ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 697
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
  • София, България
Tynidevil, той си ми беше записан часа още от преди това. През две седмици ходя и то се случи в празната седмица без преглед Simple Smile Сега ще ходя пак след 2 седмици и ще видим.

Иначе сега в четвъртък съм и на ФМ ще видим и там какво ще кажат. Simple Smile

Много майки отказват да правят БХС. За мен някак си БХС е по-важен за другите покаазтели, за ретардация на плода, за прееклампсия. При мен приеха момиче с ретардация на плода и не я питах какво е показало на БХС, забравих. Иначе неведнъж съм чела за случаи с висок риск за Даун и после амниоцинтезата го потвърждава. Както съм чувала и обратния вариант. Ужасно висок риск за Даун, пък детенцето здраво. Все си е статистика. Добре че вече има пренаталния тест, та може да се избегне амниоцинтезата. Simple Smile

# 481
Аз да се похваля, че днес пуснах Вижън и казаха резултати в понеделник. Ходих с бебе номер 1, ние навсякъде ходим заедно де 🤣 през цялото време им пя, бяха впечатлени от него.

# 482
  • Бургас
Сега, не ми се обиждайте, ама изкарахте голям дявол Аспирина тук хаха. Аз го пих до 12та седмица, ако не се лъжа и Таничка го пиеше. Не всяка жена ще прокърви от него, та не се вкарвайте във филми. Simple Smile
И все още продължавам да си го пия. Докторът ми е написал да се пие до 28 гс, освен ако следящия не прецени друго.

# 483
Аз също пия Акард 75 мг и въпреки прокървяването ми миналия понеделник не го спрях,а вдигнахме дозата прогестерон и кръвта спря на следващия ден още. Предписан ми е от гинеколог-патолог,който е доста голямо име в София. Имам изследвания,които бяха супер,но след 1 седмица пак ще пускам д-димер и анти ха.

# 484
И моите изследвания от урината са готови... От левкоцити 0-4, моите са 10-12 🤷 очевидно има някакво възпаление. Аз си пия билковите хапчета на Хималай - цистон за всеки случай, до колкото мога да предотвратят евентуална бъбречна криза, че в началото малко ме причукваха бъбреците.. Аз другата седмица съм на преглед, тогава вече се надявам да разбера пола... 😁😁😁

Преди месец и моите левкоцити в урината бяха такива. АГ каза, че няма проблем, споделих обаче и че ме понаболява нещо /не знам дали са бъбреци/ и каза, че ако искам след 1-2 седмици може да пуснем пак урина...
Наложи се малко след това да ида на ехография на коремни органи, споделих си и притесненията за бъбреците, лекаря каза, че са топ и това е минимално отклонение в левкоцитите и  да ям червени боровинки, да пия много вода ....хахха
За сега не съм изпаднала в паника, надявам се, че всичко е наред

# 485
  • София
Ани, вярно е това, че колкото е по-голяма възрастта на майката, толкова по-висок смятат риска за Даун на софтуера. На БХС има само 3 показатели. Феталната дава пълна картина за плода и за мен е малко странно как при напълно нормални показатели на ФМ, пак само заради възрастта излиза по-висок риск за Даун (при мен на 40 излезе 1/360). В същото време за другите тризомии ми излезе мн нисък. Така че все пак ще си пусна тест, но пак тия приблизителни сметки не ги разбирам.

# 486
Tsvetkova17 - изобщо не мога да се напрягам повече... Аз колкото рев и сополи хвърлих от началото до сега.. Не смятам в крайна сметка да побъркам и мен и хората около мен. АГ каза, ако искам да пия чайове. Имало някакви комбинирани, защото това било евентуална наченка на цистит. И това ще се преживее. Казала съм си изобщо няма да се оплаквам, стига само бебчо да е добре,ние ще изтърпим всичко.. Това детенце е толкова чакано за мен, може би затова треперя за всяко нещо, но наистина се иска и спокойствие..Всичко ще е наред с всички, пък и в крайна сметка вижте колко сме много и каква едновременна, положителна енергия си даваме! 😊❤️🍀

# 487
Момичета, докарах си ларингит Confused сутринта имах глас и си отидох на работа, но тъй като работя с клиенти и нямаше как да мълча вече към обяд положението стана зле.... УНГ ми изписа само хомеовокс и нищо друго... В 11+4 г.с. съм и освен инхалации с лайка и чай какво друго мога да взема... 🤔 И гърлото ме наболява... Съвсем се отчаях... В петък съм на лекар за фетална и чак тогава ще ме записват за женска консултация...
Някоя от вас да е изпаднала в подобна ситуация...?
Навсякъде чета, че само парацетамол мога да пия и то до 2-3 хапчета на ден.... 😪

# 488
  • София
Момичета, докарах си ларингит Confused сутринта имах глас и си отидох на работа, но тъй като работя с клиенти и нямаше как да мълча вече към обяд положението стана зле.... УНГ ми изписа само хомеовокс и нищо друго... В 11+4 г.с. съм и освен инхалации с лайка и чай какво друго мога да взема... 🤔 И гърлото ме наболява... Съвсем се отчаях... В петък съм на лекар за фетална и чак тогава ще ме записват за женска консултация...
Навсякъде чета, че само парацетамол мога да пия и то до 2-3 хапчета на ден.... 😪

Имаш ли инхалатор? Ако имаш инхалации с физ разтвор

# 489
  • София, България
За болките Мацето ми препоръча ИСЛА и аз бях доволна Simple Smile

# 490
Днес бях на лекар, всичко е наред 10г.с.+4дни. Излезе му 10+5 по замерване. Голям купон беше вътре в мен. Мяташе се, плуваше, махаше.  Голям гръм. Вече не е скарида, няма опашка, главата му е по-малка, има си ръце и крака. Много променено от преди 10 дни .  😀 😃 🙂
За 14ти стискайте палци за ФМ и пренаталния.

# 491

Аз имах болки в гърлото Тантум Верве Форте може, и при ковид пак него пръсках Simple Smile

# 492
Нямам инхалатор.. По стария метод на котлона правя инхалации 😶 отивам за исла.... Благодаря ви 😊

# 493
Момичета вие сънувате ли кошмари, на мен до сега няколко пъти ми се е случвало и после по цял ден ме държи, едни такива реални страшни, свързани с бебето :/ много е гадно, аз прескачам от секс сънища към кошмари и обратно май 😁

# 494
Снощи сънувах,че мъжът ми е умрял ...направо цял ден ми е свито сърцето ....ужасен беше този сън

Общи условия

Активация на акаунт