Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 90

• 43 123
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря ти за куража, Sivona! Финалът се вижда - много сила до срещата с вашата малка голяма мечта! Нека всичко бъде наред! Flowers Four Leaf Clover
Предишната клиника беше Щерев, сега съм при д-р Цветков ♡♡♡ бременна и Дай Боже до успешен финал ♡♡♡

# 571
Здравейте. Нова съм, но следя темата отдавна. Вчера ми беше първичният преглед при др. Персенска. Имаме мъжки фактор (за момента). Следващият месец ми предстои цветна снимка, за която не мисля че резултатите ще бъдат добри (базиран се на начина ми на живот, за съжаление - офис работа, не особена активност и дълги години тютюнопушене - ще помоля без съдене, всеки преминава и през други тежки неща в живота си).
Въпросът ми е - бихте ли дали мнение за докторката, тъй като сме в началото на това "пътешествие", дали мога да й се доверя или да мисля за смяна от самото начало?
Благодаря.

# 572
Габитоаз съм пациент на д-р Персенска и като цяло съм доволна от нея,но в крайна сметка след няколко посещения ще разбереш дали ще си паснете,цветната снимка вероятно няма да ти прави тя да знаеш ,защото излиза отпуск от 05.8   До 25 ако не се лъжа
Пациентка съм си от около година и от втори опит съм бременна с близнаци за сега успешно в 8г.с.
Единствения проблем с нея ми е  и не съм сигурна дали е от нея проблема или от апарата ,че два пъти малко ме изправя на тръни с не добри ехографски резултати(съответно след второ мнение от др. МЦ ) всичко се оказа наред Слава Богу!
Като цяло Персенска е добър лекар

# 573
Kateto M.. Благодаря ти! Да, предполагам, че след време ще имам и собствен поглед над нея. Просто ме интересува чисто първоначално дали е ок. А относно цс - ако другият месец цикълът ми е на време, мисля, че ще се падне точно когато се е върнала. И тук последващ въпрос - ако цс се наложи да е при друг, за което нямам проблем, тя ме съветва след изследването да направим преглед. Ако я няма, кой е по добрият вариант.. Да запиша час веднага същия ден при друг или да я изчакам да се върне и да отида при първа възможност при нея?

# 574
За МФ отидете на консулгация с биолог. Тя няма да ви изпрати и ще губите ценно време
Kateto M.. Благодаря ти! Да, предполагам, че след време ще имам и собствен поглед над нея. Просто ме интересува чисто първоначално дали е ок. А относно цс - ако другият месец цикълът ми е на време, мисля, че ще се падне точно когато се е върнала. И тук последващ въпрос - ако цс се наложи да е при друг, за което нямам проблем, тя ме съветва след изследването да направим преглед. Ако я няма, кой е по добрият вариант.. Да запиша час веднага същия ден при друг или да я изчакам да се върне и да отида при първа възможност при нея?

# 575
МФ - съжалявам за невежеството.. Морфология за мъжкия фактор ли имате предвид?

За МФ отидете на консулгация с биолог. Тя няма да ви изпрати и ще губите ценно време

# 576
  • На изток от Ада
Някoй със странични ефекти от pbmc ?

# 577
Като запишете час за цветна снимка ще ви запишат и час за коментар в същия ден.

# 578
ГабитоМФ е мъжки фактор…ни е сме с мъжки фактор и аз лично ви препоръчвам преди да преминете към пункция и трансфер да направите повечето изследвания … биопсии и трите вида + имунология за НК клетки ,тромбофилия основен пакет наследствена,ендокринолог за щитовидните хормони ,генетични изследвания и на двама ви
Аз лично смятам,че си е хубаво ако тя ще ви следи тя да си види резултати,не обичам да ходя при различни лекари освен ако нямам съмнения

# 579
Благодаря. Има ли къде да погледна всички тези изследвания детайлно? Не искам да звучи грешно, но каквото зависи от мен ще го направя, без значение колко е финансовият аспект. Каквито препоръки имате, които биха били полезни и не уточнени с доктор, моля... Отворена съм за предложения.
ГабитоМФ е мъжки фактор…ни е сме с мъжки фактор и аз лично ви препоръчвам преди да преминете към пункция и трансфер да направите повечето изследвания … биопсии и трите вида + имунология за НК клетки ,тромбофилия основен пакет наследствена,ендокринолог за щитовидните хормони ,генетични изследвания и на двама ви
Аз лично смятам,че си е хубаво ако тя ще ви следи тя да си види резултати,не обичам да ходя при различни лекари освен ако нямам съмнения

# 580
Аз също бях пациент на Персенска и съм доволна от крайния резултат, който чакаме на бял свят през октомври, живот и здраве.

Съпътстващите изследвания, които могат да бъдат назначени, са доста и, поне аз не съм сигурна как може да си ги предприемеш сам…

При мен след ЦС последва оперативна хистероскопия (с цел махане на полипи), както и имунологични изследвания, но не съм правила биопсии, консултации с ендокринолог и т.н. Такива вероятни необходимости смятам, че репродуктивният ти следва да даде като насоки, все пак на месечна база той има редица твои хормонални изследвания, текущи прегледи и предходен опит, на който се базира. Имаш ли преходни неуспехи?

Отделно, и самите изследвания не са евтини, а това е само началото на разходите. Иначе, в сайта на болницата има доста информация кое как преминава като изследвания, може да разгледаш и там, както и ценоразпис.

Един съвет от мен: Персенска е по-сдържана в даването на кураж, ако на моменти не срещнете от нея краен оптимизъм и подкрепа, това да не ви вкарва съмнение дали е вашият лекар. Успех от мен! 🍀

# 581
Благодаря ти.
Нямаме предходни неуспехи, но след 8 месеца опити нещата не се случваха. Аз съм на 29, мъжът ми на 31.
Ще видим цс другия месец и от там ще се действа.. Не знам дали изобщо ще минем през инсеминации, ако има проблем и при мен.. Просто искам да се случва нещо, да се действа.

Аз също бях пациент на Персенска и съм доволна от крайния резултат, който чакаме на бял свят през октомври, живот и здраве.

Съпътстващите изследвания, които могат да бъдат назначени, са доста и, поне аз не съм сигурна как може да си ги предприемеш сам…

При мен след ЦС последва оперативна хистероскопия (с цел махане на полипи), както и имунологични изследвания, но не съм правила биопсии, консултации с ендокринолог и т.н. Такива вероятни необходимости смятам, че репродуктивният ти следва да даде като насоки, все пак на месечна база той има редица твои хормонални изследвания, текущи прегледи и предходен опит, на който се базира. Имаш ли преходни неуспехи?

Отделно, и самите изследвания не са евтини, а това е само началото на разходите. Иначе, в сайта на болницата има доста информация кое как преминава като изследвания, може да разгледаш и там, както и ценоразпис.

Един съвет от мен: Персенска е по-сдържана в даването на кураж, ако на моменти не срещнете от нея краен оптимизъм и подкрепа, това да не ви вкарва съмнение дали е вашият лекар. Успех от мен! 🍀

# 582
Следващият месец ми предстои цветна снимка, за която не мисля че резултатите ще бъдат добри (базиран се на начина ми на живот, за съжаление - офис работа, не особена активност и дълги години тютюнопушене - ще помоля без съдене, всеки преминава и през други тежки неща в живота си).

Офис работа, заседнал живот и тютюнопушене, може да оказват влияние на здравословното състояние като цяло, но не влияят на проходимостта на тръбите. Ако не сте прекарали инфекции, по-скоро няма да има проблем с тръбите.

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 14:25 от Одри ♡

# 583
Силно се надявам да си права! При бърз Google search, за съжаление това показва.
Цитат на: Одри ♡ щlink=topic=1561164.msg46756458#msg46756458 date=1690627858
Следващият месец ми предстои цветна снимка, за която не мисля че резултатите ще бъдат добри (базиран се на начина ми на живот, за съжаление - офис работа, не особена активност и дълги години тютюнопушене - ще помоля без съдене, всеки преминава и през други тежки неща в живота си).

Офис работа, заседнал живот и тютонопушене, може да оказват влияние на здравословното състояние като цяло, но не влияят на проходимостта на тръбите. Ако не сте прекарали инфекции, по-скоро няма да има проблем с тръбите.

# 584
Гугъл сърч не е много надежден в определяне проходимостта на тръбите! Като цяло в днешно време сме свикнали всички неразположения и болести да оправдаваме със заседнал начин на живот, неправилно хранене и тютюнопушене! Ами познавам доста хора, които пушат, пият и други неща, но нямат запушени тръби, а даже напротив, имат по няколко живи и здрави дечица...не искам да кажа, че трябва да пием, пушим и т.н. но и не бива да си поставяме диагнози изхождайки от начина ни на живот! Най-важното е да не търсим под вола теле и без това на повечето са ни минали през главата не малко перипетии, недейте да си измисляте нови филми в главите, които допълнително да усложняват ситуацията, а може да се окажат и напълно безпочвени! Опитайте да следвате стъпките на док и се опитайте да я усетите, ако виждате че тя не е вашия човек, сменете я! Аз лично не останах с добри впечатления от нея, след като успях при Шефкетова, докато беше още в Надежда и за това се преместих при Цветков! Успех, Ви желая и търпение!

Общи условия

Активация на акаунт