Отговори
# 600
  • Бургас
Само инвитро би им помогнало, за жената задължително добавки за подобряване качеството на яйцеклетките, за мъжа добавки за спермитата и допълнителна селекция. Ако няма антрални фоликули или не вадят качествени яйцеклетки вървят към донорска.

# 601
При положение, че няма да могат да минат по фонда, да се ориентират към Турция или поне да направят консултация там.
Минзухарче, честита да си! Да ти се сбъднат всички мили пожелания от момичетата преди мен!

# 602
Честит рожден ден Минзухарче
Желая ти от сърце да е последния рожден ден който не празнуваш
Момичета дайте някой ендокринолог в София да отида да видя щитовидната нещо, възможно най скоро мисля да е но последно бях в Надежда а сега май не ми се ще там да е

# 603
Аз съм '77. Три години опити, една неуспешна естествена бременност първата година, почти 30000лв за опити инвитро с мои яйцеклетки. Забременях с донорски Я, трансфера беше тази година месец април. Имам и редовен цикъл, последно миналата година АМХ 0,64 и антрални Ф по два, три на всеки яйчник. Проблема беше в качеството на Я. Моят съвет е да не губят много средства и време. За статистиката - шансовете им са по-малко от 10%.

# 604
  • Бургас
Момичета дайте някой ендокринолог в София да отида да видя щитовидната нещо, възможно най скоро мисля да е но последно бях в Надежда а сега май не ми се ще там да е
Моя репродуктивен ми беше препоръчал д-р Бояджиева от Сигридов, но така и не съм я пробвала. Ходя при една в Бургас.

# 605
Минзухарче, честито! Пожелавам ти на следващият РД да си с бебче!
Шантал, за българското черноморие - лично аз го предпочитам. Ние ходим предимно към южното, като любимо място си ми е Синеморец. Там не сме били от 3 години, но следващата седмица отиваме, та ще мога да споделя актуална информация. Принципно има много красиви и чисти плажове, и е страшно спокойно.
Аз.. пак ще бъда дълга, ако на някой му се занимава да чете. При мен е страшно натоварено на работа, че и извън нея.. от 3 седмици се опитвам да пиша, прочитам няколко коментара и записвам, та чак сега стигнах.
Ако някой си спомня, смених АГ, тъй като не бях особено доволна - неглижиране на ситуацията. Намерих нов, като в случая съобразих с работното си място, по ред причини. И тук започвам с въпросите..
Старата АГ ми назначи изследване за TSH, беше 2.5 - изписа еутирокс и го свалихме на 1 и малко. Новият беше потресен, че АГ ми е изписало еутирокс и каза да го намаля и спра.
При старата, преди вече 2 месеца правих цитонамазка - идеална. При новия - още на първия преглед колпоскопия - чпв! Пусна ми изследвания за 500 лв и така..
От изследванията - каза всичко е точно само кандида има (очевидно недоизлекувананот преди 2 месеца), ок - назначи лекарства.
Доста съм объркана от крайно различните мнения. Единственото, което ме притесни в новия е, че малко ми изглеждаше как да източим пари. Пример - ела тук да те погледнем, лягай, и вече пред почти свършен факт сестрата ме пита правила ли съм колпоскопия досега и знам ли, че се плаща. Не е за 50-те лева, ама вече на магарето да го сервираш, не знам странно ми е.
Не знам аз ли съм луда, или просто не нацелувам човека.
Отделно, както ви казах в работа е страшно напрежение и честно казано аз и не очаквам да стане. Сега лекуваме и кандидата, а честно казано май съм и със стоматит (в командировка съм и не мога да отида на лекар), но положението е доста зле.
2 седмици ще сме отпуск от следващата, в тях ми беше надеждата (докато съм спокойна и на почивка), нооо рязко изчезна и тя. Не знам вече какво да правя.

# 606
  • Замък сред облаците
Кандидата за съжаление понякога е тихо скрита и се проявява пак след месец-два-три. Цитото може да е супер и пак да си носител на ЧПВ. Аз впрочем днес ще ходя на колпоскоп и ще искам да изследване материал за ЧПВ, защото два пъти съм имала ранички на шийката, а съм сигурна, че съм носител на някакви щамове (имам папиломи по лицето и тялото) и искам да знам кои, че майка имаше преди 20г РШМ.

По отношение на назначенията - много е неприятно да се чувстваш като касичка, но реално понякога не знаем от какво имаме нужда като изследвания. Веднъж попаднах на лекарка, която беше “ама това и това струва еди колко си без направление”, но не бях доволна от компетентността й. Много е тънък моментът да се отсее кога те цоцат и кога наистина виждат необходимост да изследваш конкретни неща, но това се преценява след поне 2-3 прегледа. Ако докторът не изгради доверие в теб за това време - чао.

# 607
АА, благодаря! Права си и че трябва да отида още няколко пъти вероятно. И на мен това ми беше чуденката, просто не мога да преценя все още наистина ли са необходими или съм ходеща касичка. Времето ще покаже.

# 608
Аз пак съм с "мишки в главата" Grinning
От вчера ми се върти мисълта за евентуална бременност.
Чувствам се заспала (а се наспивам, но въпреки това трудно ставам за работа от 2 3 дни) снощи след вечеря имах някакви киселини едно.... гадно такова, придърпване в корема и подуване. Добре ама имах Ц уш.... След хистерото цикъла ми беше странен имах закъснение 1 ден зацапване на 1ви, 2ри ден убилно и 3 леко зацапване което продължи няколко часа
Май желязо трябва да пускам анемията ме гони и евентуална побърканост Joy

# 609
  • София
Gellerbing, сутринта тамън си харесах хотел на Ахтопол и ММ ми сервира, че имало много случаи на салмонела по морето....Все пак ще измисля къде да отидем....

Гери, аз това със заспиването не го броя като евентуален симптом - мен ми се спи всеки ден Grinning

# 610

Аз ходя при д-р Екатерина Моллова и съм много доволна, преглежда в ДКЦ Софиямед и МЦ Лора.

# 611

Аз ходя при Красимира Димитрова в Софиямед. Иначе Яначкова в Щерев май също е ок, макар че им се разминават гледните точки относно метформина по време на бременност, примерно. Хедер в Надежда е от мен много, ама много твърдо не. Много неприятна женица.

# 612
  • София
Hearty какви са и вижданията на Яначкова за метформина?

# 613
  • София
аз ходя при една докторка Митева- работи в Софарма таурс срещу КАТ, лошото е,че е само сряда там. Иначе като й казах,че проблем нямам освен,че не мога да забременея ми напуска каквото се сети като изследвания. Минавам с допълнително здравно при нея и изследванията ми се покриват от него.

# 614
Аз ходя при др Моллова в Софиямед.

Общи условия

Активация на акаунт