Безжична вертикална прахосмукачка - 2

• 106 579
  • 738
  •   3
Отговори
# 480
В Пловдивските вериги всички батерии на прахосмекачки, които гледах /поне тези, които са подвижни, а не съм се интересувала дали всички са/ бяха свалени с цел уреда да се пробва под надзор на служител. Аз лично не бих си купила прахосмукачка със замърсен филтър и контейнер. Колко тежи може да се прецени и без да работи. Относно теглото, този тип прахосмукачки се управляват с въртеливо движение /ти си го знаеш де/, а не се отлепят от пода при всяко късо движение напред-назад на всеки 30-50см. Тогава всяка би била тежка. Вакума се преценя с ръка, а уреда си има данни за мощност в характеристиката.
Ами не е съвсем така - едно е да стоя на място с тегло в ръката, друго е, когато се движа (имам гръбначно увреждане и усещането е съвсем различно в двата случая). И за почистващата сила е същото - у дома имам прахосмукачка, която на длан смуче като змей, има достатъчно мощност на хартия, а по пода чисти трудно.
И не е вярно, че всички магазини си продават мострените уреди. Аз даже преди време в един магазин исках да си купя последната бройка от нещо си (мострено, но в конкретния случай нямаше значение, иначе не купувам мострени), но не позволиха. Бих казала, че изобщо не трябва да се предлагат за продажба. Всеки търговец може да си позволи да изложи уреди, които да не продава на клиенти. Помня една раздрънкана мострена фурна, която не знам и кой би купил.

# 481
Тук не мога да се съглася с теб, Кубратова, но това е моето мнение.
По твоята логика да сложим един боб в кукъра да го пробваме или да си пуснем кафе, да видим дали машината/уреда ни устройва?! Защо не и са се епилираме да видим дали хваща добре 😂

# 482
Тук не мога да се съглася с теб, Кубратова, но това е моето мнение.
По твоята логика да сложим един боб в кукъра да го пробваме или да си пуснем кафе, да видим дали машината/уреда ни устройва?! Защо не и са се епилираме да видим дали хваща добре 😂
Е, очаквах подобен отговор, но е несъстоятелен. Както можеш да пробваш рокля и палто в магазина, но не и долно бельо или да върнеш разгънат матрак. Има някои стоки, които действително не е уместно да пробваш, а други - да.
Никой няма да държи хранителни продукти в магазин за проба с манджи, освен в специални центрове, но пробата на прахосмукачка не изисква това. Пак казвам, разумната търговия предполага мострени бройки, които да не се продават.
Разбира се, ти имаш твоето мнение, аз моето - и двете не е нужно да сме съгласни една с друга, но трябва да се съгласим, че можем да не сме съгласни по този въпрос Simple Smile

# 483
  • София
Честно казано отдавна има практика в тестването на прахосмукачки и досега каквото сме купували сме го харесвали след демонстрация в магазина. Например имаше една прахосмукачка, която можеше да вдигне топка за боулинг със силата си на засмукване и тн и тн.
В Технополис бяха изкарани всички безкабелни прахосмукачки на зарядните си и бяха сложени върху един мокет, предположих, че може да се тестват на него, но нямаха батерии.
Искам да видя как се усеща разлика в нискобюджетните Дайсъни и тези за над 1000лв и като ще дам толкова пари е добре да видя дали си ги заслужава Simple Smile
Мостри сме си купували с преоценка на цената и не е имало проблем. Така се продават и върнати артикули от онлайн магазините им.

# 484
  • ГАБРОВО
Включвам се да споделя още нещо след няколко дни ползване на Bosch unlimited 7 - това, че четката за сухо почистване не се отваря за да се изчисти досега не виждам да е проблем. Аз също съм с къдрава, средно дълга коса, но косми не се навиват така, че да се налага да ги срязвам за да почистя. Всичко отива в контейнера. Иначе малката турбо четка, която е в комплекта може да се отваря, но също не се е налагало

# 485
  • Terra incognita
Здравейте! Зарибих се по един продукт- Tineco. Прахосмукачка и моп две в едно, едновременно дърпа и мие. Отзивите са доста добри, а цената приемлива. Някой с опит?

# 486
Здравейте! Идвам с похвала и въпрос 😁
Прахосмукачката е dyon gen 5. Това и детската ми количка са най-добре похарчените ни пари!!! Просто забележка няма тази прахосмукачка… като звяр е! Вече два месеца я ползвам и с кеф си я пускам и въобще не ми тежи, че “трябва да пусна орахосмукачката”. Днес обаче за пръв път я чух да скърца, някъде от колелцата отдолу… предвид малкото време ползване…???!!!! Има ли други с такива оплаквания от тази орахосмукачка? Не е ли рабо да скърца? Да не би да трябва да направя аз нещо? Скоро съм я чистила основно… много е неприятно

# 487
Добро утро! Сигурно е писано назад, но не съм чела всичко. Можете ли да ми помогнете с мнение, откъде да си купя нова батерия за Дейсън V8? Гледам в сайтовете, че има и други батерии, които ставали за Дейсън, те дали са добър вариант или е най- добре оригинална?

# 488
  • Sofia
Здравейте, двоумим се между
Jimmy H10 Flex и Bosh Unlimited 7.
Коя бихте ми препоръчали?
И аз ги разглеждаме днес, но не намирам потребители, които имат опит и с двата варианта 🙂 Избрахте ли модел?

# 489
Здравейте, имам Bosch 8 - BCS82POW15 .
Изключително съм доволна, чистя всичко с нея. Имам допълнително поръчани 3 приставки: за тапицерия, за матраци и основна приставка за ламинат. Приставката за ламинат е 1:1 с тази на dyson. Нищо не чистя от нея. Не се задържат никакви косми, имайки предвид, че съм дълга коса. Движи се адски леко и безшумно и пода. Монтирана на гъвкавия маркуч влиза под нисък диван, тя е по-ниска от тази в комплекта. Не обичам да разглобявам и режа косми, както на робота. Втора батерия не купих, т.к. се оказа че нямам нужда. Живеем в къща на 2 етажа, батерията ми стига за всичко + паяжини, изсмукване на огромен диван + 10 тапицирани стола и обиране на прах от мебели. Четката за тапицерия е много удобна, защото се върти на 360 градуса, спрямо необходимостта. Най-често използвам тези 2 приставки. Тази за матраци се ползва по рядко - прави много силен вакуум, може и без нея, изисква много усилия, на някои може и да им хареса 🤭. Прилагам снимка на приставките. Мислех да взема най-скъпата Dyson. Добре, че не го направих. 🤣

# 490
Аз съм със същия модел, но не разбрах защо е било нужно да купуваш допълнително приставката със светодиодите за паркет. Не мога да преценя сега има ли разлика с основната, която си е с прахосмукачката, но визуално изглеждат еднакви. Когато чистя с нея, си сменя режима от паркет на килим. Не виждам необходимост от друга за същата цел, освен ако устройството не е по-различно с нещо, но с какво?
От самата прахосмукачка и аз съм много доволна.

# 491
Защото тази за ламинат е с друга технология, тя е с мека ролка, като тези на Dyson, не се задържа нищо по самата ролка - никакви косми не остават по четката, няма нужда от чистене. Не пропуска нищо от пода, прибира шепа ориз без да хвърка нищо наоколо, не трака по пода, безшумна е. По-ниска и по-плоска е, влиза под моя диван (6 см от пода е дивана). Смятам, че е и по-маневрена, по-лека е, олекотява цялата прахосмукачка още повече. Тази, която е в комплекта не я използвам изобщо.

# 492
Благодаря! Аз имам сравнително малко площ, която не е покрита с килими и може би ще ми е излишна допълнителна само за паркет. Диваните ми са високи и основната приставка влиза под тях без проблем, но беше полезно да знам. 

# 493
Скрит текст:

Искам да ви покажа едно евтино откритие..Grinning Много ми харесва функцията със зелена светлина на новите дайсъни и случайно открих това. Аз имам v10. Върши страхотна работа, особено при слабо осветление в помещението. Виждат се всички боклуци и прах.

# 494
Извинявайте, кое е бързото зарядно за Бош батерийте? Може ли линк към него?
Ако има и допълнителна батерия ще е супер.
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт