Отговори
# 210
И на мен ми харесаха, нищо че моята губи точки от елементарно нещо, но... Ще видим и от доказателството за успоредник дали й се губи нещо, че май не помни всичко или не е описала всичко... Много подробно о детайлно е разписвала геометричната, ама точно това... Никой не знае.
ПП: Странно, поне за мен, че повечето познати деца са решили или частично решили геометричната, а нищо не са направили на "работата"

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 18:47 от peneva_a

# 211
peneva_a, успех на твоето момиче!
Когато написах уравнението за работата си казах - " нещо бъркаш, няма как да е толкова просто."
И съм искрено възмутена как момичетата били по-зле по математика.... думи на приятелка.

# 212
peneva, колко елемтарно да ви е нещото! Моят десетокласник на задача 1 (едно), където няма какво да се мисли, с инерцията, че 0 не е естествено число и от целите я е изключил.  Сега се подрежда до тези, които не знаят колко е пи. Добре, че не му трябва резултата, та да е смешно.

# 213
Е, колко да е елементарно Sunglasses 1цата я е преброила за просто число (2ра задача) Joy същата работа като не-естетсвената но цяла нула...

# 214
А, и вие значи получавате приз,. Ама ако твоето момиче има оправдание в стреса, нашето си е жив заплес.
Успех на момичето!

# 215
Моят десетокласник се е справил страхотно. Сравни си с отговорите, след като ги бяха качили в Данибон. Но.. на 17-та се е разсеял и тотално не съобразил, че в равнобедрен триъгълник височината съвпада с медиана. Използвал вместо това две питагорови теореми, и цялата задачка отишла на кино. Всичко останало обаче му е вярно Heartbeat

# 216
  • Пловдив
Моята седмокласничка е от тези, които геометричната я е доказала, решила, много е доволна от чертежа си (не са им взели транспортирите, ама това е тайна), но...задачата за работа я е омотала. Я дадат някоя точка, я не.
А решаваме доста от работа...

# 217
22 задача от НВО за 7 клас е твърде лесна и предполагам това е затруднило децата. Те все очакват някакви капани. Този път капанът е лесното.

# 218
Как ви се видяха задачите за НВО 7 и 10 клас?
На мен ми харесаха. Разнообразни....
Не съм ги разглеждала, но днес бях квестор на десетокласниците и отзивите бяха, че са били доста по-трудни от миналогодишните.

# 219
  • София
Как ви се видяха задачите за НВО 7 и 10 клас?
На мен ми харесаха. Разнообразни....
Не съм ги разглеждала, но днес бях квестор на десетокласниците и отзивите бяха, че са били доста по-трудни от миналогодишните.

Това  хич не ми изглежда вярно.. погледнах ги следобяд Simple Smile Вчера  моя приятелка, но проклета майка - тормозител, ме помоли да реша цял  тест от някакво помагало, което отрочето решавало в стаята си самостоятелно.  Не може да се сравнява нивото на днешното НВО с въпросния тест. Особено в частта с  вероятността, с ортогоналните проекции, с квадратното с корени тангенс и котангенс. И за да не съм голословна, пускам снимките от майката:

Скрит текст:

А за 7 клас - разнообразни са, да, ама  лично на мен, не че има каквото и да е значение мнението ми, ми липсваше някоя, дори и лесно видима, еднаквост във втори модул , а в първи  - повече седмокласни задачи. Твърде шестокласен ми е  - Питагорова теорема, вероятност, конус,  мащаб,  координатна система,  задачка за  скорост отново ала 6 клас, текстова от общ характер пак за 6 клас, а  няма важни СПОРЕД мен седмокласни неща като някои теореми и ОЗ в геометричната част, като най-малка/най-голяма стойност на кв. тричлени, проверка при едночлени/многочлени дали се знае какво правим с параметъра, някоя и друга текстова, неравенство между страните в триъгълник..

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 21:31 от пенсионирана русалка

# 220
Русалке, аз работя в професионална гимназия. Повечето ни ученици не са от калибъра на математическите гимназии. Тези, с които аз говорих не са отличници по математика и тяхното мнение е, че е било по-трудно от миналата година. А и усещането за трудно и лесно е субективно, нали?

# 221
  • София
Русалке, аз работя в професионална гимназия. Повечето ни ученици не са от калибъра на математическите гимназии. Тези, с които аз говорих не са отличници по математика и тяхното мнение е, че е било по-трудно от миналата година. А и усещането за трудно и лесно е субективно, нали?

Разбира се, че е  субективно и все пак е лесно според мен  НВО-то от днес, като въобще не визирам деца от МГ. Те според мен  ще са масово с пълните точки.

Тормозеното от майката  момче е също от професионална, при това не ТУЕС, на теста от скрития текст след сверка с майка му вчера е имал 4-5 грешки, днес майка му ми се похвали, че няма нито една. Това е доста показателно. Simple Smile

# 222
Не мога да кажа. На мен ТУЕС не ми говори нищо. Не съм запозната със софийските гимназии. Аз самата не съм се пробвала да решавам задачите, но със сигурност ще има разлика в резултатите по училища и региони.
На ДЗИ БЕЛ тази година при нас бяха ученици от МГ и една елитна хуманитарна гимназия и отзивите им бяха, че било лесно, но средният резултата за страната не е висок, заради останалите 80% извън елитните гимназии.
Интересно ми е и какво е мнението на ученици от различни училища в други градове. Също така съм любопитна и какви ще са резултатите както на седмокласниците тази година, така и на десетокласниците.
Права ли съм, хвърлих много бърз поглед днес, че имаше доста задачи с корен или квадратни уравнения?

# 223
22 задача от НВО за 7 клас
Колко задачи им дават сега на изпита след 7 клас?
По мое време, ако не се лъжа, бяха 4 задачи за 4 часа. Simple Smile))))

# 224
  • София
22 задача от НВО за 7 клас
Колко задачи им дават сега на изпита след 7 клас?
По мое време, ако не се лъжа, бяха 4 задачи за 4 часа. Simple Smile))))

23, разделени на 20 и на още 3.
 Първите 20 се решават за 1 час и са  предимно за заграждане, има и със свободен отговор към края им. Във втората част са 3, с подточки обикновено, всичките са за разписване и времето за тях е час и половина. Сборно два часа и половина.

Общи условия

Активация на акаунт