Тема 7 - за любителите на корейски и китайски сериали

• 34 062
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
  • пак на Рив Гош
Добра ви неделна вечер!
Китайският Twilight (2023) - довършен... с форцепс (прескачане). С две думи - пропилян потенциал. Много добра идея, но доста хаотичен сценарий, с бавно действие, прекален брой флашбекове и някои второстепенни сюжетни линии, които не допринасят кой знае колко към основната идея. И както действието се влачеше почти през цялото време, в "единадесетия час" се събудиха и ускориха всичко.
А с малко повече хомогенност, мисъл и стегнато заснемане можеха да направят едно бижу от 24-30 епизода в стил Inception (още повече, заради края). Всъщност, краят има 0.5* бонус от мен Joy
Романсът е меко казано... блудкав, основната история се върти около група хора с проблеми и токсичните им взаимоотношения (токсични, според мен, разбира се... за сериалите всъщност са си едни почти нормални такива Joy). Всъщност, май връзката на двамата Главни беше най-здравословната сред тях. От второстепенните двойки едната беше с отношения тип "стокхолмски синдром", а другата - "аз те гоня, ти ми бягаш на ниво прогимназия". Някои от героите бяха на моменти карикатурни... ама в смисъл на "преувеличени до гротеска", а не "хумористично-саркастично".
Отделно, накрая ми писна и от вокалната версия на Сарабандата на Хендел (поне по 1-2 пъти на епизод).

Добутах го до края най-вече заради Ren Jia Lun, който в този сериал излиза от обичайния си сериозен образ. За първи път го виждам толкова оживен и експресивен на екран, да се усмихва, смее, ядосва... и му отива! Бих го гледала и в други сериали в това му амплоа. Специални адмирации за прическата му - нито един косъм не посмя да изрази мнение за посоката, при каквито и да е обстоятелства Joy. И за пухкавата пижама на райета и чехличките-динозавърчета Joy.
Има няколко (скъпо)ценни камъчета сред целия пясък, но не съм сигурна, че бих го препоръчала само заради това. Гледайте, само ако харесвате някой от главните актьори.

Айде, тази вечер ми е време за чосонските Скарлет и Рет (My Dearest). Всъщност, сюжетът започна да се отдалечава от "Отнесени от вихъра", но динамиката на отношенията между главните герои все още много ми напомня на динамиката Скарлет-Рет и Ашли-Мелани... та дори и Скарлет-Мелани. Но се надявам поне за чосонските Рет и Скарлет краят да е по-добър Wink .

# 541
В събота и неделя си правих странни експерименти. С филми, които очевидно не са за моя целеви сегмент потребители на дорами. Първият- започнах от 8 и 9 епизод Moving  заради Zo In-sung. Поне няколко месеца ми беше любимец с филм, който ме развълнува не заради откровените сцени, в които също беше идеален. Започнах от 8 епизод, защото в първата част прочетох, че са някакви предварителни детски истории и че след 8 епизод започва независимо от първите 7 епизода повествование. Абсолютно съм озадачена. Видяното прилича за несполучлив опит за илюстрация на комикс. (знам за манга, не съм сигурна уебтун същото ли е). Актьорите изглеждат нелепо в тази съшита с бели конци история. Стана ми жал за този така обещаващ актьор- хубавец и в какво се е принудил да играе да пари.
Вторият експеримент, който продължавам е с MaskGirl. Доста тежък филм. Във всеки епизод се разказва историята на някой от свързаните персонажи. Представя за мен реалистично и без пудра живота им в корейското общество.
Namnam (Непознатите)е третият ми експеримент, от който са още неизлъчени 2 епизода. Приятна история за отношенията на майка и дъщеря с крими елемент. Също доста реалистичен филм.
Започнах и семейство- "Family: the unbreakable bond". Заради главния герой, но темпът на филма е объркан и не ме завладя особено.
Хубава седмица!

# 542
Вики, и Moving, и Mask Girl са по комикси плюс, че са производство на западни платформи - Дисни+ и Нетфликс.
Не знам какво си изгледала с Чо Ин Сонг, но, ако вече не си ги гледала, ти препоръчвам да го видиш в It's Alright, This Is Love и That Winter, The Wind Blows.

# 543
Вики, и Moving, и Mask Girl са по комикси плюс, че са производство на западни платформи - Дисни+ и Нетфликс.
Не знам какво си изгледала с Чо Ин Сонг, но, ако вече не си ги гледала, ти препоръчвам да го видиш в It's Alright, This Is Love и That Winter, The Wind Blows.
Благодаря. Гледала съм ги, но класиката за мен е A Frozen Flower.
Току що завърших първата серия на Cheap Cheonlima Mart с Kim Byung Chul. На началото на втора серия съм се смяла с глас, защото професионално днес работих по сходна със сюжета тема. Kim Bung Chul по-рано не го харесвах, защото все някакви подлярски роли изпълняваше във филмите , които съм гледала, но днес се смях с глас. И в Гоблин, и в Sky Castle беше гад. В Mr.Sunshine беше свежарка. Напоследък игра съпруга- изневеряващ доктор  в Dr.Cha. Като напредна с комедията ще пиша. Хубава вечер!

Последна редакция: пн, 21 авг 2023, 17:41 от victoria vassileva

# 544
  • Русия
Завърших Съдът на вещицата / Witch's court, който беше доста свеж с антигероинята си, но като почна да лъха на корумпирани политици - и ми дотегна. Обаче темата за насилие над жените при мен винаги е добре дошла, актьорите, особено актрисата, ги бива, сериалът е кратък, така че добре си прекарах времето. 7 от 10.

Изгледах и Тунелът /Tunnel - също детектив с преместване във времето и сериен убиец. Леко се объркаха накрая с времевите парадокси, но няма страшно. Имаше и драма, и малко комедия. Актьорите много добре се представиха. Имаше мнооого лека романтика, която ми хареса със сдържаността си и липса на клишета. Да не говорим, че главният герой е женен мъж, който много обича жена си и е много обичан от нея също. Приятен, кратък сериал без излишни глупости. 8 от 10 му писах.

След това ми се искаше романтика, реших да изгледам нещо с по-зрели актьори, избрах Да докосна сърцето ти / Touch your heart. Престраших се да мерна нещо с Ли Донук, когото по принцип не понасям, щото във всичко гледано досега беше дървеняк, пък е и страшен като атомна война. Но виж ти, към 40-те се е научил да играе. Жалко, че героят му беше скучен. Ю Инна за втори път я виждам в ролята на лековата фръцла. Очарователна, но също скучна. Обаче второстепенните герои са много интересни, пък и добре изиграни, гледах заради тях. Общо взето, не мога да го препоръчам дори за отмора, сложих му 5 от 10. Знам, че много хора харесват двойката Ю Инна/Ли Донук след "Гоблинът", но тъй като не съм го гледала (и то точно заради актьорите, голяма рядкост и четирите главни да са ми отврат), не съм се и вживявала в историята.

# 545
Тунел е с този актьор от Господин кралица и Последната императрица. А също и от Красиви старчета. Не му помня името, но знам че е харесван в темата и знаете за кого пиша Simple Smile
Мъжествен и симпатичен е, не е красив като цвете Simple Smile Обаче във всичко, в което съм го гледала има относително малко реплики и набляга повече на излъчването си на екшън герой (вероятно е свързано с актьорската му дарба).

# 546
  • вятърничава
Че Джин Хьок ли?
и то точно заради актьорите, голяма рядкост и четирите главни да са ми отврат
Joy

# 547
Шокирана съм - в Кралица Инсоо
Скрит текст:
направиха преглед на евнусите (които били над 200 в този момент) и се оказа, че повече от 10 човека не са кастрирани правилно и са се крили (тоест траели са си). А най-странното е, че не ги убиха незабавно, което се очаква, а просто ги изгониха.
Предполагам, че това би трябвало да се очаква, когато става дума за няколкостотин души (все някой не си върши работата както трябва - в случая проверката, а после е трудно да се установи кой е); интересно дали се отнася и за другите дворове (примерно за Османската империя)? Ето защо слуховете, че някой султан бил син на евнух, съвсем не са невероятни.

# 548
  • пак на Рив Гош
pppqqq, но това пък би обяснило защо все не успяват да хванат преоблечените като евнуси девойки по сериалите - някой не си е свършил работата като хората Joy

bb6, защо на казваш коя е едната водеща на Single's Inferno, а? Joy Със щерката днес загледахме първия епизод. Аз може би няма да довърша предаването, но на щерката много й хареса. Участниците са чудесни млади хора.

My Liberation Notes - довършен снощи. И на мен, и на щерката много ни хареса, само че тя имаше резерви към финала - искаше й се е финалът да е по-конкретен. Докато на мен този финал си ми хареса, понеже "отиваше" на началото - гмурнаха ни в ежедневието на семейството в момента Т и разказаха историята до момента Т+3, откъдето ни извадиха. Мистър Гу обра всички точки Heart Eyes. Само дето колекцията му в Сеул не беше толкова хомогенна и добре подредена като в Санпо. Култов момент - физиономията на И Мин Ки, когато бягаше сред полята след като очука колата на Гу и в един момент се обърна и видя Гу как го следва отблизо Joy Единствена забележка - към края на моменти липсваха по-явни времеви координати - изведнъж ни запратиха в бъдещето и ни отне малко време, докато се усетим къде и какво.

# 549
А, вярно - при това е съвсем правдоподобно Joy

# 550
  • Русия
Да. Не е хубавец. Но има чар (и мускули Satisfied). По едно време индустрията го бойкотира, задето нарушил покрайковидните ограничения (задържал се бил на заведение прекалено късно, малеее, заради такова да лишиш човека от работа). Ама, гледам, пак ще има нова дорама с него, та му се радвам, че не го затриха напълно.
Иначе макар че е мускулест и снажен, не го възприемам като екшън герой. Дори и в Тунелът хич не е екшън. По-скоро е драма и понякога комедия (много е сладък като се прави на строг татко). Не си го спомням изобщо в екшън филм.

# 551
Numbers е новата драма на Че Джин Хьок и вече се излъчи. Не беше лоша.

# 552
  • Русия
Почнах една китайска мелодрама c налудничавото име "Скъпи господин Лимонад" LaughingLaughingLaughing. Много оригинално преведена на английски като Plot love, каквото и да означава това. Руснаците пък преведоха английското име като "Сюжет на любовта". Така името на дорамата придоби поне някакъв смисъл.
Сюжет: съпрузите се разделиха преди 7 години, и сега тя реши да ОТМЪСТИ! Ха-хааа... (тук следва инфернален смях).
Актрисата я бива, актьорът трябва да го изгонят от професията, кой тъпак изобщо му е дал главната роля. Поне хубав да беше... Бюджетът на дорамата е видимо малък, сценарият прост. Но все пак гледам. Какво има да гледам там, не знам. Сигурно си калибровам тъпомера.

# 553
  • вятърничава
bb6, защо на казваш коя е едната водеща на Single's Inferno, а? Joy
Писах аз преди време, но ти тогава май беше болна. Наистина ме впечатлиха младежите. Започнах леко и сезон 2,но от седмица нищо не мога да гледам от гости.
Днес случайно попаднах на "Отнесени от вихъра" - оригиналът и се сетих за чосонския вариант. Дали да не го гледам, за да сравня двамата Ред Бътлър.

My Liberation Notes - мистър Гу имаше и друг култов момент - с бебето Misc Baby Bottle Joy

Че Джин Хьок за мен е в графа хубавец.

И да похваля Феята на щангите, много сладки главни. Не ми се искаше да се разделям с тях.

# 554
  • при най-добрият мъж...
Почнах една китайска мелодрама c налудничавото име "Скъпи господин Лимонад" LaughingLaughingLaughing. Много оригинално преведена на английски като Plot love, каквото и да означава това. Руснаците пък преведоха английското име като "Сюжет на любовта". Така името на дорамата придоби поне някакъв смисъл.
Сюжет: съпрузите се разделиха преди 7 години, и сега тя реши да ОТМЪСТИ! Ха-хааа... (тук следва инфернален смях).
Актрисата я бива, актьорът трябва да го изгонят от професията, кой тъпак изобщо му е дал главната роля. Поне хубав да беше... Бюджетът на дорамата е видимо малък, сценарият прост. Но все пак гледам. Какво има да гледам там, не знам. Сигурно си калибровам тъпомера.

Да допълня, че го има и преведен на бг под името "Любов по сценарий" Simple Smile Освен това има и втори сезон, който всъщност разказва историята преди първи сезон. Със същите главни, разбира се. И той е преведен на бг. Вярно, че не е нищо особено, но за запълване на време става, а освен това малкия е голям сладур. Понякога и аз се чудя защо съм превеждала разни неща, но...

Общи условия

Активация на акаунт