Защо искате деца ?

• 70 926
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 2 340
  • Washington,USA
Богатите мъже ходят с надути кифли със съмнително държание. Стига залъгвахте момичетата, че ще ги хареса някой богат като са "от народа "

# 2 341
  • Пловдив
Цитат
Тук си гласуваме от 20-те години, други държави, особено западните, са супер патриархални.
На това отговорих, не от коя дата точно е. Може да е 1937, моя грешка - по същество казах, че "западниТЕ" също не е съвсем точно. Някои западни така, други иначе, като цяло по отношение на самостоятелността и правата на жените сме по-скоро редом с тях, като група, отколкото преди или след.

_____
Богати мъже обективно няма за всички. Кво за всички, само за малка част има, независимо на какво са учени.
Същото е като да съжаляваш, че не си се развил професионално, защото не си станал началник. Даже по-лошо - богатите са много по-малко и от началниците.
Не че много го разбрах тоя пост за богатите мъже, тролски ми звучи. Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 09:51 от Магдена

# 2 342
  • France
Аз не мога да готвя. Не обичам и не ми се отдава. Жива съм. Просто си намерих правилния мъж.
Той сигурно се чувства голям късметлия, че си го намерила.
Така е. Казвал го е многократно в прав текст.

# 2 343
И в България заплатите на жените са по-ниски от тези на мъжете, за една и съща позиция. Дори и в държавната администрация. И отговорт на въпроса защо, беше че мъжете имат семейства да гледат, а жените си имат мъже. Та така.

# 2 344
Някога образованието е било масова ценност, но не и днес.
Направо хич. Wink
Затова още от първи клас се проучва, включително в темите в бг мама, кое училище в целия град, без значение кварталът, дава на първолаците най-супер-дупер-образование, че да запишем там детето.
А, пардон, не най-супер-дупер, а най-малко зле, "защото нали знаем каква е българската образователна система".
И затова в темите тип "защо искате деца" се сочи задължително най-късно на втората страница, че преди да родиш, трябва да си направиш сметката на колко деца можеш да осигуриш най-качествено образование.

О, това да. Набляга се на качество, но количество хич, т.е БЕЛ и МАТ. По простата причина, че матурите(след 7 клас) от тези предмети определят средното образование. Т.е. определят училището като зле, по-зле и най-зле. То затова са тия тъпизми из социалните медии.
А под някога(моя грешка, че не уточних) имах предвид поколението на моите родители. Което не означава, че сега няма съвестни и желаещи да се образоват. То и затова са частните уроци😉, които между впрочем се провеждат именно на ученици от "най-малко зле училищата.

# 2 345
  • София
И в България заплатите на жените са по-ниски от тези на мъжете, за една и съща позиция. Дори и в държавната администрация. И отговорт на въпроса защо, беше че мъжете имат семейства да гледат, а жените си имат мъже. Та така.

Ами тогава защо не ходят мъжете да работят на две места, като не стига една заплата? Ето ти традиционни ценности Rolling Eyes

# 2 346
Много се изкриви темата. Не сме в арабския свят и тук всяко момиче, което иска учи и има професия. В моята няма разлика в заплащането между половете и не съм се чувствала дискриминирана никога по този признак. Криворазбрания феминизъм е също толкова вреден, колкото незачитането правата на жените. А че кърменето има доказани ползи за здравето мога да потвърдя като човек с медицинско образование. Това, че има изключения не отменя факта.

# 2 347
:
Много се изкриви темата. Не сме в арабския свят и тук всяко момиче, което иска учи и има професия. В моята няма разлика в заплащането между половете и не съм се чувствала дискриминирана никога по този признак. Криворазбрания феминизъм е също толкова вреден, колкото незачитането правата на жените. А че кърменето има доказани ползи за здравето мога да потвърдя като човек с медицинско образование. Това, че има изключения не отменя факта.

Като каза дискриминация - аз съм се чувствала през цялото си образование дискриминирана - защо България е единствената държава в ЕС, където все още има квоти по полов признак?
Че и майки в този форум защитават това безумие. Simple Smile

# 2 348
  • Пловдив
Квотите не бяха ли средство за борба с дискриминацията? Wink

# 2 349
  • София

Кърменето си има ползи, разбира се. Но много жени, по много причини, не успяват да кърмят. Имам приятелки и познати, на някои не слезе изобщо кърмата, на други не беше достатъчно. И освен критиките и гледането с лошо око (каквито, да не се лъжем, има в изобилие), много жени изпитват ужасна вина, чувстват, че са били непълноценни, или направо лоши майки, заради това. Подобно е с естественото раждане. Затова и е много важно как ще представиш тези въпроси на едно момиче, за да не живее после в терзания. И без това майчинството е достатъчно тежко и  изпълнено с притеснения. Смятам, че и Филомена това искаше да каже.

Иначе какво изобщо е феминизъм? Това понятие толкова се изкриви и разми, че не мисля, че има двама човека, които да смятат, че значи едно и също. Аз изобщо не се интерсувам от него и не чета такава литература. Използвам си разума, опита и каквито научни данни съм срещала, за да разсъждавам по различни въпроси, които засягат и жени, и мъже.

# 2 350
  • София
Квотите са, за да има и момчета в елитните гимназии. По мое време нямаше квоти и в моя клас бяхме 26 момичета и три момчета, като само две от момчетата бяха редовно класирани.

# 2 351
Ще отнеме няколко години, но момчетата ще се напънат в един момент. Ако знаеш, че ти трябва 4, ще учиш за 4.
Не сме някакво уникално общество - не е ли странно, че квоти няма никъде другаде?
Не само гимназии, университети също.

Равен шанс, не равен резултат. Квотите за жени в управленски позиции също не са решение.

# 2 352
  • София
Квотите не бяха ли средство за борба с дискриминацията? Wink

Хем са, хем в даден момент самите те се превръщат в дискриминация, когато няма достатъчно качествени кадри от единия пол, за да ги запълнят. Рядко има идеални решения. В някои специалности, момичетата влизат с бал 5.3+, а момчетата и под 4-ка ги устройва. В други специалности сигурно е обратното. В университетите това се прави освен като борба с дискриминацията, и като шанс за единия пол изобщо да се класира (момчетата като цяло имат по-лоши оценки и в желаните от момичета специалности, много трудно изобщо да се класират). В работата е малко по-различно, там понякога СВ-та се изхвърлят на полов признак.

# 2 353
В същност както баба ми казваше - прави каквото ти се иска - живота е кратък . Аз тогава не я пслушах ... и след години стигнах до извода , че ако вместо да се гърбя и да препускам и да бъхтам си бях запалвала по някоя цигара - може би много по-малко здравословни проблеми щях да имам.
А за квотите - те са средство ЗА дискриминация. Единственият начин да те намразят напълно е да се напъхаш с неспособности на отговорно място от което зависят други хора ... ами не само ще си под стрес и няма да си си на мястото, ами ще знаеш и че те псуват зад гърба и то с право.
Ако имаш способности и пасваш без квоти ще си стигнеш до желаната позиция.

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 09:37 от bella-ciao

# 2 354
  • Somewhere beyond the moon and stars
Мисля, че щяхме да възпитаваме децата по един и същи начин, независимо от пола им - да бъдат самостоятелни и независими, да могат да се погрижат за себе си, вкл. да си платят сметките, шофират, сготвят, изчистят. Това са базисни неща и не зависят от пола. Кое ще хване дикиш и към кое ще имат интерес, не знам. Но специално при момичетата (каквито са моите), парите и материалната осигуреност са СВОБОДА. Искам да имат свободата да избират, а не да са ограничени до мъже, които биха желали да ги дундуркат. Такива са били и моите условия, но като гледам разни риалитита, не е масово.

Не мога да преценя доколко сме традиционни вкъщи, но ММ е прекрасен съпруг и баща на момичета. Аз също все още пред себе си не мога да кажа със сигурност, че няма да имаме повече деца, макар че много си обичам работата и имам кариерни планове.

В моята професия масово се смята, че мъжете са по-добри професионалисти. Ако нямахме квоти в университета, сигурно 80% от курса щяха да бъдат жени. Колективът ми от колеги-мъже в последните години (неумишлено) наема преимуществено жени, защото се оказва, че работят по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт