Туристически агенции

• 6 908
  • 64
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, кои агенции бихте препоръчали за следните направления от София. Освен за островите, където със самолет ще е най-удобно, за другите места бихме предпочели по възможност автобусна екскурзия, до Пелопонес може и със собствен транспорт. Предпочитаме оферти с повече свободно време:

- Будапеща
- Тимишоара
- Ниш/Пирот
- Белград
- Загреб
- Пелопонес
- Йонийските острови

# 46
Здравейте, кои агенции бихте препоръчали за следните направления от София. Освен за островите, където със самолет ще е най-удобно, за другите места бихме предпочели по възможност автобусна екскурзия, до Пелопонес може и със собствен транспорт. Предпочитаме оферти с повече свободно време:

- Будапеща
- Тимишоара
- Ниш/Пирот
- Белград
- Загреб
- Пелопонес
- Йонийските острови

Пътували сме на екскурзия до Йонийски острови и до Загреб с Диел турс. Всичко беше отлично като организация и хотели, в които спахме. До Загреб, ако ходите задължително ви препоръчвам да посетите и Плитвичките езера - поне на мен като любител на природата, ми остави уникален спомен.

# 47
Здравейте,
Препоръчайте ми агенция за Египет - Кайро и Хургада и хотел съответно. Благодаря!

# 48
Здравейте,
Препоръчайте ми агенция за Египет - Кайро и Хургада и хотел съответно. Благодаря!
Абсурдно е някой да Ви препоръча хотел в огромен курорт без да знае Вашети изисквания и бюджет.

# 49
Пътували сме на екскурзия до Йонийски острови и до Загреб с Диел турс. Всичко беше отлично като организация и хотели, в които спахме. До Загреб, ако ходите задължително ви препоръчвам да посетите и Плитвичките езера - поне на мен като любител на природата, ми остави уникален спомен.
Много Ви благодаря, още повече, че вече ни омръзнаха катедрали и градове в Европа и повече търсим природа!

Също така искам да попитам и за туристически агенции за извън Европа, защото честно казано след толкова обикаляне из континента взе да ми писва. Искам да видя нещо по-различно, но в същото време що-годе в модерно и безопасно място.

От дете винаги повече от Европейската култура и история са ме влечали страните от Латинска Америка, Австралия, Източна Азия (основно Япония, Ю. Корея, Тайван и Китай), и Канада. Тези дестинации са по правило по-скъпи, най-вече заради самолетните билети.

Но гледам оферта за Китай от Премио Травел по 3799 лв на човек за 2026 г. Хич не лоша цена, като се има предвид, че много самолетни екскурзии в Европа вече гонят 2000-3000 лева. Какви са мненията Ви за тях? Има ли други агенции, които бихте препоръчил за Източна Азия, Латинска Америка, Канада или Австралия?

Искаше ми се да посетя и република Калмикия като най-близката будистка държава до Европа, но засега ще се въздържа от пътуване в Русия поради войната. Neutral Face

# 50
Ние пътувахме миналата година с Премио Травел до Европейска държава. Спазиха си точно програмата. Основен минус за нас, заради  което предпочитаме да пътуваме с агенции - в държава, в която всеки камък е история, екскурзоводът едва смогваше да каже няколко изречения и пускаше групата. Но пък беше много запознат с магазините и заведенията. Също така бяха избрали да се спи само в един хотел и всеки ден правеха едни и същи преходи, като ги удължаваха, за да стигнат до съответния град. В резултат на това, часове на ден се изяждаха в пътуване.

# 51
Като съвет за която и да е дестинация, но особено извън Европа - гледайте внимателно какво включва и какво не цената. За доста от екзотичните държави се иска или виза или нещо допълнително за плащане. По-често не се включва храна, освен закуски. Често и много от посещаваните градове също не са включени в цената, а са като допълнителни екскурзии. Така че обърнете внимание на тези неща и не гледайте само първоначално обявената цена.

# 52
Коя фирма ще ми препоръчате за пътуване до Норвегия ? Държа да посетим фиордите…
[/quote
Ние миналата година  пътувахме с Мондел Травел.   Без забележки сме.

# 53
Като съвет за която и да е дестинация, но особено извън Европа - гледайте внимателно какво включва и какво не цената. За доста от екзотичните държави се иска или виза или нещо допълнително за плащане. По-често не се включва храна, освен закуски. Често и много от посещаваните градове също не са включени в цената, а са като допълнителни екскурзии. Така че обърнете внимание на тези неща и не гледайте само първоначално обявената цена.
Да, благодаря Ви, ще го имаме предвид! Flowers Rose
Преценихме, че с ТА ще ни е по-добре, най-малкото няма да се налага да се оправяме с приложенията за плащане в градския им транспорт и изобщо. В Китай например не можело в някои места да се заплаща с български банкови карти, а да тегля куп приложения и да трябва да се ориентирам в държава на хиляди километри с коренно различен език и писменост ще ми наруши дзена. В Магеланци пишат, че и VPN трябвало. В Европа може и без ТА, но на толкова ново, различно и далечно място, което е и доста дигитализирано, но има съвсем различни приложения за плащане и пр. предпочитам всичко да ми е уредено, за да не мисля за такива неща. Simple Smile

Благодаря и на tonina6 за отзива за Премио Травел! Hands Pray

# 54
Обмисляме пътуване до Южна Корея, но абсолютно една и съща оферта я има в няколко агенции и се колебаем през коя от тях да направим резервация - Lux Travel, Ara tour, Romantic Holidays, Holiday Planet, Diva3 Travel.
Има ли пътували с някоя от тях и какво бихте ме посъветвали?

# 55
Аз досега съм пътувала с ТА само с автобус, на близки разстояния. Искам да попитам като се лети със самолет кога се събира групата - преди полета на заминаване на летището или направо на летището в дестинацията, където пристигаме?

Също така дали в самолета има практика групите туристи от агенции да са на съседни места или са разместени?

# 56
Аз досега съм пътувала с ТА само с автобус, на близки разстояния. Искам да попитам като се лети със самолет кога се събира групата - преди полета на заминаване на летището или направо на летището в дестинацията, където пристигаме?

Също така дали в самолета има практика групите туристи от агенции да са на съседни места или са разместени?
Няма събиране на група на летището.Всеки самостоятелно отива и се чекира.Ако полетът е чартърен всички в него са с агенция.

# 57
Ясно, значи ни събират при пристигането. Благодаря! Simple Smile

# 58
Многократно    в нашите полети е имало групи на ТА ,  обикновено  имат човек с табела на летището ,който ги събира и дава информация на летището в  София, преди полета и чекирането.
 Често ,в полета до Рим  с тях пътува и представител на фирмата.
 За най-сигурно си попитайте в самата ТА как процедират.

# 59
Многократно    в нашите полети е имало групи на ТА ,  обикновено  имат човек с табела на летището ,който ги събира и дава информация на летището в  София, преди полета и чекирането.
 Често ,в полета до Рим  с тях пътува и представител на фирмата.
 За най-сигурно си попитайте в самата ТА как процедират.
Постоянно пътуваме с ТА и никога не са ни събирали като група и представител с нас не е летял.Указанията се получават една седмица преди полета с всички необходими документи за пътуването.

Общи условия

Активация на акаунт