Прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен

• 166 518
  • 648
  •   1
Отговори
# 555
ВАЖНО
МОЛЯ ВИ,СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, ПОСТАВЕТЕ ТОВА СЪОБЩЕНИЕ ДА ГО ВИДЯТ ПОВЕЧЕ ХОРА. СПЕШНО Е! ДА ПОМОГНЕМ НА ДЕТЕНЦЕ ! ТЪРСИ СЕ СПЕШНО КАНЮЛА С БАЛОН ЗА ИНТУБИРАНЕ - РАЗМЕР 3,5 ИЛИ 4,00. МОЛЯ, СПЕШНО Е, АКО МОЖЕТЕДА ПОМОГНЕТЕ, ОБАДЕТЕ СЕ НА - 0889 000 393 КАСАЕ СЕ ЗА СПАСЯВАНЕ НА ЖИВОТА НА 2 ГОДИШНО ДЕТЕ!

Това ми бе изпратено и аз го качвам тук, ако някой има информация!

# 556
# 557
  • в полите на Балкана

Кога е било интервюто с Доби? Излъчено ли е по някоя медия? Нещо нямам звук и не мога да го чуя. Ако има някъде анонс искам да го прочета.

# 558
В клипа майката казва , че имат право всеки месец на 7 дена физиотерапия в поликиниките и веднъж годишно 14 дена в болнични условия. На сестра ми и отпускат само по веднъж на 6 месеца за по  10 дни ,плюс 14-те болнични.
Дали нашия педиатър си спестява талоните ?

# 559
  • в полите на Балкана
 Елла , благодаря   bouquet

Момчето от клипа е 19г. Рехабилитацията по здравна каса при децата и при възрастните се различава. Доколкото знам едиственото еднакво нещо е 10 дневния престой в СБР, но веднъж годишно. Децата имат право на всеки три месеца на пътека за рехабилитация в СБР.
Кой номер пътека ползва сестра Ви за 14 дневен престой в болница?

# 560
Ох , представа си нямам коя е клиничната пътека {сега не е тук и не мога да питам }.
Сестра ми е на 25 години.

# 561
Здравейте, искам да ви дам информация че СБР св."МИНА" - Вършец приема деца по кл.п.№236,ние бяхме там есента и сега през пролетната ваканция и сме доволни от престоя там.

# 562
  • в полите на Балкана
Здравейте, искам да ви дам информация че СБР св."МИНА" - Вършец приема деца по кл.п.№236,ние бяхме там есента и сега през пролетната ваканция и сме доволни от престоя там.

Дай повече подробности за СБР св."МИНА" - Вършец. Битови условия, колко дни е пътеката, през колко време пиремат по нея, процедури, достъпност и каквото още се сетиш.

# 563
Здравейте,комплекса е голям,има стай от 22 , 25 - 27 лв. (цена на свободно, в цената влиза храна,нощувка и процедури,има и само нощувка  - 18лв.) с телевизор и санитарен възел с по две и три легла които се предлагат и по кл.пътека.Има стай на 4 и 5 етаж "лукс" по 35 - 45 лв. могат да се ползват и по кл.п. но се доплаща 20 лв. Комплекса е ремонтиран и саниран  подържа се 20 гр. температура автоматично.Храната е хубава имат добър готвач,има рампи за първия етаж и от там с асансьор до другите етажи.Единствено няма рампа за басейна за подводна гимнастика но там винаги има човек който ни помага и сваляме количката с детето до басейна.Минава се на медицински преглед и лекаря назначава процедурите, има добри рехабилитатори и масажисти,физиотерапия ( ние ползваме електростимулация ) вани, тангентори  и др. Клиничната пътека е 10 дни и се ползва 4 пъти годишно през 3 месеца за деца до 18г.
http://svmina.bgpolis.eu , вижте този сайт за повече информация

# 564
Честит Великден! На най-светлия християнски празник да си пожелаем здраве, мир и любов в сърцата и душите ни! Нека бъдем по-добри, а домовете ни-изпълнени с щастие и благополучие! Христос Воскресе !!!

# 565
Здравейте момичета ! Имам една молаба , към вас , да ми кажете , стъпка по стъпка , как да помогна на едно детенце  с тая диагноза .....Детето живее , в провинцията , в едно село в  което , изобщо никой , ама никой , не знае за какво става въпрос ....мъка .. Диагнозата му е Прогресивна муслулна дистрофия тип Дюшен..Майка , му неука жена , няма никаква представа от нищо , но все пак , го водят хората на невролог , В Град Добрич , са ги посъветвали да минат ТЕЛК и оттам , нататък става страшно . Според лекарката , детето не трябва да прави никаква гимнастика и рехабилитация , защото , щял да се обездвижи по бързо .... На 10 годинки е , вече е обездвижен, мърда си цялото тяло , ръце , крачета , гръбче , но неможе да върви , лекарства никакви не взима , пак по съвет на лекарката ... напълня много ...МОля ви за съвет , как да помогнем на детето , пишете ми , кмоля ви откъде да започнем . Благодаря ви предварително   bouquet

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 13:26 от notes

# 566
Аз съм от Добрич Имам син с мускулна дистрофия Пиши ми на лични до някаде мога да помогна .В Добрич има само един доктор който може би е запознат с нашето заболяване.Пълна трагедия е с докторите .

# 567
  • в полите на Балкана
 Антисенс олигонуклеотид дава обещаващ резултат при Дюшен

Антисенс олигонуклеотидът PRO051 има обещаващ молекулярен и клиничен ефект, сочи проучване, проведено сред 12 пациенти с мускулна дистрофия тип Дюшен (МДД).

В проучването PRO051 довел до пропускане на екзон 51 и нова дистрофинова експресия в мускулните фибри, съпроводена с подобрение на способността за ходене на седмица 12.

МДД е най-честото детско генетично заболяване, засягащо 1 на всеки 3500 новородени момчета. Не съществува лечение и болестта води до прогресивна мускулна слабост, сърдечна и белодробна недостатъчност, преждевременна смърт.

Причината се крие в мутации в есенциалния мускулен протеин дистрофин. През последните години се установи, че употребата на антисенс олигонуклеотиди с цел пропускане на специфични мутирали екзони по време на пре-иРНК сплайскинга може да доведе до продукция на функционален дистрофин.

МДД мутациите се наблюдават около екзони 45-55 на дистрофиновия ген, отбелязват авторите в своя доклад. PRO051 води до пропускане на екзон 51, мутациите на които засягат най-голяма подгрупа от пациентите - 13%.

източник

# 568
# 569

Общи условия

Активация на акаунт