Защо искате деца ?

• 70 996
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 2 235
  • MI
Не, че хич нищо не е правила. Гледа деца, готви им, води и ги взима от училище, включително на обяд. Ама това ако и когато стане у нас тоя мъж ще го зачертаят другите мъже Simple Smile
Е то този мъж мечта на практика готви като хоби, за гости, за нещо по-така. Иначе си е жената. Аз това въобще не го броя даже, виждала съм го достатъчно пъти, даже в иначе много патриархални семейства като ги опознаеш. Ама това не е като всеки ден да готвиш за децата. И аз много обичам да готвя, особено за празници, за гости, неща дето не са за всеки ден. Ама не и всеки път като трябва да има за детето независимо дали този ден не съм уморена примерно. То и ММ знае да готви и понякога му се случва, но ми се струва естествено това, да не е с две леви заврени ясно къде. Дано не е вярно за новото поколение поне това, че другите мъже биха се смели на някого за такова нещо.

# 2 236
Понеже този въпрос е сложен, жените масово вече не са домакини и се връщат на работа. Възниква обаче нов проблем - връщат се на работа и често от тях се иска да участват наравно във финансите
Тия мъже, които искат жените им да участват наравно във финансите, са същите тези, дето толкова ги хвалите по други параграфи - германци, шведи и други прогресивни народи.
В България по-скоро мъжете очакват жените да допринасят в някаква степен за финансите, но не и наравно. Въпрос на мъжка гордост е.
Е, има и мъже, които и по-голямата част от жената може да очакват. Но аз на такива не им викам мъже.

# 2 237
  • София
Бояна, аз не обичам да подскачам, но ми е останал стар атавизъм да гледам дали и каква методология има зад всяко изказване. Когато сюжетът ми е познат или ме интересува, разбира се.
Споделям твоите наблюдения, но както вече казах, личните примери не са важни, а статистиката. А тя казва друго. Сигурно ако сравняваме между държави, наистина резултатът ще е положителен
За друг път ще те знам. Това е неангажираща тема във форум и ако някой ми каже, че с една средна заплата не може да се гледа цяло семейство в България или Испания няма да извадя данни от официалната статистика. Просто няма да ми хрумне. Виж по сериозни въпроси в теми, в които хората търсят информация за нещо важно няма и да пиша като не съм експерт или не знам със сигурност. Но ще знам сега, че ако си в темата и спомена Франция ще трябва да се готвя като за доклад през БАН. И го казвам със закачка, не заяждане.

# 2 238
Стига сте си мерили знанията за Франция 😃

# 2 239
Ама разбира се, че искат да допринася донякъде за финансите, иначе как ще и вменят домакинските задължения да са основно за нея. Щото като време бачкат еднакво, но понеже жената допринася по-малко финансово се очаква тя да влачи у дома. Повръща ми се, честно. И е масово, ама много масово.

# 2 240
В България по-скоро мъжете очакват жените да допринасят в някаква степен за финансите, но не и наравно. Въпрос на мъжка гордост е.

Да, ама проблемът идва от понятието "в някаква степен". Какво значи в някакъв степен?

После пък жените казват, че щом допринасят "в някаква степен" за финансите, мъжът трябва "в някаква степен" да участва в грижите за детето. После пък то неусетно степените във финансите се изравнили, а в грижите за детето - не толкова и така започват сръдните. Аз затова не обичам понятието "някаква степен". Ами ако в един момент кажа, че не мога повече да стоя на границата на уволнението заради това, че все аз излизам в болничен заради болното дете - може ли да предоговорим степените на участие? Да сложим на масата кой колко допринася и да се разберем, че следващия път мъжът ми ще отсъства от работа? Тези въпроси винаги са ме вълнували, но с мъже ми е трудно да ги повдигам, защото примерно от изречението "трудно ми е в кариерата, понеже повече аз вземам болнични за детето отколкото ти", те чуват само "тя ми каза, че заради мен и детето нямала кариера". Как се води разговор така?

# 2 241
  • София
Стига сте си мерили знанията за Франция 😃

Нищо не си меря, просто не подозирах на какво ниво трябва да са коментарите по тема за убиване на времето. Иначе изобщо за нито една страна не мога да говоря на тема детски, майчинство и социални помощи, защото не следя това задълбочено,, нито имам личен опит. Просто 3 месеца майчинство намирам за малко. Както и 100 грама шоколад 😁😎

# 2 242
Ама разбира се, че искат да допринася донякъде за финансите, иначе как ще и вменят домакинските задължения да са основно за нея. Щото като време бачкат еднакво, но понеже жената допринася по-малко финансово се очаква тя да влачи у дома. Повръща ми се, честно. И е масово, ама много масово.
М дам, тя например има потенциал да се развива и да изкарва дори повече от мъжа си, но й се слага граница, защото трябва да влачи всичко, свързано с домакинството.
В България си е класика.
Но има и жени, на които им харесва така.

# 2 243
М дам, тя например има потенциал да се развива и да изкарва дори повече от мъжа си, но й се слага граница, защото трябва да влачи всичко, свързано с домакинството.

Ама дори и без потенциал за особено развитие. Нормална работа, от 9 до 17.30, близо час път в двете посоки, някой курс все пак, от време на време, малко спорт, защото нали да не сме запуснати. И на всичкото това отгоре претенции за готвена храна, домашен уют и така нататък. Че като чета съседната тема и претенции, що не щат гости жените, има.

# 2 244
Аз ходих на гости на един българин.
И още докато си ядем фъстъците и гледаме мача, жена му започна да готви. Ама предястие, основно, толумбички накрая... Даже и за в къщи ми сложи.
Е, викам си, няма как, нашенка ще е и моята. И правилно съм постъпил.

# 2 245
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
И още докато си ядем фъстъците и гледаме мача, жена му започна да готви. Ама предястие, основно, толумбички накрая... Даже и за в къщи ми сложи.
Не е нужно да гасиш огъня с бензин Grinning

# 2 246
  • София
Напротив. Ей така си представям разговорите в подобна тема 😁😁

# 2 247
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Напротив. Ей така си представям разговорите в подобна тема 😁😁

На Абуто му се отдава хумора и иронията. И наченки на акъл има...

# 2 248
Има все още и такива жени. Важно е да разбереш дали такива търсиш и да го направиш навреме докато не са свършили, че са изчезващ вид Sunglasses

# 2 249
А, има и други жени - в един момент се осъзнават, че без да трябва да се съобразяват с претенциите на нЕкав си, си живеят мноооооого по-спокойно и го изпращат по живо по здраво да си заявява претенциите някъде другаде... И после тоя нЕкав си е мнооооого изненадан. Че и се ядосва, щото оная е поумняла и вече не ще да търпи тъпотии и комплексарски истории ... И такива ги има Wink

Общи условия

Активация на акаунт