Февруарски мами 2024

• 38 960
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
точно защото си високорискова Simple Smile при Нискорискови не е задьлжително да почваш клексан от самото начало. Тоест може и само с аспирин примерно относително е

# 376
Днес се консултирах с лекарката ми за Пренатест и според нея има смисъл само ако на скрининга се засече нещо. Каза, че на него също ти взимат кръв и може да индикира, ако е налице рисков фактор. Аз обаче още се колебая, тъй като четох, че точността е много по-голяма с пренатест.

# 377
Моето мнение не е популярното. Аз съм против пренатеста. Тук,където живея се прави фетална морфология, БХС, мери се нухалната гънка и се изчислява някакъв комбиниран риск за синдроми. Ако излезе висок риск се прави амниоцентеза и чак след нея се предлага този тест. В България ми звучи като да се е превърнало в бизнес на гърба на разтревожени майки. Щом ви носи спокойствие и ще се чувствате по-добре ,а и можете да си позволите толкова сериозна сума - супер. Аз лично съм на почти 35, трета бременност и няма да правя,ако не се налага.

# 378
Да, и според мен е чист бизнес и безумно скъпо… но всеки сам си преценя. Аз съм от София, но все още нямам план и идея къде ще се следя ще отида за потвърждение на бременност в 7 седмица и 3 дни при д-р  Д-р Десислава Въргулева-Илиева, която преглежда в някаква клиника Фрея до Милениум, избрах я на рандом през супердок, защото виждам, че иначе работи с НЗОК в МБАЛ “Света София”, която е и най- близо до нас и ще ми е по- удобно предвид, че съм с дете на 1.1 година..Предишната бременност се следих в Щерев, плащах си абсолютно всичко, нямам идея колко пари и накрая ми изтекоха водите, звъннах на доктор Стоян Певтичев и той каза, че отива на Банско и да се оправям йеххехехе беше страхотно, та отидох и родих в Токуда. Препоръчвам с две ръце!!!!

Моето мнение не е популярното. Аз съм против пренатеста. Тук,където живея се прави фетална морфология, БХС, мери се нухалната гънка и се изчислява някакъв комбиниран риск за синдроми. Ако излезе висок риск се прави амниоцентеза и чак след нея се предлага този тест. В България ми звучи като да се е превърнало в бизнес на гърба на разтревожени майки. Щом ви носи спокойствие и ще се чувствате по-добре ,а и можете да си позволите толкова сериозна сума - супер. Аз лично съм на почти 35, трета бременност и няма да правя,ако не се налага.

# 379
Аз ще кажа от моя опит м много направени пренатестове и пред имплантационни диагностики и амниоцинтеза , ходила съм с първата бременност точно при Игнатов когато реално и аз даун и аборт в 20 седмица , той бешк човека който видя нещо и то само в кръвта , по ултразвук всичко беше ок , и ми препоръча пренатест , тогава бяха още по скъпи от сега . Сега поне има опция и само даун да пуснеш. Аз лично не смятам че БСХ е глупост и тя си има смисл стига да се прави при адекватен лекар там не само ти казват детето здраво ли е или нее там се гледат рискове от прееклапсия и доплер. Но аз ако стигна до таммще правя и двете независимо че ембриона ми вече е изследван.

# 380
Разбира се, че и двете. Никой не е споменавал, че пренаталния тест изключва БХС и феталните морфологии.
Миналата бременност правих ФМ в Марковс, доволна бях, но сега гледам да си спестя ходения насам натам, а там не взимат кръв на място и трябва да се ходи в Майчин дом.
Вероятно след това ще реша със сигурност за пренатеста.

# 381
аз си правя едно бхс при Вецев и отделно още някаде със сигурност. Вероятно при Чучумишев или в Оскар. Макар че предния път бях при  Богданова и доста ми е наперена тая женица и надали ще повторя при ня , та де видя при кой ще ида. Казах предното че забелязвам че повечето дами тук ги е страх от БХС . Но според мен то си е важен преглед и няма нищо страшно Simple Smile Просто се постарайте да намерите адекватен лекар и всичко ще е наред .
В предната бременност имаше много в групата жени които смятаха точно че е без смисл и едното заменя другото но нее така. Примерно кръвотока , плацентата тия неща не се виждат на пренатеста , дъщеря ми примерно имаше нещо в мозъчето но всички лекари казаха че ще се разсмуче как то и стана но ги следяха именно на тези скрининг. и това беше важно, и сърцето беше леко при отворено заради Аспинира , което е нормално , и това нещо се следеше пак на тия скрининги, за това нее за подценяване. В днешно време добрите лекари няма просто без причина да ви пратят на пренатест , поне мен нито Сигридов нито от Марковс нито от Оскар никой не ме прати в дъщеря ми защото проблем не се видя , аз си го правих на своя глава този тест защото така исках.

# 382
Аз мисля да правя тест, с първата си бременност никои не ми го предложи и разбрах доста по-късно, но си бях казала, че един ден живот и здраве ще си пусна, щом има опция с която да бъда по-спокойна бих се възползвала и въпреки всичко първо ще се консултирала с доктора си д-р Ковачев , за ФМ преди ходех при Сигридов, аз много го харесвам спаси бебетата на много мой приятелки, но от както смени Света Петка и си направи болница, ми казаха, че при него е почти невъзможно да се стигне, ангажирал се е само с изключително тежки бременности всичко останало прехвърля на колегите си.

# 383
  • София
Пренатален бих направила само ако нещо не е наред с резултатите от БХС и на феталната. Не знаех, че в Марковс няма как да ти вземат кръв и трябва да Майчин дом. Миналия петък бях там на преглед и насочиха една мама, в коя стая взимат кръв. Другия Петък пак съм там и ще попитам изрично. После ще напиша, ако и друга мама се интересува. След колко време излиза теста от БХС?

# 384
Марковс имат нова клиника от скоро може би вече взимат ?

# 385
  • София
Ново изглежда. В Стрелбище се намира. Идния Петък, след прегледа ще кажа със сигурност. Но за мен не би било логично за едни изследвания да може да вземат кръв, а за други не.

# 386
Пренатален бих направила само ако нещо не е наред с резултатите от БХС и на феталната. Не знаех, че в Марковс няма как да ти вземат кръв и трябва да Майчин дом. Миналия петък бях там на преглед и насочиха една мама, в коя стая взимат кръв. Другия Петък пак съм там и ще попитам изрично. После ще напиша, ако и друга мама се интересува. След колко време излиза теста от БХС?
Възможно е и да има промяна, аз ходих преди повече от 3 години и то в стария кабинет. Ще е от полза да споделиш Simple Smile

# 387
  • София
Днес докато бях на работа имах розово зацапване, веднага отидох в Щерев, прегледаха ме, видя се само сакче, каза че е много рано, нищо не може да се каже, сложиха ми някаква инжекция в корема и ми изписаха дуфастон. Върнах се на работа, нямаше повече зацапване, но сега като се прибрах си имаше малка точица кръв. Ужасно много съм притеснена...

# 388
  • София
koikoii, как си? Ходи ли пак на лекар? Ще се моля всичко да е наред Heart

Днес докато бях на работа имах розово зацапване, веднага отидох в Щерев, прегледаха ме, видя се само сакче, каза че е много рано, нищо не може да се каже, сложиха ми някаква инжекция в корема и ми изписаха дуфастон. Върнах се на работа, нямаше повече зацапване, но сега като се прибрах си имаше малка точица кръв. Ужасно много съм притеснена...

# 389
аз бях днес на лекар сидяхме сак , и нещо си там си се виднееше но понеже имах късна имплантация реално нес е вижда хубаво но лекаря дава надежда, увеличавам още прогестерона и за сега кръворазреждащи няма да пия

Общи условия

Активация на акаунт