Отговори
# 615
Hearty какви са и вижданията на Яначкова за метформина?

Аз за Димитрова имах предвид, че иска да го спра веднага при бременност, а май има възможност да се пие до 12гс. Simple Smile

# 616
Не знам кое е правилното, но мнението на д-р Моллова също е, че трябва да се спира при бременност.

# 617
  • София
В БГ ендотата са раздвоени. Още 2014та като бях бременна, Начев ми каза, знам че трябва да го пиеш до 12та седмица метформина, знам че на запад така се практикува, но за съжаление тук в бг не е разрешен. Аз тогава му казах че АГ ми е разрешила, каза ок, аз не мога, но си го пий щом тя е разрешила. И сега го пих до 12та седмица. Високия инсулин уврежда ембриона, сгъстява кръвта, като цяло с ИР е силно препоръчително да се пие до 12та.

# 618

Аз ходя при Красимира Димитрова в Софиямед. Иначе Яначкова в Щерев май също е ок, макар че им се разминават гледните точки относно метформина по време на бременност, примерно. Хедер в Надежда е от мен много, ама много твърдо не. Много неприятна женица.

Аз също съм сега при д-р Красимира Димитрова, в Полимед я посещавам. Много съм доволна.
Иначе и аз пих метфогамма до 10г.с., по едно вечер пиех само, точно д-р Хедер ми го остави, тя с бременни е съвсем друга, за небременни не препоръчвам.

# 619
Точно бременна бях, Одри. Коментарите бяха общо взето как съм си позволила да забременея толкова дебела (тогава бях 73 кг.), сега ще имам диабет, това е толкова безотговорно. Аз съм дебела и лакома, бебето ми страда и т.н. Дори не искам да си спомням абсурдния разговор с тази клета, комплексирана женица.

# 620
Ужас. Все пак е свършен факт, как да го поправиш!!!
Мен ме овика 3 месеца след раждането, на контролата, че бях качила 2-2.5 кг, то ако ще си говорим само за килограми мога и с леля ми да си говоря безплатно, тя от пубертета насам все ме намира дебела Simple Smile Simple Smile

# 621
  • Замък сред облаците
Минах на колпоскоп, всичко чисто, сега ще чакам и ЧПВ типизацията.

Аз посещавам др Ангел Маринчев, в Америмед с ДЗО, по ЗК е в 5 градска. Чного съм доволна, и хашитоксикозата ми третира адекватно и оттогава за проследяване на ЩЖ е много адекватен, не ме тъпче излишно с лекарства. За ИР не знам дали е най-точния, защото разчита на ХОМА индекса пък нали това било остаряло.

Една позната ходи за второ мнение при Хедер мин седмица и е доволна, щото Начев упорито опитва да я вкара в хиперфункция в първи триместър и й обяснява как ще й е увредено бебето щото пие антиепилептици (хем ниска доза и разрешени и неибходими за бременността).  🫣

# 622
  • София
Еееее това е прекалено,все едно всички проблеми започват и завършват с това.

На ендокринолог съм ходила във Вита,но нямах проблем ,просто много трудно свалям кг и се бях притеснила да нямам ИР.

# 623
АА, радва се, че всичко е наред и стискам палци да нямаш високорискови ЧПВ. Аз преди доста години имах HPV16, но сега съм чиста 😅
Иначе и в Турция спират метформина още при трансфер. В Надежда също.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 11:03 от Kactus

# 624
Здравейте момичета!
Не се включвам редовно ,но ви чета всеки ден . Относно вчерашната дискусия  съм на мнение ,че всеки препоръчва доктора при който е успял. Аз 2021 започнах с Шефкетова и още в началото ,не знам защо ,но по някакъв начин спечели доверието ми . Разговорите с нея ми действаха успокояващо . Въпреки ,че все още нямам успех с нея(2 неуспешни трансфера) ,продължавам да я посещавам ,може би защото имах замразени яйцеклетки при нея ,не знам .
На 01.12.22 бях на безплатна консултация при др.Персенска в Надежда и тя директно ми заяви ,че естествено при мен няма как да стане , да си преместя яйцеклетките там и КАТО НЕ СТАНЕ да направим още 3 инсеминации, за да може да пуснем документи по фонда.  От една страна ми хареса откровеността и,но от друга се почувствах много тъпо , все пак съм на 24 години. За Шефкетова всеки ден чета противоречиви мнения ,но все пак реших да и дам шанс и този път .
От 8-те ми яйцеклетки остана само 1 ембрионче според думите на ембриолога с много добро качество ,взеха му биопсия за ПИД и чакам резултата ,казаха ми до 3 седмици ,но може и по-рано ,зависи от заетостта на лабораторията .
Минзухарче Честит рожден ден на патерици! Бъди здрава,красива и много,много щастлива ! Нека всяка твоя мечта се превърне в реалност и много скоро при теб да дойде едно (или две) пухкаво, рошаво бебоче !

# 625
Оле тук с такива термини и лекарства говорите, че не ви разбирам ☺️дано не ми се налага да ги научавам.
А ние снощи действахме, теста за овулация беше положителен. Въпреки настинката на ММ и лекарствата надявам се да сме успели 🍀
Обземат ме някакви мисли, че нищо няма да се случи. Само изчислявам, правя тестове и търся симптоми. 🧐
Реших да ходя на прегледи при АГ Красимира Желязкова. Ходила съм при Ангелина Симеонова и Антоанета Бочева, но не съм напълно доволна.

# 626
Момичета, при мен цикъла се бави с три дни, а попринцип ми е редовен. Не знам дали нещо след ЗЕТ се е объркало и затова да не идва… нямам никакви индикации, че ще дойде. Дали нещо не е наред? Предния път след свежия ми дойде веднага. След ЗЕТ сега ми дойде на 37 ден. И сега се чудя този месец на кой ден трябва да ми дойде? На 28- мия или .. знам ли

# 627
Jaki, ако правилно съм те разбрала, в момента очакваш втория цикъл след ЗЕТ. При това положение на мен ми дойде стандартно на 28 ден. Правили ли сте опити този месец, да няма нещо пухкаво да се задава? Иначе по това време от годината, на мен редовно ми закъснява с някой друг ден, защото от рязката смяна в температурите овулацията ми се мести.

# 628
Jaki, ако правилно съм те разбрала, в момента очакваш втория цикъл след ЗЕТ. При това положение на мен ми дойде стандартно на 28 ден. Правили ли сте опити този месец, да няма нещо пухкаво да се задава? Иначе по това време от годината, на мен редовно ми закъснява с някой друг ден, защото от рязката смяна в температурите овулацията ми се мести.

Правихме някакви опити 3-4 пъти едва ли сме засекли ову хаха . Не знам, ще изчакам. Утре пътувам за Истанбул не знам не ми се пуска тест да се разочаровам. Може би е по добре да изчакам

# 629
Dreamer силно ти препоръчвам да НЕ се насочваш към Парсенска. Не се сещам за друг репродуктивен доктор, за който да съм чула толкова много негативни отзиви, не само във форума, но и от мои познати. За тая жена всичко е няма шанс за забременяване, 4 инсеминации (обречени) и фонд.

Общи условия

Активация на акаунт