Ей го иде вече МАЙ и тогава ще сме двама/трима знай

• 15 875
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
Леле, gmsvetla , върза ми очите на фльонга Rolling Eyes. Твоят пост ще си го коп-на на десктопа за да нямам по-нататък въпроси. Добре де, не е ли излишна тази молба до работодателя за отпуск за бременност и раждане? Той има ли право да откаже такъв?!
звездичка, мисля, че по 4бр. от всеки вид бодита са напълно достатъчни. Пък и тогава ще съхнат доста бързо. Май месец ще има и топли и студени дни, така че трябват всякакви варианти на дрешки. Бодита без ръкав не бих обличала без блузка отгоре за да не изгорят раменцата. За много топлите дни си представям късо ръкавче. Ама и аз съм малко в чудене за тези дрехи, защото съм гледала само зимно бебе.

# 106
добър ден   bouquet

та... по темата - и няма изискване за сключен граждански брак, налиии  Shocked и такава глупост четох онзи ден в някой вестник Shocked

иначе аз правя списък за покупки и ключови техни харктеристики и събирам инфо за модели (че иначе много се обръквам и нищо не ми е ясно), но няма да купувам НИщО май до самото раждане  Crazy

# 107
  • Пловдив
Добре де, не е ли излишна тази молба до работодателя за отпуск за бременност и раждане? Той има ли право да откаже такъв?!
Ами няма право да го откаже, но в документите, които се носят в НОИ има и копие от заповед за разрешаване да се ползва този отпуск, а работодателят няма как да ти разреши да ползваш нещо, което самата ти не си поискала. Ще взема да направя едно списъче точно какви документи се изискват, както и какво представляват молбите до НОИ според това, което искаме да ползваме и ще го копна тук. За молбата до работодателя - мисля, че ще е свободен текст, поне няма конкретно изискване каква да бъде.
ninochka, гражданският брак няма нищо общо в случая и не се искат документи за гражданско състояние. Ще има значение ако майката е неосигурена и подаде документи за помощ за бременност и раждане и за отглеждане на дете до 1 година, тъй като там вече играе роля доходът на член от семейството. Но за обезщетенията по КСО си е важно осигурителен стаж минимум 6 месеца (по принцип, не при конкретният работодател, при който ще се ползват отпуските), трудово правоотношение към момента на ползването им и доходът 6 месеца назад.

# 108
звездичка - напърво време аз ще се оборудвам с ок. 10 бодита с дълъг ръкав - петра все повръщаше, дрискаше и прочие. имало е дни, в които сменям х 3-4 ката дрехи. по-натам ще има и с къс ръкав или тип потниче - на слънце изобщо няма да излагам детето. атопията на петра се отключи именно след като свеки един ден я приспала и я оставила на слънце 3 часа - да се понапечала малко. беше станала точно като боядисан индианец - от едната страна мораво червена, а от другата - нормална. след този инцидент детето е с проблемна кожа. така че яко сянка и чадъри - вече си имам едно на ум.

# 109
Здравейте момичета....аз само се обаждам
защото нямам нищо интересно за разказване, но ви прочетох писанията от събота и неделя.Simple Smile))
Simple Smile)

# 110
Здравейте и от мен Rolling Eyes.
Много е сладко че се говори за дрешки и колички а не за проблеми. Дай боже все така да е до края Praynig, а като се говори за покупки имам чувството че наближава момента и това ми носи настроение. Успешна и безпроблемна седмица от мен момичета Hug

# 111
Ами няма право да го откаже, но в документите, които се носят в НОИ има и копие от заповед за разрешаване да се ползва този отпуск, а работодателят няма как да ти разреши да ползваш нещо, което самата ти не си поискала.

някъде бях чела, че може да е декларация, че би желала ползване, а не молба, точно щото няма как да не ти разреши...

за брака - знаех си, 10х
bouquet

# 112
Ще взема да направя едно списъче точно какви документи се изискват, както и какво представляват молбите до НОИ според това, което искаме да ползваме и ще го копна тук. За молбата до работодателя - мисля, че ще е свободен текст, поне няма конкретно изискване каква да бъде.
Ще съм ти безкрайно благодарна ако подготвиш такъв списък!  bouquet Счетоводните неща много ме объркват Embarassed

# 113
  • Пловдив

някъде бях чела, че може да е декларация, че би желала ползване, а не молба, точно щото няма как да не ти разреши...
Всъщност е без значение какво ще пише отгоре, това за НОИ си е молба-декларация. Чиста проба формалност, важен е текста вътре - от коя да коя дата ще се ползва и т.н.

# 114
Ще взема да направя едно списъче точно какви документи се изискват, както и какво представляват молбите до НОИ според това, което искаме да ползваме и ще го копна тук. За молбата до работодателя - мисля, че ще е свободен текст, поне няма конкретно изискване каква да бъде.
Ще съм ти безкрайно благодарна ако подготвиш такъв списък!  bouquet Счетоводните неща много ме объркват Embarassed

аз също  Praynig

# 115
Привет и от мен!  Hug

Та ето какво зная по следните дискутирани в темата въпроси:
Предна плацента - не е същото като плацента превия. Не  е нищо лошо. Моят доктор ми каза само, че ще го зтрудни това при евентуално секцио.

Хоризонтално разположение, не е нищо страно в нашите седмици. Още е рано бебчо да се обърне надолу за раждане. Сега си се мести както си иска. Моя шавливко на ден се мести по 10 пъти. Краката са долу или нагоре, в дясно или в ляво.  Wink

Стягане на корема - това са подготвителни контракции, не са страшни. На мен за всеки случай ми дадоха да пия за това магнезий, който отпуска матката.

Ходих на йога за бременни на едно страхотно място и се заредих с много положителна енергия. След това направо летях. Много успокояващо ми подейства. Жената, която води занятията е раждала 2 пъти и ни показа как да дишаме по време на раждането и че като се страхуваме и напрягаме пречим на бебо да излезе и си причиняваме по-голяма болка.
Иначе ходя на всеки вторник и четвъртък на гимнастика за бременни, но е по-кратко само 30 мин и е по-динамично и рздвижващо там. Докато йогата е по-релаксиращо и някак си създава духовна връзка с бебто в теб.

Колички - виждали ли сте къде се продават колички с марката "Qinny", май така се изписваше? Изглеждат мн. малки, леки  и компактни.   newsm78

# 116
  • Пловдив
Тъй като самата аз все още разучавам наредбата (не че има кой знае колко за разучаване, но ме вълнуват най-вече сроковете), то ще направя такъв списък кога какво точно се подава, но към края на седмицата. Мисля, че има достатъчно време докато ни се наложи да подаваме документи. Не ми е ясно само как точно ще се процедира в случаите, когато се ползва продължителен болничен за временна нетрудоспособност поради общо заболяване(патологична бременност), който е започнал преди 01.01.2007 и би следвало тъй като е заварено положение да се тегли от работодателя и последващ болничен за брем. и раждане. Мисля си, че болничният за брем. и раждане ще е по новата процедура, но все пак ще го доизясня със сигурност и ще направя списъка след това.

# 117
  • София
Здравейте, аз също се радвам, че вече говорим за покупки.Прочетох за няколко набелязани от майчета колички-много скъпи ooooh!, какво е това нещо 1200 лева и нагоре за количка?Ние с таткото ще можем да си позволим до 200-250 лева, бях гледала такива в няколко сайта и ми изглеждаха доста прилични, но знам ли Tired
И благодаря за инфото, относно документацията за болничните Hug

# 118
  • София
Аз бодита с дълъг ръкав не възнамерявам да ползвам - тогава ще е достатъчно топло за да ползвам само с къс ръкав. За Мая ползвах с дълъг си спомням до март някъде. После минахме изцяло на къс ръкав. Все пак това е белЬо и седи под някаква друга дреха - блуза или цял гащеризон... Единствено лятото ходеше само по боди или разни летни тоалетчета.

Балонеса, къде ходиш на йога и на гимнастика?

# 119
 Здравейте! Аз от днес отново съм на работа. Миналата седмица си бях вкъщи. Изкарах още един грип, добре че се разминах само с чайчета. Иначе бебето е добре и е с 1 седмица напред  Simple Smile. За покупките още не съм мислила, май ще ги оставя за на края. Първо трябва да освежим апартамента и мислим да боядисваме и исках да ви питам мислите ли че може да ми навреди латекса или изпаренията от него? Освен това напоследък се замислям много сериозно за раждането и по скоро за това къде и при кои лекар. Засега съм се спряла на Св. София, защото живея наблизо, но незнам още при кой доктор. Иначе и аз съм с плацента по предната стена, но не са ми казали да има проблем. Успешна седмица и по-бързо да минава!

Общи условия

Активация на акаунт