Защо искате деца ?

• 71 132
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 1 950
  • France
Ето за Парижки регион (Париж + предградия)

В първата колона е за региона, във втората за страната.
На първия ред са жените, на втория - мъжете

A това е за Париж

# 1 951
  • София
Ето за Парижки регион (Париж + предградия)

В първата колона е за региона, във втората за страната.
На първия ред са жените, на втория - мъжете
Това е за мъже, аз ти давам средна за хора, сама казваш, че жените взимат по-малко. Но да се върнем на темата иначе ще трябва да ти казвам, когато за пръв път карах лятото във Франция кво беше като цени и заплати, а то тогава може би не си била родена и ще се почувствам дърта.

# 1 952
  • София
Дъщеря ми в Италия имаше 3 месеца майчинство след раждането и 2 преди това. После се върна на работа. С таткото работят на смени и се разбират как да не им съвпадат, за да си гледат бебето. Разчитат и на помощ от роднини.
Изобщо не е стояло на дневен ред някой от двамата да не работи, защото се дипломираха скоро и работата беше мечтата им, затова си намират начин. Решили са от есента, когато малката ще е на 10 месеца да тръгне на ясла. Посещението е за 5 часа и тогава ще могат да им съвпадат смените и да са повече време тримата заедно.

# 1 953
Стига с тоя Гугъл, в имоти бг наемите в нашия квартал за 80-100 кв апартамент започват от 2к, реално всичките ми познати под наем плащат под 1000. Същата история с официалните статистики беше и в Амстердам,  не виждам защо Париж да е изключение.
  И в България майчинството е добре уредено, има и избор дали таткото, дали баба или дядо да го поемат след 6тия месец, само липсата на ясли и детски градини не е ок, но се работи по въпроса. Според мен 16 седмици е твърде малко, по колко часа дневно е яслата за 3месечни бебета?

# 1 954
  • София
Добре, де, от първа ръка имам информация от 35 години, когато за пръв път изкарах 3 месеца във Франция, преди 20 години се омъжих за парижанин и прочее, не по темата, та да има някакъв смисъл да си мерим кой е по-информиран, затова казах гугълни. Само за протокола, в Ил дьо Франс, който е област, живеят 12 млн души, в Париж живеят 2 млн. Не можем да сравняваме чушки и портокали, защото едно е София Област, друго София-град и като наеми и като заплати. И за разлика от българската статистика за заплати и наеми френската е точна.
Във Франция, както казах, може жената да стои без майчинство и да я издържа мъжа и ако е на село. Селцата около Париж не правят изключение. Просто казах, че в града и под наем това е възможно ако мъжът е много богат, нормална средна класа жените работят.

# 1 955
  • Пловдив
Абе кой взима толкова големи заплати? Че и масово имат по три деца. Живей ти в Париж с една заплата за няколко човека... Simple Smile Трябват единия да е с много високи доходи или да живеят в собствено жилище в малко населено място. 20 кв студио в Париж е 1500 евро на месец, това е една стая. Заплатите средно са 2600-3300 евро.
Е, хайде, хайде. Живее е се. Почти 3 месеца само с моята и 3 години с неговата. И пак повтарям, не сме богати. Обикновена средна класа и то не във високата ù част. Да, живеем в миниатюрна тристайка със северно изложение и на нисък етаж, но продължаваме да ходим на море лятото и на ски зимата.
Ето това е съществената разлика с нас и тях. Тук на една заплата, дори и над средната, няма как да живеят 3- ма или 4- ма.
Има. Аз стоях у нас 11 години, мъжът ми е служител на заплата. Експертен персонал, дори не е мениджър. И не, не е IT. Инженер-автоматизация е.

Но да, признавам, не сме живеели в Пловдив, живеехме в наследствен апартамент в Сопот. Специално в Сопот по това време наемите бяха такива, че можеше и без да сме в наследствения апартамент, можехме да си позволим наем.

# 1 956
Лично мен, майчинството ме устройва. Но е видно от форума и реала, че не важи за всички. Много са зависимите финансово от мъжете си, защото са родили.

Не знам да е забранено в  България, да си домакиня. Искаме привилегиите на други държави, но не искаме негативите, като краткото майчинство. А те вървят ръка за ръка.

# 1 957
В България е пълно с домакини.
Покрай мен има вече 20 годишни домакини, децата са студенти и не се нуждаят от грижи.
Финансово си се оправят.

# 1 958
  • France
Добре, де, от първа ръка имам информация от 35 години, когато за пръв път изкарах 3 месеца във Франция, преди 20 години се омъжих за парижанин и прочее, не по темата, та да има някакъв смисъл да си мерим кой е по-информиран, затова казах гугълни.
И ти като майка ми, която живяла в Париж преди 30 години, но седнала да ми обяснява как седят нещата.
Цитат
Само за протокола, в Ил дьо Франс, който е област, живеят 12 млн души, в Париж живеят 2 млн. Не можем да сравняваме чушки и портокали, защото едно е София Област, друго София-град и като наеми и като заплати. И за разлика от българската статистика за заплати и наеми френската е точна.
Нали затова дадох разликата между заплатите в региона и в самия град. Има-няма 1000е разлика.
Ако единият взима 4100, другият 400 (колкото държавата дава) са ти 4500. Изваждаме 2000 наем и ти остават 2500. Ако внимават, ще се справят. Няма да е великият стандарт, но е възможно.
Цитат
Във Франция, както казах, може жената да стои без майчинство и да я издържа мъжа и ако е на село.
Тц. Току що направих друга сметка.
Цитат
Селцата около Париж не правят изключение.
Кои са тези селца? Даваш ли си сметка, че около Фонтенбло м² струва по-скъпо от повечето арондисмани? За версай да не говорим.
Цитат
Просто казах, че в града и под наем това е възможно ако мъжът е много богат, нормална средна класа жените работят.
Ами не. Не работя и ММ не е богат. И живея в първата корона.

# 1 959
  • София
Сестро, ще ме умориш 😁😁 добре, само ти знаеш какво е сега в Париж, успокой се. Изобщо няма да споря с това ти желание, темата е за майчинството.

# 1 960
  • France
Не разбирам защо реагираш по този начин? Аргументираш се и аз се аргументирам. Разликата е, че в момента го живея.
За мен е конкретно, още повече, че доскоро това ми беше работа да зная цените на имотите. Имала съм работа и с хора в социалки, и със собственици на имот, чийто м² е оценен на 60К. Нещата са шарени и Париж не е направен от концентрични кръгове, в зависимост от цената на жилищата. По-сложно е.

Въобще днес ми е ден да се изненадвам от някои потребители

# 1 961
Темата дори не е точно за майчинството, а защо искаме деца. И досега всичко се извърта към стимулите от държавата, издръжката на майката и всичко друго, но не и защо точно искаме да ги имаме. Чухме вече аргументите на тези които не ги искат.

Аз друго се чудя. Някои казват, че го отлагат за когато се чувстват готови, намерили са подходящия човек и т.н. Ами това често означава на едни по-късни години, когато може и да се окаже, че за бременност се изискват години усилия. Тогава вече дали искаме остава на заден план, а дали ще можем е въпроса.

# 1 962
  • France
Аз съм го мислила, защото съм от хората, което не бързаха. Бях приела, че днешният ми ден е по-важен от едно желание, което може и да не се появи. С ретроспекция мога да кажа, че съм била права. Даже понякога ми се иска да бяхме имали още година-две само ние с ММ.

# 1 963
  • София
Не разбирам защо реагираш по този начин? Аргументираш се и аз се аргументирам. Разликата е, че в момента го живея.
За мен е конкретно, още повече, че доскоро това ми беше работа да зная цените на имотите. Имала съм работа и с хора в социалки, и със собственици на имот, чийто м² е оценен на 60К. Нещата са шарени и Париж не е направен от концентрични кръгове, в зависимост от цената на жилищата. По-сложно е.

Въобще днес ми е ден да се изненадвам от някои потребители
Реагирам така, защото казах, че в Париж или голям град на една заплата може ако мъжът печели много, със средни доходи не може. Ти каза, че живееш в Париж и може. После се оказа, че не живееш в Париж, а в предградие, което на български си е село или градче. Сега ми цитираш цените във Фонтебло, но във Фонтенбло живеят шефове на банки и друг висш персонал с много високи заплати и последен модел коли. Ти във Фонтенбло ако живееш мъжът ти печели много и пак си в графата жена с богат мъж. В Ил дьо Франс има и луксозни места, от останалите има и гета пълни с любимите рапъри на сина ми, дрога и палежи на коли, има и кротки тихи села, но въпросът все пак беше, че цените на наемите и живота в Париж, освен в гетата тип Белвил и 12-ти арондисмент, не позволяват да се живее от една заплата и жените се връщат на работа.

И майка ти може да е била във Франция преди 30 години, но аз имам син французин, който и тук учеше във френско училище до миналата година и сигурно знам достатъчно без да се редя на същата опашка като тебе в Карфур. И не живея във Франция не случайно, защото е мизерия, според моите възгледи и тук имам прекрасен стандарт, а и за сина ми е по-добре. На теб там ти харесва, не ми се спори изобщо и още по-малко искам да се караме, затова опитвам да го изкарам на майтап. Ако искаш ще си пуснем една тема за живота във Франция и съм сигурна, че там ще разкажеш и неща, които не знам. Защото сигурно не знам всичко, но коментирам каквото наистина знам и то по темата. Радвам се, че оправяте с една заплата и не исках да обидя селото, което наричаш предградие, този живот има своите плюсове. И тук хора живеят в Бистрица, луксозно село, или други околни села, кои по-луксозни, кои не, но в града е съвсем друго и като начин на живот, и като цени. Та просто една реплика за пример и вече си пишем 30 реплики и дуплики. Излишно не, а не знам какво. Поне не съм получила още обиди, но напрежението не ми харесва и пак предлагам да приключим тоя въпрос веднъж и завинаги. Пийс!

# 1 964
Yahoo, ти какво предлагаш? Да раждаме на 19 от първия срещнат, за да сме фертилни ли?

Общи условия

Активация на акаунт