Февруарски мами 2024

• 39 016
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте , виждам че доста тук сме инвитро. Малко странна тема 😀Не в буквалния смисл а че се събрахме толкова инвитровци на едно място с термин февруари. Ето че и аз съм инвитро и утре ще ми е първия преглед за да видим поне сакче. Чхг от Вчера 1950 ( едно бебе ). Имам едно момиченце на 1.7 месеца.Преди това имам 3 аборта ( два в 8 ма седмицп и един в 19 та ) една бх бременност. И ето тези два ембриона реално близнаци 😀Оплодени в един ден , единия роден а другия се молим да се роди. Имах малко закъсняла имплантация , и се бях притеснила , получих кървене и веднага поснах прогестан декс инжекции по 2 на ден освен лутинуса който си ръчкам и него по 2 пъти. Днес обаче пак забелязах зацапване и сега лежа и ми опъва матката и сърцето ми се къса от притеснения.Предвид преживяните неща разбирате няма как да не се притеснявам. Имам и тромбофилия и с малката бях на терапия а сега все още нн съм то и аспирин ме е страх да пийна с това зацапване сега. Утре лекаря ще каже и вероятно предвид зацапването пак де съм на инжекции защото АП няма как.
Мисля си дали не си ръгам тоз прогестерон много навътре и не наранявам нещо че той се слага с една пръска специална, определено вчера имах странно цсещане като го сложих и вероятно зацапването е от това .
Включвам се изключително плахо но факта че всички сме ( повечето поне по наблюдения инвитро ) се надявам и аз да имам успех защото други ембрионр нямаме ( имаме един с мозайка ама надали ще го ползваме )

# 346
  • София
И аз се чудих онзи ден, дали нещо аз не правя както трябва. На Циклогест и Утрогестам съм, вагинално, от прогестероните. Циклогеста е с голямо изтичане и като видях един такъв кафяв, лошо ми стана. При мен шийката е доста назад и при сондирането, беше голяма мъка. При моите ходения в спешното, заради кървене и зацапване нищо не установиха. Та се чудя дали не дразня шийката.

# 347
Здравейте, момичета, да се отчета и аз. Преди малко бях на преглед. Чухме ❤️, много съм щастлива, в 6г.с.+6 съм по календар, а по ехограф 7г.с.+1. Единствено се шашнах, защото първия път като бях бременна бях с плацента превия тоталис и беше наистина голям филм, стрес и какво ли не за мен, и този път АГ каза че е много рано, защото тепърва се образува, но хориона бил най дебел отново откъм шийката 🙄 И като казах О не, пак ли ще е превия, ми каза спокойно не го мисли, рано е. То не го мисли ама...като знам какъв стрес ми беше предния път и пак леко се шашнах.

# 348
И аз се чудих онзи ден, дали нещо аз не правя както трябва. На Циклогест и Утрогестам съм, вагинално, от прогестероните. Циклогеста е с голямо изтичане и като видях един такъв кафяв, лошо ми стана. При мен шийката е доста назад и при сондирането, беше голяма мъка. При моите ходения в спешното, заради кървене и зацапване нищо не установиха. Та се чудя дали не дразня шийката.
Аз питах за Циклогеста дали може ректално, док каза че може и е 100 пъти по-удобно! Предните пъти с това вагинално поставяне бяха големи мъки... Sad то цапа, то некомфортно, пък да полежиш половин час, а сега забравям за него!

# 349
  • София
И аз спрях да го поставям вагинално. Толкова изтича, че не знам усвоява ли се.
Днес имам странно усещане в линията под пъпа. Не е като дърпане, но е неприятно. Обикновено се оправят нещата с лежане на дясно, но днес явно с лежане на ляво. Имате ли такива моменти, с удобните страни?

# 350
Здравейте, мами!
Бременна съм в 8 седмица и на последния преглед установиха съвсем леко отлепване, да кажа че, бебето се развива добре, нямам кървене също така! На други мами да се случвало!

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 12:45 от Vodichka

# 351
Някъде четох, още с първата Б, че в по-напреднала вече бременност е хубаво да се лежи на ляво, защо - не помня Grinning но аз така или иначе главно на ляво спя или по гръб! Иначе нямам неразположения, като изюключим качването на кг, от стимулацията (ноември още) до сега не съм спряла и продължавам, а не се храня чак толкова! Sad

И аз спрях да го поставям вагинално. Толкова изтича, че не знам усвоява ли се.
Днес имам странно усещане в линията под пъпа. Не е като дърпане, но е неприятно. Обикновено се оправят нещата с лежане на дясно, но днес явно с лежане на ляво. Имате ли такива моменти, с удобните страни?

# 352
  • София
Засега май не съм качила. То с това неядене…. Как ви се отразява топлото време?

# 353
Много ви благодаря за подкрепата, момичета! Simple Smile Сега се връщам от преглед, всичко е наред с бебчо, чухме му пак сърчицето. ❤️ Обясни ми докторът какво се е случило, но не разбрах напълно. Нещо във връзка с голямата разлика между моето кръвно налягане и неговото, което при половината от бременните в първи триместър се случвало и изобщо не било притеснително.

Още не мога да се отпусна, предвид че цяла нощ бях на тръни, но да се надяваме, че и това ще се случи до края на деня. Simple Smile

# 354
това което ти е обеснил е притока на кръв към матката и обичайното в началото той нек много добър.

# 355
  • София
Може ли малко пояснение?

# 356
Около матката минават кръвоснабдяващи вени които снабдяват матката с кръв , тоест хранят плацентата и бебето, но в началото не толкова добре поради факта че по затворени и матката е малка и е по далеч от тях , в времето матката се добрижава по добре до тези вени и вените се разтварят защото количеството кръв в нашето тяло се увеличава в близо 2 кила за цяла бременност. И почват да снабдяват кръвотока по добре , малко го обесних така по простично Simple Smile Иначе тези които сме с тромбофилия е важно да отваряме тези вени по от рано за да може да оросяваме хубаво кръвотока понеже прогесетрона съсирва кръвта повече , за това тези с тромбофилия и на терапия с прогестерон е хубаво да взимат и кръворазреждащи ако кръвотока нее добър. Общо взето за това в момента съм малко на тръни защото съм и с тромбофилия и с терапия на прогестерон и не пия АП а ми е назначент от +тест. Но лекаря каза че до утре нее проблем като ми направи доплер на двете вени ( лява и дясна ) и види какво става ще назначи съответната терапия в моя случай Simple Smile

ПС нямам време да си препрочитам текста и за това има доста сбъркани букви че малкото не ме оставя на мира ама мисля че се схваща какво пиша 😀

# 357
Аз съм си с кафяво зацапване от около 10 дена…Голяма паника съм, няма да казвам колко пъти ходих до спешно,колко доктора ме преглеждаха и в крайна сметка проблем не виждат.Бебетата са добре,няма отлепяне,не съм с ниска плацента абе общо взето всички си ме пращам обратно вкъщи 😩 И сега всеки ден си живея в стрес Sad

# 358
  • София
Заради зацапването колко пъти вече съм ходила на лекар… ММ ме е обявил за луда Grinning, но всеки път му трепери под лъжичката. Най-важното е да сме спокойни. Всичко ще си дойде на мястото.

# 359
Момичета, аз вече съм по-спокойна. От 1003 преди 2 дена, днес вече ЧХГ е 2347 за 5г.с+ 2 дена. Дано продължат да си се развиват нещата и в понеделник да видим категорично едно ли е, две ли са.
Иначе аз за сега нямам гадене, За разлика от предишната бременност, когато по това време вече си повръщах всяка сутрин.
Но пък имам проблем с взимането на кръв. Не знам защо така, преди не бях така.  Направо като седна на стола и се разтрепервам, започват да ме обливат топли вълни, да се потя. Даже и болка си усещам при боцкането. Дано мине, защото е много неприятно. Знам, че всичко е на психологическа основа.

Общи условия

Активация на акаунт