Любители на кучета - 135

• 27 563
  • 717
  •   1
Отговори
# 195

Здравейте имаме нов член на семейството,  Бентли 🤣🤣🤣

# 196
Ние сменихме няколко храни, защото й се разстройваше стомаха дори и от скъпите храни. За сега сме се спряли на Педигри понеже от тази няма проблем/ дано да няма/. Ветеринарката ми каза да не й давам паучове, консерви и друга храна до към 5месец да й се пооправи коремчето.
Да питам как преценявате по колко да давате готвена храна? С гранулите за сега всяко хранене се мери на кантарчето понеже е много лакома и не спира да яде. Другите ми кучета сякаш не са били толкова лакоми, ако им дам повече си остава в купичката, а при нея докато не свърши няма спирачка.

# 197
На нас Роял Канин (гастро лоуфет) ни е спасението Simple Smile Сутрин от пастетчето, а вечер готвено - телешко ( изчистено от сланинки, без никакви мазнини) само с оризче. Готвя веднъж на седмица. Гранули изобщо не яде. Единственото друго, което може да си позволи без да има проблеми е малко жълтък през седмицата. И така сме вече шеста година. През януари ми навърши 9 годинки Белла, чукам на дърво да ми е жива и здрава, че съвсем си беше заминала след поредица гастрити, панкреатити... не излизаше от клиники Simple Smile
Пазиме се много да не лудее, че е с две операции още от малка (предно краче - солетка с метална шина след счупване и задно краче скъсване на колянна връзка) но явно за нейния вид това се оказва доста слабо място освен проблемния стомах Simple Smile

Малко след рожденния и ден се появи и моят домашен демон Уайти...Smile
Случайно го мернах някъде из фейсбук, изхвърлен, една жена го беше прибрала от улицата в Казанлък и му търсеше дом. Писах и, че това е моето коте да ми го праща! Smile Прегледа при вет обаче показа, че е с котешкия коронавирус и премина лечение в клиника там, откъдето го заразиха и с котешка чума... Поех всички разноски и се борих за него, а той сякаш си се бори за мен, защото оцеля и когато го изписаха след близо месец го взех у дома целия в гъбички, заради падналия му имунитет Simple Smile Излекувахме и тях, засилихме имунитета и след месец ги събрах за първи път с Белла Smile

Много див характер е, не слуша, прави бели, налита и с лапа, а и тя не се дава и като един достоен злобен чиху пинчер му се зъби и го лае Smile Голяма веселба са ми милите, но не смея да ги оставя сами през деня, разделила съм им жилището на две обособени части и вечер си ги събирам заедно. В неговата естествено е пълно с катерушки и драскалки и засега само едно перде е унищожено. Това не ме успокоява, защото отскоро и той като Белла е кастриран, но никак не си променя характера Smile

Привет на всички в темата от нас!  Sparkling Heart Animal Paw Prints

Animal Paw PrintsAnimal Paw Prints

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 17:53 от anzhy

# 198
  • Враца
Роял Канин поне за мен не е никак евтина храна. Аз на Зара готвя, изключително рядко давам суха храна (когато не успея да сготвя за нея), имам пакет евтинджос от Била. Сухата ми е за краен случай, спасявам положението с нея, та за три-четири пъти месечно не ми е проблем, че давам от нея.

Аз процедирам по същия начин. Гранули само в краен случай или когато сме навън и в ресторанта няма нищо подходящо за Иванчо (6 месеца). Само че, гранулките са ми N&D. Преди това взехме на Taste of the wild. Но аз взимам много малки разфасовки от 0.800 гр.

anzhy, много готина история, с прекрасни животинки. Heart

# 199
anzhy ,много сте преживели!
Пожелавам ти всичко да е в миналото и сега само здраве за прекрасната съименничка на моята Белла!

Ние сменихме няколко храни, защото й се разстройваше стомаха дори и от скъпите храни. За сега сме се спряли на Педигри понеже от тази няма проблем/ дано да няма/. Ветеринарката ми каза да не й давам паучове, консерви и друга храна до към 5месец да й се пооправи коремчето.
Да питам как преценявате по колко да давате готвена храна? С гранулите за сега всяко хранене се мери на кантарчето понеже е много лакома и не спира да яде. Другите ми кучета сякаш не са били толкова лакоми, ако им дам повече си остава в купичката, а при нея докато не свърши няма спирачка.
Аз давам готвено на Белла и честно казано я храня по интуиция и по това как изглежда.
Сега на 13-ти прави 6 месеца и в момента я храня така.
Сутрин 6:00 ч. - 70 гр. гранула
Обяд 13:00-13:30 ч. готвено 170 гр.
Вечер 18:30 - 18:45 готвено 170 гр.
Гледам да не е прекалено слаба ,защото имахме един такъв период в който не успявахме да и нагодим количеството и беше по-слабичка от нормалното.
Най-добре е да намериш таблица за твоята порода кученце колко кг. трябва тежи.
Аз намерих такава и се водя по нея.

В момента моята Белла тежи 8 200 кг.

# 200
vmarinska ❤ Прекрасен малък Иванчо Simple Smile 💋
имам внук -Иван, на дядо си, слабост са ми 😃
На 6 месеца са още толкова бонбонести, че е страхотно удоволствие да ги гушкаш и глезиш всякак 🥰

mavina1380 ❤ още един бонбон Беллисима ❤💋🥰❤😃 разкошна окраска Simple Smile
Нека са ви живи, здрави и само радост да ви носят, момичета Simple Smile проблемите се преодоляват 💋

# 201
Много ти благодаря ,anzhy!❤️🥰🌹🐾💖
Наистина е с интересна окраска и събира много погледи. 🥰

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 18:48 от mavina1380

# 202
Може ли да помогнете с мнение, на каква възраст се преминава на едно хранене дневно?

# 203
При Сара се получи спонтанно около едногодишна възраст

# 204
  • Бургас
Може след 10 месечна възраст. Но при големи и много лакоми кучета не се препоръчва, увеличава се рискът от обръщане на стомаха. Добре е да си останат на 2 хранения (като наша Елза).

# 205
И аз като Tintina държа на хранене два пъти на ден точно с цел да не претоварвам стомаха.
За Роял Канин има хора, които си държат на нея. В началото и Макс го хранех с такава докато беше бебешок, но после попрочетох и я спрях. Тогава нямашве проблем с нея и добре му се отразяваше. В по-късен етап незнайно защо реших да му купя отново Роял Канин и такова зверско разстройство го хвана, че докато разбера, че е от гранулата го поизмъчих... че го минавах на глад, оризова диета и лекарства, връщам гранулата в менюто и хайде пак разстройство и така наколко врътки. 😁

# 206
Излезе ми спомен във фейса. На този ден, преди 4 години сме били с Дара в планината. Стана ми мъчно, че вече я няма. Cry

Тук е на връщане, в колата.

И откачалката Зара, която не умее да позира и въобще не стои на едно място. Много й е кеф да ни хапе. Дано и нея заобичам като Дарето. Heart

# 207
  • под тепетата
Ще стане, ще стане! Иска време, усмивката с малко тъга от спомена да замени сълзите. Поне при мен е така.

# 208
Втора като Дарето няма да има, но ще заобичаш и Зара. И после като дойде някоя Лара Simple Smile ще се чудиш дали ще я обичаш като Зара.
Да е жива и здрава и все така игрива!

# 209
Хортензия, разплака ме. Hug Знам, че е така, не ми е за първи път, но са толкова различни, като две вселени.
Зара от публикацията във фейса и отпреди месец, сега е по-голяма. Нямам актуална снимка, че е като шило в торба.

Нещо се разчувствах, ще си лягам. Grinning Hug

Общи условия

Активация на акаунт