Доходът и неговото значение в живота

• 23 969
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
  • пустинята Гоби
По принцип парите не те интересуват, когато ги имаш, а не когато ги нямаш. Когато можеш да си посрещаш нуждите без значение какви са, не мислиш за пари, когато не можеш и се налага да си правиш сметка за всичко, много ясно, че парите ще са вечен проблем.

# 211
  • France
В Италия 50 евро на човек за пълно меню (антипасти, пасти и десерт) може да дадеш само в ресторант от една гама нагоре, където НЕ сервират пица. Ако те одрусат с толкова за пица плюс салата, плюс чаша вино, значи са те преметнали като турист. Освен ако виното е от рода на Шато Марго, Швал Блан и сие, но пак ме съмнява да са в наличност в ресторанти с пица в менюто.
За съжаление все по трудно се намират хубави ресторанти в туристическите райони. Цените са нагоре, а качеството - посредствено.

# 212
За Рим вероятно е така, скъпо. Твърде туристическо е

# 213
  • France
Затова е хубаво да се излиза от туристическите маршрути. Слава Богу все още се намират такива места. Например в Париж в латинския квартал е неприемливо качество-цена. На една спирка с метро обаче има такива хубави ресторанчета с гастрономска кухня, че си струва всеки сантим.

# 214
  • София
Отдавна не посещавам туристическите обекти там, а трудно ще ме вземат за турист. И не търся евтиното, а доброто изживяване. Безумно е един обикновен бургер на Термини да почва от 8,50 и бирата от 4 (за Морети, която е абсолютно посредствена по мой вкус).
Всъщност, седнахме веднъж при последното ни ходене близо до Понте Гарибалди. За едно малко плато с мезета и 2 бири по 400 мл ни взеха 32 евро. Но нека не обръщаме темата за Италия, моля!

Нека се върнем на темата, защото тя е за доходите, а почивките, пътуванията и заведенията са само част от екстрите, които носи по-високите доходи.
Иначе залитане в това да се тюхкаме колко са скъпи яхтите, когато обсъждаме повишаването на цените на билетчето за градския транспорт (образно казано).

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 11:07 от Fever Ray

# 215
Почивките, пътуванията и доброто хапване по заведения никога не са имали връзка с доходите ми. Обиколих Лисабон, Амстердам и половин Италия с 50 евро в джоба, без да задлъжнявам никому. Е, не си купих нищо от виа Монте Наполеоне, ама не го броя за необходимост.  За сметка на това ядох най-вкусната риба в живота си в Cascais за 10 евро с все виното.

# 216
  • София
Лейди Рамкин, при наличие на семейство и деца в картинката, трудно се поема рискът да обикаляш с раница на гърба и без пари в джоба.
И ние със съпруга ми понякога пътуваме екстремно, но в повечето случаи, заради децата, човек обмисля как да получи оптимизмът - максимално изживяване, без лишаване след това.https://

# 217
Децата абсолютно променят картинката с дохода и неговото значение в живота. Пак има разни хитринки, но ако аз мога да живея чудесно с под 1000 лв на месец, детето ми има нужда от доста повече, като сложим и спестяванията за образование става двойно и тройно. Моите деца са вече прилично големи, та можем да си позволим да си играем на волни птици понякога, без семейни финансови сътресения.😀
 От друга страна доходът и всички грижи около финансовия баланс носят ужасно много стрес на повечето ми познати, затова се опитвам да предам и на децата ми да не вземат парите чак толкова насериозно. Дали съм права само времето ще покаже.✌️

# 218
На мен ми казваха, че колкото по-големи стават децата, толкова повече разходи се появяват:)

# 219
  • София
Вярно е това. В момента бебето ни е най-евтино. Студентките, хем вече се справят на 80-90% сами, ни излизат най-скъпи. Средните деца са точно средни като разходи. Положителното е, че при нормални отношения и правилно възпитание в един момент слизат от родителския портфейл. Wink

# 220
Е, синът вече е на 26, дъщерята сгодена, и двамата вън от семейното гнездо. Останаха още няколко години да полети и малката, но предвид, че в момента е едно дете на две заплати, животът е песен, от личната ми гледна точка.

# 221
  • София
Лейди, нашите големите са на 24 и на 23. Едната е омъжена, другата е сгодена. На 1500 км. са, но сме обещали да покриваме разходите за университета. Другото сами. Голямата има още няколко месеца, малката около година.
Но имаме 9-токласничка, първокласник и бебе на 9 месеца. Wink

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 13:00 от Fever Ray

# 222
Да са ни живи и здрави!:) Хубава картинка, Фивър-голямо семейство!

# 223
  • София
Благодаря!
Девойката даваше зор след 10ти клас да учи и тя навън, но  няма да смогнем финансово и засега се укроти да изчака до университета и да кандидатства за стипендия. Дано да успее!

# 224
Почивките, пътуванията и доброто хапване по заведения никога не са имали връзка с доходите ми. Обиколих Лисабон, Амстердам и половин Италия с 50 евро в джоба, без да задлъжнявам никому. Е, не си купих нищо от виа Монте Наполеоне, ама не го броя за необходимост.  За сметка на това ядох най-вкусната риба в живота си в Cascais за 10 евро с все виното.
Как успя, че то входа на музей е над 20 вие?

Общи условия

Активация на акаунт