ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2023/2024

• 60 217
  • 776
  •   1
Отговори
# 315
С много лошо качество е филмът "Ти, който си на небего" - по повестта на Пасков. Опитах се да го пробутам (на времето ми беше направил силно впечатление), но на третия кадър ме забиха с репликата "това с картоф ли е снимано" и не настоях. Тогава мислех, че филмът е по-силен от първообраза.

Наследник на фамилията Францови беше адвокат. Един ден не се сдържах и го заговорих - попитах дали произхожда от този род. С такава гордост утвърди - зарадва се, че ми е позната фамилията Simple Smile, не беше чувал за Пасков..

# 316
Малко съм скептично настроена към новите автори и произведенията, избрани от тях: по-чужди са им на наборите от класиците… Надявам се да са се отчели с миналогодишния избор на Петя Дубарова и да се върнат към класиката догодина. 
Не ми се мисли, ако трябва да тълкува Радичков, Пасков, Багряна … направо се е изгубил в превода.

# 317
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Хора, прибра се девойката. Всичко супер, морето, баровете, Преслава и тя, но... Преди Старта Загора блокирал двигателя, колата горяла, гасили колата, после я бутали към 500 м. да стигнат до под мост. Там пък имало много змии... В къщи са. Премеждията на 3-ма 17-18 годишни.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 21:40 от ninanb

# 318
  • Sofia
Нинка, всичко е добре, когато свършва добре. Heart
Нашият ходи до Райското пръскало с приятели, снощи се прибра. В неделя ги валя проливен дъжд, имало буря. Не е оборудван турист (т.е.някакви непромокаеми и н'ам какви си неща),  всичко в раницата беше мокро, но дрехите на гърба му изсъхнали, а и в хижата бяха поизсушили някои неща на слънце. Много доволен от преживяването, от гледките, но сега искал да си постои малко в къщи.
Ще взема да му спомена за Георг Хених Grin Мисля си, че ще му хареса.

# 319
Който не се е "разписал", време е!

# 320
  • София
Светкавица, благодаря! Така ми се искаше още веднъж лятото да видя морето... Но ме налегнаха ежедневия и ще ми се размине.
Много съм се сдухала, детето заминава след няколко дни. Опитвам се да се самонавия, че ще е добре, а сърцето - прескача. Искаха да ме оставят днес за операция, отказах, да го изпратя и тогава... Записала съм го на всякакви прегледи, застраховка му направих, квартирата платих... А все имам чувството, че нещо забравям. Дребосъчка ми е на бабин дом, вече нямам търпение да си я приберем. Тази последна година ще й е малко натоварено, английски, Бел, дипломна работа... А и тя проговаря за Холандия...

Искам на морееее...

# 321
Спокойна, всичко ще е наред. Предстоят ти емоциите да го чакаш да се върне.
Моето попътува, постоя при баба си, сега ще ходи още веднъж на почивка и ей я на учебната година.
И на мен много ми се ходи пак до морето, ама нещо не мога да го вместя в служебно/домашните планове.
А само на 3/4 дни ще съм доволна. Все още се надявам да си организирам време и компания за целта.

# 322
  • Sofia
На мен ми предстои морето с малките на сестра ми. Стискайте ми палци Laughing
Много бързо мина тази ваканция Sad
Спокойна, Heartpulse

# 323
  • София
Много бързо мина тази ваканция Sad
И на мен така ми се струва,  а море още не съм видяла аз. Нещо съвсем ще е накрая. Едната част ходиха докато юли се пържихме със 7класничката до последно в София. Сега предстои и на нея морски лагер със сестра й. Наборът се върна жив и здрав след първото самостоятелно море с приятели.  Слава богу още не са тръгнали с коли, че двойно да им се притесняваме.
Знам, че е ваканционно още и масово се пътува, но който има време и желание може да надникне при 12 клас. Една от мамите там има нужда от помощ.  Никого не агитирам. Само предполагам, че като мен доста от нас ги следим от 7мокласната сага. Някои и ни помагаха доста тук. Сега покрай 12ти клас пак черпим инфо. Та аз си ги чувствaм достатъчно познати. Simple Smile Ситуацията е деликатна, но на лс откликва с инфо Lulumba.

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 16:32 от Jiema

# 324
Имаме ли за предстоящата учебна година седмокласници? От репортажи разбрах, че според образователния министър най-после се предвижда втора дата за НВО, която ще се определи със заповед на министъра. Крайно време беше!

# 325
  • София
Доколкото разбрах в доста ограничени случаи ще се допуска до втора дата, но е едно добро начало.
Повече ме интересува докъде стигна идеята, да има възможност да се явят на допълнителна матура след завършването. Май до 1 год. срок се спрягаше или бъркам? И дали е възможност само за поправка на оценката или има шанс да се явиш на друг предмет, който до преди 1год. не ти е бил в полезрението?

# 326
Имаме ли за предстоящата учебна година седмокласници?
Има и не сме малко, весела година се очертава Simple Smile

# 327
Има, има. Отсега сме го замислили НВО-то. При второто дете нещата са коренно различни, та ще има трепети.

# 328
  • Sofia
И аз със седмокласничка. С J_M_M и държавни изпити ще имаме. Въобще искам да за почва и да свършва тази учебна година - някак си да се събудя догодина по това време и да не чакам някое n-то класиране за никой от двамата, а аз да съм се дипломирала (за последно).

# 329
aniK и аз така, първо а ще се дипломирам, и после техните изпити и класирания. Оказа се, че до последно ще чакам ако го приемат големия в София ( където и иска) класиране за общежитие ( видях в дванадесетокласната тема)... Та весело ще е.

Общи условия

Активация на акаунт