Любители на кучета - 135

• 27 171
  • 717
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Различни схеми са. Това изследване, което са ви казали, е за дирофилариоза. Шансът тримесечно бебе да я има, според мен е нищожен. Ако се прави прекъсване на профилактиката за дирофилазиоза през есенно-зимния период, тогава се прави. Ако се дава целогодишно, няма нужда от изследване.

Лично аз обезпаразитявам целогодишно, ежемесечно, и вътрешно, и външно. С малки деца около кучето според мен е задължително, но това са си мои разбирания. Излъгала съм в горния пост. Не слагам Фронтлайн комбо, а tri act.
Pyppy ,
репелентното дейстие на "tri Act" ,препараратите е няколко дни след прилагането(2-3 до пълното попиване в кожата) ,след няма нямат никакъв ефект ,също се отнася и за Адванинкс(който не няма вариант с 3-та добавка (с прокламирано антирепелентно действие)- втората основна има и пак кратксрочно репелентно дейстие). От ухапване от комари и пясъчни мухи може да помогне до извесна степен пръскане (ежедневно,2-3 на ден с разтрови на етерични масла).Точбо смятах да напиша ,че в случая(живее навън ,в колиба,воалиера, клетка ,друго заграждение),може би е добре да слага и "Комбо" вариантите ,които дейсрват и на яйца на бълхи. За Куче което спи вътре е безмислено да се слага  и "Combo". Другия вариант за спящите навън - редовно почистване и смяна на постелките и завивките в които спи и пръскане с анти-инсектицит на мястото за спане.
Дирофалия имитис е безопасна за хора,дирофилария репенс е опасна за хора ,но не може да се заразите от кучето. За остналите вътрешни паразити - Ежемесечно - някой са опасни за възрастни хора без ГИТ нарушения ,а всички и за деца и за възрастни.

Реакция:
Щанса да е положителен бързия антигенен тест е не "незначителен" а нулев. Написал съм подробно защо ,какво точно се изледва и какъв е срока
в който достигат стадии на полова зрялост и сътветно отделяне на бактерияата в кръвообръщението ,изграждане на специфичен IgG срещу бактерията от имуната с-ма(БАТ иследва наличието на този специфичен за бактерията IgG) .Освен това има един куп медикаменти които я унищоват  и теста може да е "отрицатен" - фалщиво. Вкл. и редовно приложемие на циклични макролиди след периода необходим за достигане на зряла възраст ,те "стелизират" женските(не ги убиват).

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 19:19 от whitefang

# 136
  • Пловдив
Прекрасна Елза, здрава, обичана и чиста бъди още дълги години! Желая ти да се къпеш в кристално чисти локви от минерална вода, да ти купят огромен диван и да публикуваш книга Мемоарите на Елза! Balloon Tada Birthday

# 137
  • sofia
Честит Рожден Ден на принцеса Елза! Да е все така находчива и прекрасна!

# 138
  • под тепетата
Иланг, ако има мемоари, веднага се нареждам за автограф - кална лапа Satisfied

# 139
Честита да е Елза. Още много бани, от които да излиза нахилена, ѝ желая!

# 140
  • София
Жива, здрава и обичана да е Елзичка.

# 141
  • Ланкър, планините Овнерог
Добро утро
Днес пък нашето чудо навършва цели 8г. Само да е здрав искам

# 142
  • София
Много е сладък. Дълги години да ви радва и прави бели.

# 143
Честити да са рожденниците. Много благодаря за информацията. Ще се върна да прочета още 2-3 пъти, че не съм сигурна какво разбрах 😁 Днес ще ходим при ветеринаря и ще го помоля отново да ми обясни за обезпаразитяването. На 12 юни му последната ваксина и вече ще може да ходи на разходки. След това има ли други ваксини,които им се слагат? Също от кога минават на две хранения на ден? В момента яде по 3 пъти.

# 144
Гита, честит да Ви е рожденника! Да е здрав, все така свеж,  умно гледащ и много обичан! Снимката със слушалките е много яка!
Гинчето яде по веднъж дневно. От съвсем малка така си реши( предлагахме храна три пъти дневно, но не я ядеше, сега винаги има купа с гранули на свободен достъп, ако случайно прегладнее, но много рядко се случва да яде от тях). След вечерната разходка, обаче се яде обилно.  То и моят режим е такъв, та явно сме в синхрон...
И да я покажа принцесата, уморена от неделната баня( че в момента обилно падат косми и  имаше голяма борба да се разрешим хубаво и да свалим каквото може от тях ):

# 145
  • в голямото село
Да му имам носа,  ушаците и благия поглед на днешния рожденик. Само за мачкане и целуване е  и понеже е рожденик да го нацелувате, Гита. Heart Eyes

# 146
  • Ланкър, планините Овнерог
Благодаря, благодаря. Ще бъде измачкан (не е по тая част), угоен с любими неща (кое не е, май само колбаси не обича).
=-=-=-=, изглежда заинтригуван на снимката, защото има храна насреща му Simple Smile

# 147
  • Бургас
Да е жив и здрав рожденикът още дълги години! Много подаръци и любов да получи!

# 148
  • Sofia
Честити принцеса Елза и на Гита момчето!
Здрави, палави и обичливи!

Май съм показвала нашия йогин в тази поза, но всеки път не може да ми го събере ума как така не си чупи врата…

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 16:48 от Tari Tasartir

# 149
Ако може още един въпрос, че явно днес няма да мога да стигна до ветеринаря сама с двете деца и кучето. Ще поръчам от тази аптека Милпразон и Фиприст комбо пипети. Това достатъчно ли му е?

Общи условия

Активация на акаунт