Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява изискването за представяне на болничния в личен състав и документ от банка с IBAN?
Какво представлява бебешкото креватче и какви са неговите предимства и недостатъци?
Какъв документ трябва да получа от банката за болничен и каква е неговата цел?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява изискването за представяне на болничния в личен състав и документ от банка с IBAN?
Изискването за представяне на болничния в личен състав означава, че трябва да представите болничния лист лично в счетоводството на работодателя, заедно с документ от банка, който съдържа IBAN-а на вашата сметка. Това е необходимо, тъй като Националният осигурителен институт (НОИ) изплаща обезщетенията в 30-дневен срок от подаването на документите от работодателя.
-
Какво представлява бебешкото креватче и какви са неговите предимства и недостатъци?
Бебешкото креватче е преносимо и удобно за пътуване. Предимствата му включват удобство при пренасяне на бебето, но при по-големи размери може да изисква допълнителен матрак. Недостатъците включват ниската височина, което може да представлява проблем при по-големи деца, както и по-сложното почистване на текстилните материи.
-
Какъв документ трябва да получа от банката за болничен и каква е неговата цел?
Документът, който трябва да получите от банката за болничния, е бележка с информация като номера на вашата дебитна карта, вашите имена, IBAN и BIC кода на вашата банка. Тази информация е необходима на вашия работодател, който трябва да я предостави в НОИ до края на текущия месец, за който се отнася болничният.
-
Какво представлява IBAN и какво е неговото значение?
-
Какво представлява документът от банката с IBAN и какво е неговото значение?
Искрено съжалявам за загубата на Сладка Мама!
Желая и' бързо възстановяване. В такъв момент наистина няма думи, които да утешат една майка.....Мъчно ми е и за другите ангелчета и се надявам да няма повече подобни лоши новини!
.
, една -две капчици на бикините, без цвят, без мирис, после цял ден нищо. И след тези лоши новини които прочетох съм
. Някоя друга мама с подобно оплакване

/, просто се огледай около вас-покрай новите строежи не може да няма поне няколко мебелни фирми.../ти нали беше в Стрелбище, или бъркам?/
Ние, преди първото сложихме много скъп латекс, дето се мие.За щастие-детето ми не пипа по стените, но пък ела да видиш на съседката нейното-то са едни рисунки, то са едни отпечатъци...мъка
. Аз и преди съм казвала - няма да се правя на майка-героиня и за да не ми се мотка никой да не допускам баби в къщата, а аз да ходя като парцал
. Но от друга страна, техния мерак и на двете е много голям и се чудя как ще успея да намеря баланса хем те да са щастливи, че са с нас, хем да се чувстват полезни и удовлетворени, хем да помагат с това, което ние искаме (гледането на бебетата все пак ми се иска да си е наше задължение - марак си ни е
), а то ще е най-вероятно в домакинството
. Ако имате идеи давайте. На срещата споделих, че засега смятаме да сме си сами първите дни и да видим какъв ред можем да въведем, да видим с какво се справяме добре, с какво не чак толкова, за какво не ни остава време и т.н. По този начин се надяваме да успеем да дефинираме нужната ни помощ
. При вас как е?
.
Сега се чудим къде да изместим компютъра и телевизора, че бебчето да спи спокойно. Вероятно ще ги разпределим в коридора и кухнята, но има още малко време. Иначе от днес започваме разместванията из къщи, че поръчахме креватче и до седмица-две искаме да сме позиционирали всичко окончателно.