Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 51

• 68 969
  • 814
  •   2
Отговори
# 705

https://bebemax.bg/produkt/bebeshka-kolichka-easywalker-harvey5/

Честито, Харви 5  вече и при нас.

Ако някой ще я гледа на живо, нека сподели впечатления.
Цената тук е като цената в чужбина, само дето там са и двата коша.
чудя се аз и не двоумявам защо давате пари за скъпи колички казала съм го и на други мами мои приятелки от гъзария да покажете че имате възможности за това не за друго ми моята количка р на Чиполино Камеа с покривало до горе и съм супер доволна и аз и мъжът ми и какъв е смисълът да се дават много пари за количка то каквато е за 300 такава е и за скъпите една и съща работа вършат викам на моите приятелки избивате комплекси не се обиждайте ма дори и да имам възможност няма да дам толкова пари за количка а някоя ползва ли Чиполино Камеа

Намесвам се, защото съм имала и скъпа и евтина количка за първото ми дете. Разлика има. Определено скъпата беше много по-маневрена, удобна, улесняваща живота и безопасна. Евтината не беше зле, вършеше работа, но някои неща си ме ядосаха и ме накараха да я разкарам. Истината обаче е, че скъпата изобщо не си заслужи парите, не за друго,.а заради малкото време, в което я ползвах. Доста бебеносих в началото, после пък летния кош отесня и взехме лятна на Чиполино, страхотна, макар и малко тежичка, пак ще я ползвам сега с второто като поотрасне.
Та, реално разумно се пазарува количка като съобразиш начина си на живот с нея, а не само бюджета. Сега за второто живот и здраве сме харесали среден клас количка. За краткия експлоатационен период не е нужно пак да хвърлим 2000 лв.
А ако визираш хората, които изплащат количка 2+ години. Да, тогава съм на твоето мнение. И аз това не го разбирам... Всеки според чергата си, не ми.е комфортно да живея над стандарта си, но всеки е различен и има право на избор.
Иначе голям плюс на скъпите колички е, че после може да ги продадеш скъпо и си избиваш голяма част от инвестицията в тях. Евтините обикновено след година.ползване са за подаряване. За 100-200 лв не бих си мръднала и пръста да ми идват разни хора да я гледат.

# 706

Иначе голям плюс на скъпите колички е, че после може да ги продадеш скъпо и си избиваш голяма част от инвестицията в тях.

Даже забелязвам много интересна тенденция в тази насока. Преди около две години много харесах марката Anex. Затова и знам за какви парички се продававаха тогава. Сега дойде ред да купувам количка, установих че инфлацията е ударила и тях. Но установих и че масово хората които ги продават втора ръка и те са се включили в инфлацията и буквално им искат парите за които са ги купили 😳  Ама така като гледам, не са много баламите дето се връзват и обявите си стоят.
Но почва да ми се струва добър бизнес план да инвестирам в колички 😂 така както е тръгнало всичко, надали някога ще станат по-евтини.

# 707
Здравейте, в качеството на бъдеща баба, трябва да се ориентираме към количка, например в  Хиполенд може ли да се избере бюджетна количка 2 в 1, около 500-600 лв. или  в кои сайтове да гледам?

# 708
Здравейте, в качеството на бъдеща баба, трябва да се ориентираме към количка, например в  Хиполенд може ли да се избере бюджетна количка 2 в 1, около 500-600 лв. или  в кои сайтове да гледам?
В сайта на Хиполенд има доста колички в ценовия диапазон който сте определили. Когато ходих във физически магазини обаче, на различни търговци, винаги има изложени колички с цени започващи от около 900-1000лв. Не знам дали това е така само при нас (Велико Търново). Да не казвам пък че всичките бяха все едно малко китайче ги е правило в час по трудово. Една мама беше споделила, че са си купили количка от физически магазин (не помня кой обаче), която била намалена с 50%, понеже била мострена. Може би ако намерите такъв магазин, също ще се включите в бюджета.
Моята майка също иска да закупи количка за бъдещото внуче, та ние решихме да търсим втора употреба, също е бюджетен вариант.

# 709
Здравейте, да Ви попитам някоя мама да е пазарувала от сайта на Бебино Бебе борса харесала съм си една детска количка оттам, но не знам сайта дали е хубав? Понеже често се споменават други като Хиполенд, Чиполино и т.н.

# 710
  • Велико Търново
Ние поръчахме нашата от там, лесна и бърза комуникация, никакви проблеми. Вече за рекламация после ако се наложи, не мога да дам мнение, защото все още е дори в кашона Simple Smile Че сайтът и фирмата са ок разбрах точно от тази тема

# 711
аз бих казала - изчакайте черен петък и си харесайте по-хубава количка на намаление. Намаленията стигат до 20-25%

# 712
Не е точно по въпроса ви, но бих ви посъветвала да го уточните с бъдещите родители и да не купувате през тях. И най-добрите намерения да имате жените сме доста емоционални в такъв момент и по-добре им дайте шанс да си изберат и вие да купите, или най-добрия вариант дайте парите, пък те ще си изберат.

# 713
аз бих казала - изчакайте черен петък и си харесайте по-хубава количка на намаление. Намаленията стигат до 20-25%
Така смятам да направя.

# 714
Здравейте! Какво е мнението ви за количките Roan модел Bloom или ivi?

# 715
Към почитателите на Easywalker Harvey (конкретно 3 Premium) - успявате ли да я сгънете с една ръка? Спрямо Cybex Balios S Lux и Inglesina (Aptica и Electa) ми се вижда направо непосилна задача.. Disappointed Толкова я бях харесала (на картинка Grin ), но на живо останах много разочарована. За сега Сайбекса и Инглесината я изпреварват доста (по моите критерии - лекота, маневреност, лесно сгъване).

Другата ми чуденка е дали с чупеща или телескопична дръжка, сравнително ниска съм - 1.60 и чупещата не ми изглежда оптимално удобна. При Inglesina Electa не ми хареса чупещата се дръжка, но пък е по-лека (мисля, че е около 11кг със зимен кош и по-малко от 9кг със седалка) спрямо Aptica.

# 716
Аз не съм фен на чупещите дръжки, променя се геометрията, а и не позволява толкова възможност за корекция, както телескопичната.
Къде слагате втората ръка като се опитвате да сгънете Харвито? Механизмът е един - натиска се с палец и се дърпа ръчката. Също така си помислете колко често ще я сгъвате и разгъвате, за да определите дали е чак толкова важен критерий за вас. Например ако всеки ден ще го правите, тогава да, важно е (но и много бързо се свиква и се намира чалъма, какъвто и да е механизмът). Ако ще я сгъвате само при пътувания (както ние например, в ежедневието количката не се сгъва-разгъва), тогава това е изключително пренебрежим критерий.

# 717
  • Варна
Другата ми чуденка е дали с чупеща или телескопична дръжка, сравнително ниска съм - 1.60 и чупещата не ми изглежда оптимално удобна. При Inglesina Electa не ми хареса чупещата се дръжка, но пък е по-лека (мисля, че е около 11кг със зимен кош и по-малко от 9кг със седалка) спрямо Aptica.

Чупещата дръжка е по - подходяща за родители с нисък ръст.
Телескопичната за среден и висок ръст.
Начина на вдигане на предните колела е различен при двата вида дръжки и за по - ниските е по - удобен варианта с чупеща дръжка.
Не знам за каква промяна на геометрията става дума Smile това да не е турбото на Аудито Laughing

# 718
Аз не съм фен на чупещите дръжки, променя се геометрията, а и не позволява толкова възможност за корекция, както телескопичната.
Къде слагате втората ръка като се опитвате да сгънете Харвито? Механизмът е един - натиска се с палец и се дърпа ръчката. Също така си помислете колко често ще я сгъвате и разгъвате, за да определите дали е чак толкова важен критерий за вас. Например ако всеки ден ще го правите, тогава да, важно е (но и много бързо се свиква и се намира чалъма, какъвто и да е механизмът). Ако ще я сгъвате само при пътувания (както ние например, в ежедневието количката не се сгъва-разгъва), тогава това е изключително пренебрежим критерий.

Благодаря! Hug

Буквално с две ръце трябва да "стисна" механизма. Laughing Предполагам не е достатъчно разработен в магазина.. Важно ми е да се сгъва лесно, понеже кварталът ни не е от най-приятните за разходка и се надявам често да сме в някой парк/Витоша, не ми се иска да съм зависима от мъжа ми. Едва ли ще е всеки ден, но поне 2-3-4 пъти седмично, за това и мисля, че Сайбекс и Инглесина са по-подходящи за нашите критерии. А дали сте ползвали вече седалката - удобна ли е за по-голямо дете? Другото, което би било плюс при избора на количка, е да не се налага да купуваме втора лятна.

Рошко, благодаря и на теб за разясненията! Relaxed

# 719
Седалката е мега удобна за сън и за возене, поне за моето дете. На 1г и 8м е и я ползваме активно всеки ден, до ден днешен. Лятна взехме втора ръка за пътувания, но колата ни е малка, а с бебе багажът е много.

Общи условия

Активация на акаунт