Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява изискването за представяне на болничния в личен състав и документ от банка с IBAN?
Какво представлява бебешкото креватче и какви са неговите предимства и недостатъци?
Какъв документ трябва да получа от банката за болничен и каква е неговата цел?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява изискването за представяне на болничния в личен състав и документ от банка с IBAN?
Изискването за представяне на болничния в личен състав означава, че трябва да представите болничния лист лично в счетоводството на работодателя, заедно с документ от банка, който съдържа IBAN-а на вашата сметка. Това е необходимо, тъй като Националният осигурителен институт (НОИ) изплаща обезщетенията в 30-дневен срок от подаването на документите от работодателя.
-
Какво представлява бебешкото креватче и какви са неговите предимства и недостатъци?
Бебешкото креватче е преносимо и удобно за пътуване. Предимствата му включват удобство при пренасяне на бебето, но при по-големи размери може да изисква допълнителен матрак. Недостатъците включват ниската височина, което може да представлява проблем при по-големи деца, както и по-сложното почистване на текстилните материи.
-
Какъв документ трябва да получа от банката за болничен и каква е неговата цел?
Документът, който трябва да получите от банката за болничния, е бележка с информация като номера на вашата дебитна карта, вашите имена, IBAN и BIC кода на вашата банка. Тази информация е необходима на вашия работодател, който трябва да я предостави в НОИ до края на текущия месец, за който се отнася болничният.
-
Какво представлява IBAN и какво е неговото значение?
-
Какво представлява документът от банката с IBAN и какво е неговото значение?
Или пък не пречи? 

!И аз ще нося апарат!
Браво на софиянки....много здрава банда!!!Сигурно сте ошашавили народа в заведението!!

... аз докато се включа ще стане стара, ама...
Стискайте палци, че ми се завива свят като се замисля за следващия месец. Уф, оплаках си се.
Дари, ти реши ли къде ще раждаш? Не си ми писала от последното ЛС какво е станало в Пловдив? Ходи ли в Торакс?
.
. Кулминацията беше, когато тъкмо се бяхме разприказвали вече и чухме гръм и усетихме въздушна вълна да преминава покрай нас!
. Определено не бяхме голяма атракция, защото по това време нямаше много хора там. Но тъкмо си полафихме на воля
.
Поне се надявам да е така, че иначе голямо чакане ме чака
Бяхме в намален състав, но добре си побъбрихме.