ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 726
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, днес бях на преглед. Бебето си отговаря на 10 седмици и пет дни, има си пулс и е подвижно. Лекарят каза, че се развива много добре. Но утре влизам в болница, защото аз съм стигнала 41,9 килограма, което е... нямам думи. Гади ми се, има две неща, които мога да ям и то в оскъдно количество. Така че мисля, че за мен е най-добрият вариант, защото само при мисъл за хранене ми става зле. Важното е, че ще съм под наблюдение. Ще продължавам да ви чета редовно и да се радвам на вашите хубави новини. Слънчеви поздрави ❤️ А и междудругото с лекаря стигнахме до решението да не предприемам далечно пътуване. Нищо, Рио няма да избяга, важно е бебчо да е добре 🙂

Ох милата, дано да минава скоро това гадене 💗

# 466
  • София
elface ух много гадно бре, дано системите да помогнат

Like_Smoke това касае само жените които са под максималния праг на майчинството, ако в момента заплатата ти е над максималния праг майчинство, е все тая какво правиш, болнични, отпуски, пак ще взимаш максимума майчинство.

# 467
И моите изследвания от урината са готови... От левкоцити 0-4, моите са 10-12 🤷 очевидно има някакво възпаление. Аз си пия билковите хапчета на Хималай - цистон за всеки случай, до колкото мога да предотвратят евентуална бъбречна криза, че в началото малко ме причукваха бъбреците.. Аз другата седмица съм на преглед, тогава вече се надявам да разбера пола... 😁😁😁

# 468

Like_Smoke това касае само жените които са под максималния праг на майчинството, ако в момента заплатата ти е над максималния праг майчинство, е все тая какво правиш, болнични, отпуски, пак ще взимаш максимума майчинство.
Flowers Tulip тенкюююю
над тавана е, да. за пръв път се сблъсквам с толкова условности и направо е супер сложно. пък с нашия счетоводен отдел не съм супер близка, че да ходя да ги разпитвам такива въпроси.

# 469
elface ще мине, аз в болницата бях в стая с момиче със същия проблем, дори вода не можеше да пие, спокойно лекарите знаят какво правят ♥

Thekitten съжалявам, не разбирам точно от изследвания, единственото което виждам е, че са извън норма но съвсем с мъничко, което си видяла и ти де .. звънна ли на АГ? Допълвам се - възможна ли е някаква анемия при теб? Имала ли си?

# 470
  • София, България
Ех, elface , много неприятно Sad Аз да ти кажа в болницата се чувствах много спокойна, че съм си под наблюдение. После вкъщи се нашашках много. Дано ти помогнат малко системите! Пиши ни следващите дни.

Tinydevil, толкова и аз. В 11 ми се случи сега карам 12-та. Надявам се след 2 седмици на прегледа вече да е минало и най-вече се надявам да не прокървявам отново.

jackie_m аз бих отишла, стига да можех Grinning  Бебетата толкова малки мисля, че още не чуват чак толкова. Не си спомням кога започваха да чуват гласа на майка си. Върти ми се нещо 18-19 седмица, ама може и да бъркам.
Сега прочетох да си припомня, от 16 чуват само откъслячни неща, вече чак след 20-та започват да чуват ясно и да си обръща глава на гласа ни.

Thekitten може да имаш недостиг на Б12 и фолиева киселина. И за това да се повишават показателите за еритроцитите. Изследвала ли си Б12?
(че вече не помня)

# 471
elface Много добре те разбирам, аз минах низ същото много гадене и повръщане, свалих и 3кг, но при теб е още по зле. Пожелавам ти побързо да се оправиш и дано системите ти помогнат. 🙏❤️

# 472
Здравейте, момичета отново от мен. Имам един въпрос, понеже явно имам много големи “ доброжелателки- приятелки “ и все ще ми каже нещо което да ме притесни.
На 31 съм, днес бях на БХС. На ехографа сутринта лекаря, каза че всичко е наред и няма нищо притеснително и сега чакаме резултати от изследването . Та въпросната моя “ приятелка” ми се обяди да ми каже как като си над 30 почти на всички излиза риск от Даун . Как на нейни приятелки две така показал теста и тя затова не си правила като била бременна. Въпроса ми е има ли тук някоя мама над 30 , с хубави резултати от бхс? За мен това , което ми каза е пълна глупост, всичко е относително , но все пак има едно притеснение при мен.

# 473
Благодаря, момичета, за подкрепата и ще пиша. Зная, че е най - добрият вариант, защото аз не мога да се правя на Супер герой в момента 🙂

# 474
  • София, България
Ani_anito първо - над 35 г се повишава риска от Даун и то просто така е направен софтуера. Вероятно по някакво статистическо изследване при вече живородени деца са стигнали до извода, че над 35 се среща по-често.
Това са пълни глупости. Но е важно да знаеш, че БХС си е статистическо изследване. Резултатът е 1 към еди колко си. Дали ти няма да си това 1 никой не може да каже. Ако на феталната обаче всичко е излезнало добре и прегледът е минал нормално без да се забележат някакви видими малформации, не виждам причина за притеснение. Ако ти излезне висок риск вече и от изследването на кръвта ти, тогава може да помислиш за други варианти - пренатален тест примерно.
Приятелката ти говори глупости, макар че тя е свободна да си прави или не каквито тестове пожелае Simple Smile

# 475
  • Варна
Здравейте, момичета отново от мен. Имам един въпрос, понеже явно имам много големи “ доброжелателки- приятелки “ и все ще ми каже нещо което да ме притесни.
На 31 съм, днес бях на БХС. На ехографа сутринта лекаря, каза че всичко е наред и няма нищо притеснително и сега чакаме резултати от изследването . Та въпросната моя “ приятелка” ми се обяди да ми каже как като си над 30 почти на всички излиза риск от Даун . Как на нейни приятелки две така показал теста и тя затова не си правила като била бременна. Въпроса ми е има ли тук някоя мама над 30 , с хубави резултати от бхс? За мен това , което ми каза е пълна глупост, всичко е относително , но все пак има едно притеснение при мен.

Има нещо такова, като цяло БХС е една статистика, абсолютно нищо сигурно няма в него, ако имате притеснения си направете пренатест, дори да не е пълен пакет

# 476
Да, аз също прочетох , че е над 35 и знам, че е по- скоро като статистика,но като ти кажат така и се напрягаш.

# 477
Elface ще се оправиш ❤ всичко ще бъде наред с теб сме 🤗

Ани, не се притеснявай. Знам, че излиза висок риск над 35 години, но все пак всичко е просто статистика. Не се плаши и не ги слушай!!

Криси, звънни на АГ, аз не бих изтърпяла до другата седмица. И да се похвалиш с пола ❤

Благодаря на всички за отговорите. Утре ще ходя при АГ, тъй като след катастрофата не ме е преглеждал, че го нямаше.
Б12 ми е добре. Д3 ми е в “сериозен дефицит”.  Днес ги бях пуснала и тях. Първоначално много се шашнах като излезнаха резултатите.

# 478
Фъстъче сега видях че и на теб в 11 се е случило, много рано си ходила на контролен, моя чак след 2 седмици и 2 дни беше и затова сигурно се затвори, не се бой, ще го избутаме няма как, просто аз лежах 2 седмици неотлъчно, въпреки че сега проф. Димитрова каза с лежане или не каквото е било писано е станало в тези ранни седмици, тя относно отлепванията явно подкрепя западноевропейския тертип който е на база естествен подбор 🫤
Въпреки това аз сега като не бачкам пак си полежавам доста, нямам още смелост да се юрна напред назад

# 479
Относно бхс аз не съм правила и нямам намерение за сега да правя. Виждам че тук повечето вече са направили и радвам се за хубавите резултати 🙂. Утре имам час за ФМ. Лекарката ми каза че ако има нещо съмнително тя самата ще ми каже да правя БХС. За мен самата не искам да се подлагам на стрес и през цялото време да мислам дали има нещо или не, дали резултатите са сигурни или не. Така или иначе това е само статистическа информация.

Thekitten не се безпокои при мен също Витамин Д беше сериозен дефицит. Взимах таблетки и за 3 седмици от 6.5 се е изкачил на 16.5. Също така аз гледах да използвам когато има слънце да седя на балкона мин. 45мин или 1 час.

Общи условия

Активация на акаунт