Армения

• 9 271
  • 229
  •   1
Отговори
# 195
E за дни три е доста малко. Няма как да се види всичко. Трябвало е да вземете за поне 4 или 7 нощувки (щом уизеър летят 2 пъти седмично). Няма как да се разгледа цялата държава за 3 дни.

# 196
E за дни три е доста малко. Няма как да се види всичко. Трябвало е да вземете за поне 4 или 7 нощувки (щом уизеър летят 2 пъти седмично). Няма как да се разгледа цялата държава за 3 дни.

Така е, но сме взели вече този вариант.
Не е нужно /а и няма как/ да разгледаме цялата страна, но ми се иска да подбера по-хубавите места.
Затова ми е питането.

# 197
Общественият транспорт до Ечмиадзин е супер. Маршрутките минават на 10 -15 минути. 300 драми в посока, пътувате около 30 минути мисля бяха, може и малко повече, зависи от трафика.
За Татев не мога да кажа- не успяхме да го включим в програмата.
Впетък също е бърз влака за Гюмри.

# 198
Да, в петък и в неделя има и бързи, и пътнически.
Тези бързите не спират никъде, просто са експресни.
09:15 Yerevan - 11:25 Gyumri
17:55 Gyumri - 20:05 Yerevan

Аз пътувах с петъчния. Иначе на всеки два часа има влакове, но пътуват 3 ч. и половина.

Сайт на железниците https://www.railway.am/eng/forpassaj
Иначе може може и от касата на гарата, ако идете половин час преди пътуването, няма проблем. Гарата е на 2 метростанции от пл. Република, 5-6 мин. с метрото.

# 199
  • София
До Ечмиадзин от операта в Ереван с такси от Yandex Go по спомен бе 2900 или 3500 драма. Без пари, но може и с обществен транспорт.

# 200
Аз само мисля, кога пак да отида. На мен много ми хареса и за мен всичко беше доста организирано, чисто, подредено и модерно.
Няма смисъл човек да се занимава с градски транспорт там. Яндекс или организираните екскурзии вършат чудесна работа.
За шопинг- това не е място, на което да се търсят маркови дрехи или вериги тип Зара или Манго. За сметка на това имат разнообразни дрехи, обукви, бижута.

До Ечмиадзин най-лесно е с Яндекс. Няма смисъл да се занимавате с маршрутки, цените са повече от нормални.

dundy_as- препоръчвам да си изберете екскурзия, която да включва възможно най-много от местата, които искате да видите. Татев е доста надалеч и не смятам, че си заслужава, ако сте само за 3 дни.

# 201
Аз само мисля, кога пак да отида. На мен много ми хареса и за мен всичко беше доста организирано, чисто, подредено и модерно.
Няма смисъл човек да се занимава с градски транспорт там. Яндекс или организираните екскурзии вършат чудесна работа.
За шопинг- това не е място, на което да се търсят маркови дрехи или вериги тип Зара или Манго. За сметка на това имат разнообразни дрехи, обукви, бижута.

До Ечмиадзин най-лесно е с Яндекс. Няма смисъл да се занимавате с маршрутки, цените са повече от нормални.

dundy_as- препоръчвам да си изберете екскурзия, която да включва възможно най-много от местата, които искате да видите. Татев е доста надалеч и не смятам, че си заслужава, ако сте само за 3 дни.

Много благодаря на всички за мненията.
Изключително полезни са ми.
Да, знам че и в петък има бързи влакове, но сме от събота до вторник.. И затова само неделя ми е вариант за бързите влакове.

Продължавам да редя програмата с малко по-ясна представа.

# 202
За 7 дена наистина може цялата държава, но винаги може да отидете пак. Simple Smile
Аз така се изкуших като бях близо до границата с Иран... ех Simple Smile

# 203
За 7 дена наистина може цялата държава, но винаги може да отидете пак. Simple Smile
Трябва виза и не става за 2 дни

# 204
Да, затова и не се впуснах, но не съм била толкова близо до границата с Иран до онзи момент и беше като някаква утопия. Много искам да отида някога там.

# 205
Да, затова и не се впуснах, но не съм била толкова близо до границата с Иран до онзи момент и беше като някаква утопия. Много искам да отида някога там.
Щом искаш, ще отидеш, не е трудно.

# 206

Няма смисъл да се занимавате с маршрутки, цените са повече от нормални.
И е така, и не е така. Зависи. Моят хотел например беше до метростанция Храпарак (пл. Република) и за да ида до гарата с метрото ми беше бързо, лесно и евтино. Около 40 ст. ми беше жетона за метрото, а после пътят беше 5 минути, две спирки до жп гарата. Маршрутката до/от летището също беше доста евтина. Сядаш си на първа спирка, возиш се...
Но да, Яндекс са евтини навсякъде.  Потвърждавам го и за Узбекистан, Киргизстан и Азербайджан, в пъти по-евтини от такситата.

# 207
  • София
Продължавам да редя програмата с малко по-ясна представа.

Ние бяхме за 8 нощувки и определено искахме вече да си ходим.
Ако пристигате в събота около 17:00 и си тръгвате вторник с късния полет 23:20, аз бих направил следната програма.

Събота: пристигане, настаняване, разходка в центъра на Ереван, като си правите план какво да разгледате и от къде да минете. Каскадата, операта, пл. Република, след това приятна вечеря с вино.

Неделя: Лично бих пропуснал Гюмри и ще отида до Хор Вирап, с малко късмет Арарат няма да е в облаци. След това Татев. Това е програма като за цял ден.

Понеделник: половиндневна екскурзия до Арката (много туристи и на снимки е по-ефектна), Симфонията на камъните, манастира Гехард, Гарни (ако сте виждали гръцки езически храм и римска баня, няма да ви изненада с нищо) и ако искате - да ви покажат как се прави лаваш, може някой лично да направи от вас, аз се включих.
Прибиране в Ереван около 2-3 следобед. Музей на Арменския геноцид, набелязвате си и други интересни за вас места. Ако имате сили - такси до Ечмиадзин, там не стояхме повече от 1 час.
Джамията лично аз бих я пропуснал с радост, нищо впечатляващо. Не се влиза и вътре, не бих го и направил. Конд е гето и ако сте били в ромска махала в България, все едно сте виждали и Конд.

Вторник сутрин check out: цялодневна екскурзия до Севан, Севанаванк, Гошаванк, Дилиджан, прибиране в Ереван към 19:30, обилна последна вечеря и тръгване към летището.

Екскурзиите са например с Hyur service - доволни сме много от тях.

Минавате през гишетата, за да ви принтнат бордовите, защото не може с дигитални на това летище.
В София сте като пребити в 1:30, но заредени с емоции.

# 208
Синята джамия ми хареса много.  Голяма, шиитска персийска джамия. Срещу нея уж има някакъв затворен пазар. На няколко минути пеша е една голяма църква, като срещу нея се вижда стадиона и някаква рекичка долу.
Иначе как сте били 8 дни, щом полетите са два пъти седмично? Били сте 7 денонощия, предполага се. За съчетание с Грузия си е добре 7 или 10 дни

# 209
  • София
Да, моя грешка, 7 нощувки от събота до събота и 8 различни дни.
Хората сме различни, знам, че на някои хора им харесват изброените от мен неща.

На нас много ни хареса и Ереван парк, на добро ниво е и няма никакви хора/опашки, слизаш от атракцията и се качваш отново.

Общи условия

Активация на акаунт