Бебешко вързопче щърка крие, през АПРИЛ за мен ще го развие!

• 22 370
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
  • Far away from here...
Здравейте,момичета!
Искам да попитам по-запознатите от вас - удачно ли е да се ползва колан за след раждане,ако същото се извърши със секцио?
Чудя се как ще се отрази стягането с подобен колан точно в тази област? newsm78 Или пък не пречи? Thinking
Благодаря ви и лека седмица на всички! Hug

# 136
За колана съм чувала най-различни мнения. Според някои лекари е абсолютно задължителен, независимо от вида на раждането. Други пък изобщо не го препоръчват.
Една приятелка роди със секцио миналата година и е носила, но ме предупреди, че с него не трябва да се стои повече от 7 часа дневно.  Naughty
Ще следя темата, че и мен ме интересува  Wink

# 137
Значи на срещата утре ставаме четри мами Simple Smile!И аз ще нося апарат!
последно: в 14ч.пред ДНА
 newsm10 Браво на софиянки....много здрава банда!!!Сигурно сте ошашавили народа в заведението!! Grinning Laughing Grinning Laughing.. а защо Ая я няма ????Да не ви върза тенекия ??Laughing Laughing Grinning

# 138
  • Попово
Софийска банда, разкажете за срещата де Grinning Как реагира обслужващия персонал при толкова много бременелки  Wink Весело изкарване на пловдивчанки  Hug

# 139
  Hands Clap  Hands Clap smile3501
БРАВО Софиянки много сте сладурски ,а още по сладурски са коремчетата.
Сега остава да кажете повечко за срещата

# 140
Здравейте и от мен в новата темичка   bouquet ... аз докато се включа ще стане стара, ама...

Тия дни ми е малко притеснено, че нашият татко остана без работа, а на всичкото отгоре виждам, че и той се притеснява и се правя на много усмихната и оптимистично настроена... нали си го обичкам hug Стискайте палци, че ми се завива свят като се замисля за следващия месец. Уф, оплаках си се.

Пловдивчанки, като чета за срещите ви и си говоря с компютъра сама - аа, Скерцо ли, е, че то ДНА-то си е почти там, кое беше БОЛО...  newsm10 и ме обхваща една носталгия... Едно време Скерцо го направиха докато учех в ПУ-то. Беше много на мода... и много бързо му изчезнаха хубавите лъжички за кафе  Thinking Ах, тези студенти! Аз ще идвам на преглед в Пловдив на 24ти януари и смятам да се опитам да посетя лекцията от училището на 9 месеца. Може пък да имам късмета и да срещна някоя мама от форума.

И да честитя рождения ден на дари стз с голямо закъснение   party002 Дари, ти реши ли къде ще раждаш? Не си ми писала от последното ЛС какво е станало в Пловдив? Ходи ли в Торакс?

Засега това е от мен. Благодаря много за разясненията за болничните на информираните мами! Безценни сте!

# 141
Еее, ма много насериозно сте взели подканата на Илит да разкавам аз  Crazy.
Първо да разясня, не вързах тенекия, но не давам да ме снимат  Naughty.

Сега за срещата - събрахме се сравнително бързо. Както се вижда и от снимките бяхме добра банда. Надяваме се следващия път да сме повече. Заведението беше леко модифицирано от вида, който знаех последно - сега си беше повече за хранене, преди беше повече кафе  Grinning. И нищо, че голяма част от нас бяхме обядвали скоро, хапнахме си пак подобаващо   261uu. Кулминацията беше, когато тъкмо се бяхме разприказвали вече и чухме гръм и усетихме въздушна вълна да преминава покрай нас!  Shocked И, о ужас, решихме, че са гръмнали някоя сграда до нас. Веднага ни се приковаха погледите в сервитьорките, които гледаха не по-малко уплашено. Имаше и мъж сред тях, та той отде да види какво става. Естествено, нищо официално не ни казаха освен - не се притеснявайте. Но ние нададохме уши и подразбрахме, че нещо в тяхната кухня се е случило и врата чак излетяла. Постреснахме се, но постепенно страха отмина и продължихме с лафчето. А мен ме бъзикат, защото имах още няколко такива случки и от сега заявявам официално, че заведения вече не предлагам  Mr. Green. Иначе беше много хубаво и вкусно  Flutter. Определено не бяхме голяма атракция, защото по това време нямаше много хора там. Но тъкмо си полафихме на воля  Blush.
Хейде сега другите да допълват  bowuu

Последна редакция: пн, 15 яну 2007, 11:39 от Aya

# 142
...каква е разликата между старата и новата схема?  :...
По новата НОИ ти превеждат парите.

Това ли имаш предвид? Аз в момента съм в заварено положение и докато не изляза в 45-дневен отпуск по майчинство, парите ще ми ги изплащат от фирмата. А после има ли значение кой ще ми ги изплаща, парите няма ли да са едни и същи, независимо дали имам прекъсване между болничните? Нали ме осигуряват на минимална заплата.
и аз съм в заварено положение,т.е. в болнични съм от самото начало, но въпреки това минавам по новите процедури.Днес се обадих в счетоводството на НАП, където работя и ми казаха, че болничните за януари ще си ги получа от НОИ, незнайно кога.Нямат още новата програма,едва когато дойде ще ме извикат да попълня някаква декларация и представя копие на дебитната ми карта,които те от своя страна  ще предадат на НОИ и чак тогава ще видя парички.Добре, че не са толкова много и не разчитаме на тях. Поздрави!

# 143
  • Попово
smooth   защо по новите разпоредби ?!?!?!?! изрично беше казано , че завареното положение си е заварено положение и трябва да имаш поне 3 раб. дни след боничния, за да се влезе в новите разпоредби... наистина не ги разбирам тези щуротии.

# 144
завареното положение си е заварено положение и трябва да имаш поне 3 раб. дни след боничния, за да се влезе в новите разпоредби...

Сега ми стана ясно за моя случай  Wink Аз съм заварено положение и шефовете искат да се "отърват" от мен, като поработя 3 дена и ме прехвърлят на НОИ. Макар че какво ги бърка - нали ще ми плащат болнични, които се теглят от НОИ, няма да ги вадят от джоба си  newsm78

smooth, и ти трябва да си по старите наредби, защо са те объркали така?!

# 145
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,

И аз съм в същото положение по отношение на болничните. От 01.01.2007 ми го продължиха и доколкото разбирам трябва работодателя да продължи да ми го изплаща по стария ред  ooooh! Поне се надявам да е така, че иначе голямо чакане ме чака  #2gunfire

# 146
нямам идея защо е така, моят болничен както казах е продължение, не е нов и би трябвало да ми се изплаща по стария начин. В НАП трябва най-добре да знаят, нали през тях ще минават отчетите на фирмите за служителите в болнични и след това ще се дават на НОИ за изплащане. Но ето че явно и те още не са наясно.

# 147
  • Far away from here...
Здравейте,момичета,
Аз вече цяла седмица съм в болница,но вечер ни пускат да се прибираме вкъщи,тъй като там е студено и се опасяват да не ни разболеят Rolling EyesТа,първата ми работа е да вляза във форума и да видя какво става с вас.
Снимките от софийската среща са страхотни,току-що ги разгледах и както ми се беше понижило настроението от болничния престой,веднага ми повдигнаха духа LaughingМного ви се зарадвах,наистина! Hug
Ами...това от мен.
Лека и спокойна вечер ви желая.

# 148
  • Пловдив
Софийската среща е била интересна  Wink
А полвдивчанки.... няма ли да има репортаж от срещата, че ми е много любопитно Simple Smile
Viktoria_27, защо си в болница ?!?  newsm78

# 149
  • Пловдив
Току що се връщам от пловдивската среща  и бързам да докладвам, че мина супер.  thumbsup Пак седнахме в Скерцо. Smile Бяхме в намален състав, но добре си побъбрихме.
Сега ще кача и единствената снимка от моя апарат. Чакамe включване от Maraya75 и Kena - те имат и "прави" снимки.

Общи условия

Активация на акаунт