Отговори
# 285
Аз не искам упойка. Първото ми раждане премина нормално, без дори да усетя болка. Преди това имах доста болезнен цикъл.
Второто-имах контракции, имаше болка, но не е кой знае какво.
Силно се надявам и третото да премине нормално.

# 286
Може би зависи от прагът на болката.

# 287
Аз вероятно ще искам епидурална. И двете ми раждания бяха дълги и с болезнени контракции в продължение на часове. Нямам проблем да издържа на болката, но предвид колко бях изтощена, упойката определено ми даде време да възстановя силите преди същинското раждане и напъването ( там вече всичко се случи доста по-бързо). В момента обаче след като се оказа, че част от препоръчаните ми лекари ще са отпуска, обмислям вариант да си направя уговорка само с акушерка, а тогава не знам мога ли предварително да заявя епидурална анестезия.

# 288
Засега съм решила да не ползвам упойка, но все пак ще видим в хода на раждането.

Имахме един жираф Софи и синът ми успя хубаво да го наяде, та бързо го изхвърлих.
За бял шум не мисля да ползваме. С баткото не сме, но много се гушкахме, както и сега де 😊

# 289
Момичета, да ви се оплача, че аз пак ще съм с прием в болница за задържане. Този път за контракции макар приема ми на магнезий… Вчера в рамките на час бяха на много на често и на два-три пъти ме заболя. Днес дойдох за вливане с дневен стационар, но от утре казаха най-добре 3 дни в болница. Много ми е притеснено… от нищото се появиха, тъкмо след феталната се бях успокоила, че проблемите са зад гърба ми. 🥺

# 290
Nomadgirl, стискам палци всичко да е наред, спокойно, щом си под лекарско наблюдение и с вливките на магнезий ще се оправят нещата Heart

# 291
Nomadgirl стискаме ти палци !

Момичета, не знам дали сте видяли, но в H&M има намаления. Поръчах си 2 сутиена за кърмена за 26 лева.

# 292
Nomadgirl, стискам палци всичко с вас да е наред и бързо да се нормализират нещата! Heart

# 293
Nomadgirl , стискам силно палци!

Flowers Four Leaf Clover

# 294
Nomadgirl, стискам ти палци всичко да е наред и скоро да си вкъщи.

За епидуралната: с първото раждане я ползвах, но вероятно ми беше поставена некадърно, защото усещах много силна болка, раждането ми продължи повече от 16 часа. Изгонването не се получи по естествен път, скачаха ми на ребрата, караха ми се, но не стана. И извадиха бебето с вакуум-екстрактор. Имах и странични ефекти - не можех да си раздвижа краката няколко часа след това, имах тежка мигрена. Но предполагам, че всичко е индивидуално. Само споделям опит.

При второто раждане не поисках упойка. Мина за 5 часа от първите силни болки, но като че ли не ме и болеше, колкото с първото. След раждането бях супер свежа и пълна с енергия. Но не твърдя, че причината е в наличието/липсата на упойка.

За жирафчето Софи не бях чувала, но може би ще го взема, харесва ми това, което прочетох в описанието.

Относно белия шум - не съм ползвала с двете ми деца, а за сегашното не знам още. Мисля, че по-скоро ще го гушкам. Аз съм от лигавите мами, които си глезят бебетата с много гушкане и носене. 😄

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 15:07 от Елиза 123

# 295
Nomadgirl , стискам палци. Всичко ще е наред щом си под наблюдение.

# 296
Nomad girl, стискам палци. В болницата ще успокоят нещата. Heart опитай да си спокойна, колкото можеш.

# 297
Nomadgirl стискаме ти палци !

Момичета, не знам дали сте видяли, но в H&M има намаления. Поръчах си 2 сутиена за кърмена за 26 лева.
Супер, благодаря. Simple Smile Тъкмо исках скоро да си купя, нооооо аз не виждам намаления на сутиените, нито в сайта, нито в апп-а… а уж съм лоялен клиент, както пише. Дали може повече инфо за намалението? Simple Smile

Nomadgirl, стискаме палци и вярваме, че всичко ще е наред! Flowers Hibiscus Сила и вяра!

# 298
Nomadgirl, почивай и ако се наложи остани в болницата за тези дни, бързо ще минат..
Стискам и аз палци 🍀 Малко остана 🍀

# 299
Аз имам едно раждане без упойка и пак не искам. Убеждението ми е, че упойката намаля контракциите и забавя нещата, затова се слага синтетичен окситоцин, който да задейства наново процеса, но не се случва отделянето на ендорфини (естествените болкоуспосчкояващи на раждането), не се случва подготовката на тялото и тъканите с нужното им темпо и така като цяло се нарушава естествения баланс на раждането. Според мен природата си знае работата 😊

Общи условия

Активация на акаунт