Защо искате деца ?

• 71 172
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 1 935
Абе кой взима толкова големи заплати? Че и масово имат по три деца. Живей ти в Париж с една заплата за няколко човека... Simple Smile Трябват единия да е с много високи доходи или да живеят в собствено жилище в малко населено място. 20 кв студио в Париж е 1500 евро на месец, това е една стая. Заплатите средно са 2600-3300 евро.
Е, хайде, хайде. Живее е се. Почти 3 месеца само с моята и 3 години с неговата. И пак повтарям, не сме богати. Обикновена средна класа и то не във високата ù част. Да, живеем в миниатюрна тристайка със северно изложение и на нисък етаж, но продължаваме да ходим на море лятото и на ски зимата.
Ето това е съществената разлика с нас и тях. Тук на една заплата, дори и над средната, няма как да живеят 3- ма или 4- ма.

# 1 936
Зависи какъв живот водиш и какви са ти ежемесечните разходи - дали плащаш наем, ипотека, частна градина и т.н.

# 1 937
  • София
Филомена, аз затова казвам, че всеки си вика “еее, как не сте спестили”. Спестили сме разбира се, никога не сме се оставяли без авариен фонд. Но сметни една вноска на кредит, кола на лизинг, наем (че някои имат всичкото това и не е разход за 1м, а всеки месец), сметни разходи по прегледи, раждане (примерно при мен втората бременност и раждане ми излезнаха около 7К), отделно самата подготовка по детето (количка, кошара, дрехи и всякакви други неща). А да не говорим, че винаги може да изскочи нещо непредвидено - счупена кола, извънредни разходи и др. Та ако теб например минус 1000лв няма да ти се отразят, на други ще.

Моето майчинство не го броя за доход в момента, то се изпарява по децата и храна. Развиваме бизнес, който скоро ще има огромни разходи по стартиране, та сме реално на една заплата на ММ. Ама ти няма как да знаеш и ще си се чудиш как пък тия толкова 1м не могат да изкарат с едни 3000 и не са спестили 9м. Ей така.

# 1 938
  • София
Абе кой взима толкова големи заплати? Че и масово имат по три деца. Живей ти в Париж с една заплата за няколко човека... Simple Smile Трябват единия да е с много високи доходи или да живеят в собствено жилище в малко населено място. 20 кв студио в Париж е 1500 евро на месец, това е една стая. Заплатите средно са 2600-3300 евро.
Е, хайде, хайде. Живее е се. Почти 3 месеца само с моята и 3 години с неговата. И пак повтарям, не сме богати. Обикновена средна класа и то не във високата ù част. Да, живеем в миниатюрна тристайка със северно изложение и на нисък етаж, но продължаваме да ходим на море лятото и на ски зимата.
Това вътре в един от 20-те арондисмента? Където за маломерната тристайка дори в 12-ти ще плащате над 2000 наем?

# 1 939
  • France
Бояна, в предградие сме, мислех, че съм го казала.

Jay, въпрос на избор. Аз бих избрала по-евтина количка и дрехи втора употреба, но бащата да е до мен. И така направихме. Това време ни беше изключително ценно.

# 1 940
  • София
Че той бащата си е до мен и децата. Просто не е 24/7 на линия, за да върши неща вместо мен. Работи предимно хоум офис, не изпуска нищо от деня и ако има 5-10мин свободни идва при нас. Но е на работа, аз броя, че все едно не е в нас и си действам по графика на мен и детето. Ето, сега ще ги оставя за 10мин двамата и излизам да взема другото дете от градина.

За нас като семейство 15-те дни не изчерпват времето на бащата с бебето, че да ни е толкова незаменимо. Реално по-важно ми е всеки ден да има желание да се занимава с детето, а не да каже “ааа, бях 15 дни/30 дни/5 месеца с детето, стига толкова, създадохме си незаменима връзка с него и теб”. Това е нещо, което се гради цял живот.

# 1 941
  • France
Въобще не е същото. Особено в началото. И ММ беше постоянно хоум офис, когато второто беше бебе, но месецът бащинство е съвсем различен. (И двата пъти ММ се организира да е малко над месец с нас - има и почивни дни за тази цел)

# 1 942
Крис, не с цел заяждане, а от любопитство - ти взе ли си 15-те дни, които ти се полагат след раждането на децата? И случвало ли се е да сменяш памперси и да храниш?
Взел съм ги и с двете деца. Памперси колко съм сменял ехеее, колко съм къпал бебета, колко съм ги държал докато проходят, после пък съм ги учил да карат колело, пък да карат ски, пък да плуват, пък да строят легота, пък какво ли не.
Аз ходя рядко командировки, и рядко работя овъртайм. Работя си от 9 до 18. Имам достатъчно време за децата си и не ми пречи. Даже жена ми ходи по-често от мен командировки и няколко пъти в годината оставам с децата по няколко дни без проблеми сам. Също и сам съм ги водил и на море, и на ски много пъти, когато тя не може да вземе отпуска или не й се идва.

# 1 943
  • София
Бояна, в предградие сме, мислех, че съм го казала.

Не, не си. На въпрос кой ще оцелее в Париж с една заплата писа. Предградия има до 100 км и повече извън Париж. Едно е да живееш в София, друго в село до Пазарджик. Същото и в Париж и т. нар. предградия, в които няма ясли, но и наемите са 10 и повече пъти по-ниски.  И тук ако някой си живее на село и мъжа работи в София  ще живеят с една заплата. Ако са под наем и в голям град няма как да стане. И при вас не може.

# 1 944
  • France
А нужно ли е да се живее в Париж? Аз живея в първата корона и съм на 20 мин до Шатле с ГТ.

# 1 945
Защо сте толкова категорични как и за друг не можело да стане, ако и за вас не може? Всичко зависи от доходите и мотивацията. И двете не познават граници и няма как да се сравняват между хора особено живеещи в различни държави.

# 1 946
  • France
И аз това се питам? Може статистически да се живее с една заплата без да си богат. Естествено стандартът ще е по-нисък ако влизат 2 заплати в домакинството. Обикновена математика.

# 1 947
  • София
А нужно ли е да се живее в Париж? Аз живея в първата корона и съм на 20 мин до Шатле с ГТ.
Не е нужно изобщо, но да ти припомня какво коментирам и за какво спориш. Иначе си живей където ти е удобно.

Това вътре в един от 20-те арондисмента? Където за маломерната тристайка дори в 12-ти ще плащате над 2000 наем?

Ето, може да се живее с една заплата и тук, но на село. В големите градове не може. И всичко беше по повод 3-те месеца майчинство и как никой не те карал да се връщаш на работа във Франция. Ми живей наистина в Париж и си стой у вас, но ако мъжът ти взима 10 000 евро и повече, иначе няма как да стане. Средната заплата в Париж е 2600-3300 евро. Наем на 20 кв. м., т.е. една стая е 1000-1500 евро. Приключваме, защото да беше разговор на живо да губим нишката, тук са постове в 2 страници, пък може човек да се върне и да си спомни за какво точно се говори.

# 1 948
  • France
Не са ти точни цифрите. Това е средната заплата за страната, за Париж е естествено по висока. И има и по-евтини квартири. Само че на кофти места.

# 1 949
  • София
Не са ти точни цифрите. Това е средната заплата за страната, за Париж е естествено по висока. И има и по-евтини квартири. Само че на кофти места.
Точни са ми, нека да не спорим. Не искам и да си вадим биографиите в рази част за тежест. Гугълни средна заплата в Париж, виж наемите и тук обясни и какво е лош квартал, че тук гето е Факултето само, което е сигурно 100 пъти по-безопасно от Белвил или 12-ти арондисмент.
Но темата е друга, та да се върнем на майчинството и колко е хубаво трите месеца в Европа също да се делят межфу майката и бащата като в Швеция, където е една година.

Общи условия

Активация на акаунт