Обсъждане на имотни обяви - 32

• 54 412
  • 867
  •   1
Отговори
# 780
Да не говорим, че в сравнение със стари сгради има добри изолации, дограми, общи части. Един южен апартамент с изолация ти спестява парно или каквото и да е отопление почти цяла зима, поне ние караме с малко отопление.
200-250 лв. ми е парното, зависи от месеца. Ако бях с по-съвременни изолации, колко щеше да е - 150?
Направо викаш, за 2-3 сезона избих 300к евро Simple Smile
Аз не убеждавам никого - хората питат какво мислим за цената, аз си казах мнението - нереална е, и ако някой изсипе 300к за такова жилище, не мисля, че ще може след някоя друга година да го продаде пак за 300к, ако му се наложи. Но разбира се, няма гаранция, че съм прав. Може пък догодина същото да е 400к.
Успех на всички в решенията им.

# 781
Ами не знам колко ще ти е, зависи какъв е апартамента, ние 250 не сме плащали. Веднъж си правихме експеримент, когато ни нямаше за по-дълъг период, изключих парното и се случи да се върнем в доста студен ден. Температурата без никакво отопление вътре беше 18.1. Сега естествено на мен не ми е комфортна тази температура като за жена, и винаги бих си пуснала парното в такива дни, но за целта на експеримента се оказва, че без отопление, с това, че има съседи отгоре и отдолу, юг плюс изолация докарва 18 градуса в студен ден, т.е. не може да стане толкова студено дори от само себе си.

# 782
Сградата е :
https://tetradegroup.com/project/christie-homes/

Самите те си го продават чрез тяхна фирма
Напр тристаен

https://uniquehomes.bg/сгради/christie-homes/етаж-4/ап-а404/

За мен с тази локация цените са пълен потрес.

От едната страна е на улицата, от другите тераси ще си подават захар с вече построените на втора линия от преди няколко години блокчета
Ето го стрийт вю то в малката уличка на втора линия(мрежите са строежа)

Аз имам апартамент в сграда на Те трейд
Фасадата е чудесна, двора също. Паркоместата са ок. И до там.
Никакви шумоизолации, стените се напукаха ужасно, асансьора подскача на всеки етаж при спирането. На стълбищата под доста от прозорците има влага.
На тази цена може да се намери по-качествено строителство.

# 783
Ох след апартамента на ул. Московска се чудя доколко са реални изобщо цените, обявени в тези сайтове. Доколко се очаква коментар на цената и доколко са гъвкави цените на имотите? В моя единствен скромен случай на покупка ми смъкнаха цената с 1/6та-1/7ма от обявената. Чудя се доколко това е обичайна практика...всеки път ли надценяват сериозно имота и се очаква от купувача да знае как да се пазари и за колко?

# 784
Ох след апартамента на ул. Московска се чудя доколко са реални изобщо цените, обявени в тези сайтове. Доколко се очаква коментар на цената и доколко са гъвкави цените на имотите? В моя единствен скромен случай на покупка ми смъкнаха цената с 1/6та-1/7ма от обявената. Чудя се доколко това е обичайна практика...всеки път ли надценяват сериозно имота и се очаква от купувача да знае как да се пазари и за колко?
Кога е била покупката? За мен пък това е странно и чак не вярвам да са смъкнали едно 20-25к надолу от цената Open Mouth

# 785
Реална, нереална… цените са такива, каквито са, независимо дали ни харесват или не, и дали утре ще може да се възвърне инвестицията. Никой никого не кара насила да купува жилище (било то в център, Мусагеница или Каспичан). Всеки, който смята, че цените са нереални, може да си живее под наем и да чака тристайните  жилища да станат отново по 120хил., а защо не и 70-80, както е било преди 20 години примерно.
Според мен е редно да се придържаме в темата към реалността, такава, каквато е тя в момента.
Наши приятели се оглеждат от няколко години да си купят жилище в Младостите. Все им беше скъпо и все чакаха аха ей сега да тръгнат цените надолу, да се спука балона и прочие. След като не купиха преди години на цени 150, онзиден подписаха на 225. Толкоз по въпроса.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 20:50 от the doors

# 786
Е те сега заплатите са им по-високи предполагам. Та същата работа..не са изгубили...

# 787
Наемите на жилища в София са нараснали с 30% за година, търсенето превишава предлаганетоДелът на разходите на двойка за наем на двустайно жилище в някои райони на столицата се доближава до препоръчителния горен праг от доходите ѝ

https://www.investor.bg/a/113-analizi/382353-naemite-na-zhilisht … va-predlaganeto/2

# 788
Едната спалня малка, хола и той е на границата.
Вообще докога хората ще се бутат да купуват тия малко кутиики. Ама докато има, ще ги правят такива.
Отделно се чудя на хората който са "Ооо ЕПК не, много хора, това там е цяло село, бла бла бла", но гледам се бутат да купуват в подобни големи комплекси като горният.

# 789
Хора, как мислите цената на жилище в София 90 m2, тухла 1965 г е 600 000 лева, колко би струвало подобно в Пловдив, панел 1986/87 без ТЕЦ?

# 790
То щом е панел, значи не е подобно, ябълки с круши е малко Simple Smile...плюс останалите липсващи парчета от пъзела, за да може изобщо някой да прави сравнение. А и било Пловдив, ми не София. Открийте 10-те разлики ще стане Simple Smile

# 791
Grinning човекът иска да си продаде апартамента и се чуди каква цена да му сложи 🧐, пък ти хич не му помагаш сега....

# 792
Аз нямам никаква представа как вървят апартаменти в Пловдив. Просто отбелязвам, че трябват повече параметри и че не могат да се сравняват различни неща, т.е. панел с тухла, един град с друг, ТЕЦ/без ТЕЦ, център и не се знае къде и т.н. Ето, това си е помощ Wink

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 06:51 от Анонимен

# 793
Цената се сравнява за същият град, район и тип жилище. По същата логика тези в София могат да гледат Париж или Лондон.

# 794
Аз нямам никаква представа как вървят апартаменти в Пловдив. Просто отбелязвам, че трябват повече параметри и че не могат да се сравняват различни неща, т.е. панел с тухла, един град с друг, ТЕЦ/без ТЕЦ, център и не се знае къде и т.н. Ето, това си е помощ Wink
Бадемче, помайтапих се, разбира се, защото ми стана смешно за сравнението. То всъщност не можеше да се направи никакво такова Grinning

Общи условия

Активация на акаунт