Любители на кучета - 135

• 27 559
  • 717
  •   1
Отговори
# 180
  • под тепетата
На мен ми стана интересно - Берга или Берта?

# 181
Всичко беше чудесно първата вечер. По принцип ще я гледаме във Варна на двора имам идеални условия къщичка с ограден двор и цял един декър двор в който да тича и играе. Тази нощ беше в коридора на къщата ни в Трявна, бях й пригодила местенце и спахме цяла нощ. Около 3 ставах да я видя, че чувах мъркане, но нещо бълнуваше. Уникална е и с мн приятен характер, била е изтърсачето, но ще я гледам като принцеска! Гледана е в промишлена зона в Пловдив, по скоро на бетон и сега тук опознава много неща които нито е виждала, нито помирисвала.
Надявам се всяка вечер да си спим спокойно както тази! Simple Smile
bilqna_69, Берга!

# 182
  • София
Добре дошла на Берга! Наистина е красавица!
Все се чудя как нашето куче знаеше отначало, че нощем се спи и това правеше, а не да играе примерно. Никога не ни е притеснявала, а и сега сутрин се излежава до последно.

Ние се позагубихме малко, но си ви чета. Водихме Нори за една нощ на хотел да видим как ще ѝ понесе, защото лятото ще ни се наложи да я оставим 1-2 пъти. Не дава признаци на стресирана.

# 183
Кажете с каква храна да храня Берга. На 3 месеца е и до сега е хранена с Belcando.

# 184
Tintina здрава и палава да е Елза и ощеее много рожденни дни да празнувате, ама с торти не тъй диетично с бисквитки 🤗 Дано и кученцето, за което ств дарили кръв да оздравее.
Гита Ог и тяоя сладкиш да в здравичък, на тези години мисля, че и той си е още лудетина като всеки бигъл 🤗
На новите попълнения добре дошли и много снимки да споделят.  😀
Реа добре завърнала се с Берга. Много е красива и съм сигурна, че ще получи и даде много любов 🤗 За храна има много марки на най-различни цени. Просто според бюджета си избери с най-добрия състав. Ако се спреш на няколко вида може да споделиш и да обсъдим тук кое е по-добрия вариант. Иначе при подрастването на Макс го храних с Taste of the wild. На него му се отразяваше много добре, но преди няколко години минах на малко по-бюджетен вариант, защото съм с 2 кучета, които си хапват стабилни порции, отделно и тук таме няколко бездомничета си имам и за да има за всички храна смъкнах малко от качеството. 😁

# 185
Здравейте. Искам да се присъединя към вашата тема.

Имам женска немска овчарка, днес става на 3 месеца и ще й правим третата ваксина. Ветеринарят каза, че след 2 седмици вече ще можем да я извеждаме и навън. Всъщност Мира ще си има къщичка на двора, за щастие живеем в къща.

Храня я с гранули наа Royal canin, за едри породи над 2 месеца. Ветеринарят я препоръча, но чувам най-различни мнения. Та питам и вас - добра ли е тази храна за кучето?

Благодаря предварително за отговорите Simple Smile

# 186
Добре дошла, Greyspirit! Разкошна е Мира, да е жива и здрава и много любов да ви дава! Heart

Аз също се чудих каква храна да дам на моето тримесечно. Спрях се на Брит хипоалергенна, защото масово казват, че Роял канин им е паднало качеството. Обаче колко е вярно, не знам.

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 11:40 от Реа

# 187
  • София
И аз храня нашата кокерка с Брит. Засега нямаме оплаквания и тя я яде.

# 188
  • София
На Роял Канин не им е паднало качеството, те просто произвеждат некачествена храна (но пък евтина). Не че ще умре кучето, но просто няма да живее оптимално добре, а разликата с прилични храни не е милиони. Аз лично съжалявам, че храних бебе куче с РК - кой знае, можеше иначе да не й е така прецакан стомаха, че от всяка дреболия да минаваме на системи и инжекции.

# 189
ToniShu, royal canin ми струва 18лв на килограм, от ветеринарния магазин. Ако купя на едро, към 13лв, и това е "най-скъпата" храна във ветеринарния магазин.. Обясниха ми, че е висок клас храна.
На месец ми излиза към 180-200лв.
Дайте ми аналог с по-добро качество..
Проверих марката Brit, но ми изглежда подозрително ниска цената...

# 190
  • София
Бих търсила нещо специализирано за бебета и да е grain free. Аз храня с Орижен (не бебе, но дребна порода и финансово не ми е проблем); вече се споменаха и други марки тук. Има и тема във форума специално за храна - струва си да я погледнеш, мисля.

# 191
  • София
Добре дошла на малката вълчица.
Моля майка и да прочете линковете за храна на първата страница. Има таблици със сравнение на храни. Роял Канин е далече от висок клас храна.

# 192
Добре дошла на тази прекрасна ,Мира!
Моето френчи от Роял Канин го преминах на Пурина Про план Медиум Оптистарт за средни породи до 12 месеца.
https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/suha_hrana/pro_plan/proplan_medium/508147
Сутрин закусва с гранули.
На обяд и давам готвено  специално за нея(свинско с ориз зелен боб ,грах и моркови).
Вечер също яде готвено.
Чувства се добре ,енергична е.
Аз съм много доволна от гранулите.
Взех и скоро 12 кг. цял чувал с пилешко. Дори гледам ,че и сега е на много добра цена.

Ти си прецени сама коя храна те устройва като бюджет.
Не е малка порода и ще хапва повечко.
Успехи!

# 193
Роял Канин поне за мен не е никак евтина храна. Аз на Зара готвя, изключително рядко давам суха храна (когато не успея да сготвя за нея), имам пакет евтинджос от Била. Сухата ми е за краен случай, спасявам положението с нея, та за три-четири пъти месечно не ми е проблем, че давам от нея.

# 194
Кенина ветеринарят ми я препоръча, както и собственикът на майката на моето куче, от когото я взехме.
Попрочетох в информацията, както ми бе препоръчано в предходен пост. Нямам проблем да я сменя, накрая ми е чувала.
Благодаря за отговорите, извинявам се, че и по-назад е имало подобни въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт