Рецепти от "Време за готвене"

• 124 534
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
Dona,благодаря за страхотните рецепти!

# 166
  • Русе
Dona, какво става със списанието? Излезе ли вече първия брой? Да не го пропусна  bouquet

# 167
Dona, какво става със списанието? Излезе ли вече първия брой? Да не го пропусна  bouquet

Ако не ни мине котка път, на 23-ти ще излезе първият брой  Simple Smile Между другото, мислим в следващия брой да обявим конкурси за читателски рецепти - авторски, както и интерпретации на наши рецепти. Сетих се за твоята костенурка и другите неща - да вземем да ги включим, а?  Simple Smile

# 168
Момичета, първи брой на списанието вече е на пазара  Simple Smile
Обявяваме и конкурс за читателски рецепти - както авторски, така и импровизации по наши рецепти. Ако проявявате интерес, пишете ми ЛС - ще се радвам да се включите   bouquet

# 169
  • Русе
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1115.0

Дона, тук дали се отваря?

Ето един от албумите
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=42045

Ето тази зелка, мисля че я имате във вашия карвинг

Последна редакция: вт, 29 май 2007, 16:31 от mama1+2

# 170
Ето една рецепта от списанието - унгарски десерт.

ШОМЛОЙ ГАЛУШКИ

Продукти:
3 блата за торта
праскови от компот
100 гр орехи

за крем ванилия:
750 мл прясна мляко
7 с. л. захар
3 ванилии
3 жълтъка
30-40 гр нишесте

за сиропа:
200 мл сок от компот праскови
сока на 1/2 лимон
1-2 капачки ром
50 гр стафиди
3 с. л. захар

сервирайте с:
топинг шоколад
топинг бял шоколад
топинг ягода
топка сладолед

украсете със
стрък мента

ПРИГОТВЯНЕ:
1. Изрежете блатовете за торта според големината на тавичката, която ще използвате.
Изцедете сока на 1/2 лимон в купичка. Прибавете 1-2 капачки ром и 50 гр стафиди и разбъркайте. Оставете стафидите да набъбнат.
2. В дълбок съд налейте 500 мл прясно мляко за крема и сложете на котлона да заври. Прибавете ванилията и 7 с. л. захар и разбъркайте.
В друг съд сипете 250 мл прясно мляко и 30-40 гр нишесте и разбийте с тел.
Отделете белтъците от жълтъците на 3 яйца. Когато млякото кипне, преместете съда от огъня. Бъркайте с тел и изсипвайте нишестето. Прибавете и жълтъците един по един, като продължавате да разбивате. Кремът почти веднага се сгъстява.
3. За сиропа сложете друг съд на котлона. Налейте сока от 1 компот от праскови (200 мл). Прибавете стафидите и сока от купичката, малко вода, 3 с. л. захар, разбъркайте и оставете да заври. Сиропът е готов, когато се сгъсти.
4. Подредете в тавичката двата блата. Поръсете ги с набъбналите вече стафиди и залейте със сиропа. Подредете прасковите и леко ги притиснете да се отворят. Третият блат нарежете първо на тесни ленти, а след това на тънки филийки. Поръсете пръчиците отгоре, без да ги подреждате. Залейте с крема и подравнете. Поръсете обилно със смлени орехи. След като се поохлади, преместете в хладилника.
5. Готовия десерт сервирайте с помощта на супена лъжица, като изрежете “листа”.  Украсете чинията и десерта с топинг шоколад, топинг бял шоколад, топинг ягода и стрък мента.

# 171
Момичета, първи брой на списанието вече е на пазара  Simple Smile
Обявяваме и конкурс за читателски рецепти - както авторски, така и импровизации по наши рецепти. Ако проявявате интерес, пишете ми ЛС - ще се радвам да се включите   bouquet

В Пловдив обиколих почти навсякъде РЕПове,бензиностанции,чували за първи път.Само в столицата ли ще го има,или щото сме прованс? newsm78

# 172
В цялата страна е. Може би още не са го доставили от разпространителската фирма, знам ли  Thinking

# 173
Намерих списанието страхотно е.Купих агнешко и тези дни ще го направя по вашата рацепта в бирен сос. eat

# 174
  • Вече в моята си приказка...
И аз го видях. Не съм го купила все още, но смятам да го направя /ако не е изчерпано по РЕП-овете/ Много сладка корица са му направили... Сигурно и рецептите ще бъдат на ниво...

# 175
Благодаря ви  Simple Smile

# 176
Момичета, от понеделник, 11.06, предаването "Време за готвене" вече ще се излъчва по телевизия 7 дни - вечер от 19 ч., сутрин от 10 ч., а в събота и неделя - от 12 ч.

# 177
  • София
Дона, тази торта я направих по вашата рецепта   bouquet, много благодаря, тя беше подарък за погачата на едно бебенце - гостите останаха очаровани. Peace
( разбира се с украсата не се справих така блестящо, но импровизирах Embarassed)
http://www.bgphoto.net/photos/2503/o633171083560781250.JPG

# 178
Dona, а рецептите в списанието повтарят ли се с тези от книжката?

# 179
mama1+2, сега разглеждам албума ти .Страхотно се справяш!Обичам да се занимавам с украси на ястия.Бях пуснала такава тема-идеи за украса на ястия.ако имаш други материали ще се радвам да ги видя там.
А сега въпрос-от какво е направена чашата за кафе на стр.9 от албума

Общи условия

Активация на акаунт