На море в Турция - тема 79

• 73 482
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
https://
Не е много по темата, но... Търся идея как да се снабдя с едно лекарство от Турция, което единствено ме спасява при пътуване- Дименхидранат. В България вече го няма, а в Турция го продават само с рецепта, издадена от турски лекар. Не признават българска рецепта. Дайте някаква идея как може да се купи....
Имам същия проблем. Преди месец бях в  Истанбул, в колко аптеки питах , навсякъде ми отказаха . Само с рецепта от турски лекар. В България, бяха го пуснали инцидентно преди 2 месеца.
Това е турският еквивалент на Дименхидринат.

# 361
  • София
Ами вървете при турски лекар и си вземете рецепта щом ви е необходимо. Може да опитате през някоя аптека в Одрин да ви насочат към лекар и даже може би да ви съдействат с час. В Гърция също е така за много лекарства вече и все по-стриктно ще става. В тази тема само ще гадаем, не е това целта.

# 362
Миналата година бях в края на октомври в Анталия. Буквално последния чартър на Емералд. Самолетът беше фул, хотелите бяха фул, времето беше перфектно за плаж и море.
Само в басейните беше по-хладна водата, там където не се отоплява...
Седмица по рано обаче беше валяло доста. Това е неприятното. Времето може да е хубаво, но може да е и лошо.
Кога е бил последният полет с Емералд? Тази година имат дати и за 22-ри октомври, но не им работи онлайн заявката за тази дата.

# 363
  • София
Кои са хотелите в Анталия, които имат външни отопляеми басейни и могат да се ползват и през есента?

# 364
  • Русе
Кои са хотелите в Анталия, които имат външни отопляеми басейни и могат да се ползват и през есента?
Ако не бъркам Роже скоро ги беше публикувал.

# 365
  • Варна
Ако не бъркам Роже скоро ги беше публикувал.

На първа страница има линк към списъка, който е от 2022 г.

Открити отопляеми басейни в Анталия- от Роже - 09.2022

# 366
  • София
Вижте точно периода на отопляване- че има един период в началото на есента, в който може да са неотопляеми.

# 367
  • София
pyari, кой е най-вашият хотел в Кушадасъ, който визираш?
Kusadasi Golf and SPA - сега е част от Wyndham, ние като ходихме през 2018 и 2019, имаше CLC (Club La Costa) след името. Предлагат го Ориент 99, Авентура, сигурно и други ТА. Ходили сме с автобус, втората година - с кола. Мисля, че на първа страница още стои отзивът ми за 2018, много ни хареса 😊

# 368
  • София
pyari, аз по стечение на обстоятелствата миналия септември се озовах във Викинген, без да съм го резервирала...За сладолед - доколкото помня имсше пакетиран, мисля, следобедните часове в онези места, които са странично под басейните - ако отиваш към плажа, преди да тръгнеш по надлеза, вдясно (мисля, че сладкарница се водеше там). Да, няма информация нито кое къде е, нито за анимация (която я нямаше никаква)..Аз с тези огледални сгради първите дни изобщо не можех да се ориентирам и синковецът ме водеше буквално за ръка..Не е много удачен изборът на хотел, но пък те и парите му не са много. Ние бяхме голяма компания и сами си направихме "почивката"….
Кои Делфини в Сиде?! Може би, имате впредвид Лара или Слания? В Сиде няма хотел от веригата Делфин...
Да, в Алания, разбира се, тях имах предвид 😊 оставихме туристи там много скоро след последните хотели в Сиде и се обърках.
Иначе вече сме по-добре настроени към Викинген (аз чух за първи път за хотела, като прочетох Вашия отзив, после почнах да ровя) - пробвахме нов басейн, с по-хубава музика и още по-добра храна. Даже ще се върна да си редактирам мнението 😁

# 369
  • София
Да кажа и аз две думи за нашето турско море тази година.
Вчера пристигнахме в Алания, така се води хотелът, но е между Сиде и Алания. Мястото е VIKINGEN INFINITY RESORT AND SPA. Уж много гледах, избирах, но ми се струва, че не съм направила най-добрия избор. Пътувам с дъщеря си, на 13, така че гледах хотели, където деца на 13-14 да ползват отстъпка. Тук намалението е до 13,99 - платихме около 1700 през март за 7 дни с автобус (с Версо, доволна съм).
Не бих се върнала в същия хотел. Сградата е доста внушителна, и отвън, и отвътре. Прави впечатление огромното пространство около рецепцията, после осъзнах, че в дъното е основният бар (даже не знам дали има друг, още не съм видяла) и вечер хората са насядали в лобито заради бара. Иначе отвън има 20-ина маси, което за 700-800 стаи е нищо. И вечер хората са в лобито и по шезлонгите около басейните. Няма къде да се разходиш. Има 4-5 басейна, скупчени заедно, тази сутрин отидох към 9:30, едва намерих един шезлонг. Всичко отрупано с хавлии, никой не прави забележки, тези около мен стояха празни до обяд. Минава се по надлез над пътя към плажа (много малък, и на снимките си личеше, но на живо още по-малък, с 20-ина шезлонга на пясъка и малко повече на площадка в морето). Има няколко пързалки, бар, амфитеатърът и игрището също са на плажа. Неприятно впечатление ми направи, че никъде няма информация кое къде е, какво се предлага (още не знам дали, къде и кога има сладолед). Сравнявам с Кушадасъ, където на пристигане ти дават плик, на който пише Добре дошли, с карта на комплекса, подробна концепция на хотела и всичко, което трябва да знаеш.
Стаята - тук чета, че може да дадеш бакшиш за по-хубава стая, въобще не ми е минало през акъла, а може би трябваше. Може би защото досега сме имали късмета стаите ни да са страхотни, понякога ъпгрейднати, понякога не, но винаги според очакванията. Не ни настаниха веднага (пристигнахме към 9), изпратиха ни на закуска. Не ми казаха дали ще ни настанят по-рано, повъртяхме се до 11:30, та реших да попитам, настаниха ни. На първия етаж, до бара и до асансьора (а при 6-етажен хотел врявата е денонощна). По-лошото е, че климатикът не работи, според мен. При настаняването човекът ни обясни как се включва и как се регулира температурата, само че той си стои само на 22 градуса и днес на рецепция ми казват, че не мога да променям температурата. Но дори и тези градуси са ОК, стига да работи. А той бръмчи и нищо не прави, та в стаята не се диша. Гледка няма, над една козирка, срещу една порутена сграда, но там нямам претенции, такава стая съм платила...
Храната е хубава, но очаквах повече плодове - само диня, банани, портокали и поизгнили ябълки и круши. Баклавите са супер, всеки път различни, разни тортички, кремове, стандартни. Няма зехтин, стори ми се странно, само слънчогледово олио.
Стана дълго, извинявайте. Догодина имам седмокласничка и не знам дали и кога ще стигнем до морето, но ми се струва, че ако мога да си го позволя, пак бих се върнала в любимия ни хотел в Кушадасъ. Казват, че с Анталия се надграждала Егея, но аз явно избрах грешен хотел. Много ми харесаха отвън Делфините в Сиде, като оставяхме хора от автобуса, и тук прочетох прекрасни неща, но цената е висока...
Пожелавам приятна почивка на всички, на които им предстои! Blush
Допълвам си мнението, да не си кривя душата 😊 пък и да не откажа някого, който се колебае за хотела:
С едно изречение - при добра оферта може и да се върнем 😁 Вчера пробвахме друг басейн, с по-хубава музика и страхотна храна. Басейнът е на плажа, до този с пързалките. А между двата има още един за по-малки деца, със съоръжение, което не знам как се нарича, прилича на пирамида, катерят се, промушват се, а отгоре има една огромна кофа, която ги залива от време на време. До него се намира и единият плажен бар, който е страхотен, най-хубавите от трите, които видях досега. Там намерихме сладолед 😊 пакетиран, от 14 до 16. Има пълнен картоф (любимият ми), паста, готвено, над 15 салати, пица, пиде, хамбургери, понички, една баба прави страхотни мекици. Хапки, картофки, те са дежурни. Плодове - ябълки, круши, портокали (този път не бяха изгнили 😉 явно в ресторанта само съм попадала на такива, пък и днес почва Байрамът, нямаха слабо място откъм храна).
До този бар има отново стълбичка към плажа, където има още 100-ина шезлонга, под едни тенти. Достатъчно са сякаш, тъй като морето е с камъчета, утре ще си взема аква обувките да го пробвам по-сериозно.
На около 400-500 метра от хотела има мол - разходихме се, дрешки, сувенири, похарчихме някой лев.
Друго не се сещам, ако някой има въпроси, на разположение съм (когато има интернет - за него забравих да кажа: няма безплатен никъде, дори в лобито, за 7 дни 300 лири на човек/устройство, не на стая).

# 370
  • sofia
[на разположение съм (когато има интернет - за него забравих да кажа: няма безплатен никъде, дори в лобито, за 7 дни 300 лири на човек/устройство, не на стая).
Ти ме уби, за първи път чувам за такова нещо в турски хотел.

# 371
  • Някъде в Европа...
[на разположение съм (когато има интернет - за него забравих да кажа: няма безплатен никъде, дори в лобито, за 7 дни 300 лири на човек/устройство, не на стая).
Ти ме уби, за първи път чувам за такова нещо в турски хотел.
Потвърждавам - да, плаща се за интернета...На нас ни беше предоставен безплатно заради конфузната ситуация, която се получи с преместването ни и настаняването ни във Вигинген...

# 372
  • на село
Имам въпрос относно конвертирането на валутата, понеже сега видях една касова бележка от Турция (в една от групите за Сиде във Фейсбук). И се сетих, че в ресторантите конвертират валута едно към гьотере. Беше ми направило впечатление на един престой в Истанбул, че при плащане на сметката в ресторант, доста свободно смятат курса, чак свят да ти се завие. Аз имам револют и май ще конвертирам в революта и ще плащам в лири. Вие как процедирате?

# 373
Здравейте на всички,  включвам се и аз по темата, току що завърнала се от Турция.
Миналата година моя позната ми препоръча две агенции за организиране почивка в Турция. Албена Холидейз и Ориент 99. Ние се спрях на Албена Холидейз и нямахме никакви проблеми.  Хотелът е в Дидим Анадолу, бившия Palm Wings. На къщички, зеленина, обслужване,  храна, всичко страхотно.
Този година отново се обърнахме към Албена Холидейз.  Ранно записване, т.н. Наближава датата,  аз се обаждам да проверя всичко наред ли, постъпили ли са парите, от офиса ми държат тон. Петък е датата за заминаване, аз звъня в сряда за информация, отново ми се карат, какво съм ги припирала.
Тръгнахме в петък,  пътуването беше много добре,  настаняване,  хотел всичко. Връщане в България на 27.06, по договор заминаване около 13 часа. Съобщение,  обаждане,  нищо не получихме. Чакаме на рецепция от 12 часа. Стана 14 часа, нищо.
Мой познат се обади до офиса им в София и оттам му казали, че се опитвали да се свържат с мен, но не успели, което е невъзможно,  аз имах постоянно покритие , на,бър, мейл. Да Чакаме на рецепция,  друга фирма ще дойде да ни вземе около 15.30. Чакахме до 17 часа, взеха ни и ни прибраха благополучно,  но не мога да си обясня, как може, оставяш някъде две жени и едно дете и не намираш начин да ги предупредиш, да не се притесняват, да не чакат 5 часа и да се чудят ще дойде ли някой да ги прибере.
Това са моите впечатления, ако и вие имате подобен опит, ще се радвам да го споделите.

# 374
  • София
Имам въпрос относно конвертирането на валутата. Вие как процедирате?
Плащам с карта и изобщо не поглеждам курса. Колкото и лири да обменим, все не ни стигат, а и предпочитаме картата пред кеша. Единствено гледам да не се стига до там да тегля от банкомат.

Общи условия

Активация на акаунт