Влюбих се в брата на снаха ми, който е по малък от мен

• 5 290
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз съм писала за мои близки, които се разведоха (църковно), за да се оженят децата им.
Но църквата отдавна не играе основна роля в живота на хората. По закон няма пречка. Стига да са сигурни в чувствата си и после да не се изпокара цялата рода.
Имам познати, които бяха женени така - две сестри за двама братя. Едното семейство се разведе грозно и после всички се изпокараха. Другите останаха заедно, но нито се събират за празници, нито родителите им се виждат, много грозна картинка.

# 31
По-притеснително е това, че със сигурност сте на различни етапи от живота си. Примерно той на 20, незрял, търси си кака да го отрака, след което ще вършее сред младите мацки. А ти почти на 30, вече може и да мислиш за семейство и деца. Ако е такъв случаят и искаш сериозна връзка с развитие, просто тук развитието ще е катастрофично. Разхищение на време и емоции.

А ако става дума само за секс, честно, аз не бих се впуснала в такива отношения с близък, след като се знае, че е с предизвестен край. Точно от гледна точка на това, че никога не можете да се разделите.

Но ако пък чак толкова се обичате, вземайте се, какво ви интересуват братско-сестринските чувства...

# 32
Благодаря ви добри хора за,добрите съвети!Бъдете живи и здрави🤗

# 33
Здравей, искам да ти споделя,че от 7год.имам връзка с мъж по-малък от мен точно с 9год.Той беше на 23год.аз на 32,когато се запознахме.В началото всичко беше несериозно и на шега,но към днешна дата съм бременна в 8мес.Ако Ви уважава,обича и се чувствате добре не виждам причина годините да са пречка.Пожелавам Ви успех!

# 34
Много се радвам ,че има такива хора ,който въпреки, че има разлика в годините те са щастливи!Лека бременност ви пожелава и семейно щастие☺

# 35
То има много такива хора, въпросът е освен разлика в годините да няма и фрапантна разлика в зрелостта -  хлапе със зрял човек. Затова е важно на колко е точно тоя брат.

# 36
Това за църквата беше пълна пародия, от невярващ човек. Във Библията ясно пише, че не се приема единственно КРЪВОСМЕШЕНИЕ, което те очевидно нямат, също така се приема развода, когато двама души не се разбират, защото Бог е любов и дава право на ВСЕКИ да е щастлив. По въпроса, няма нищо фрапантно във 9г разлика, с ММ имаме 10г- той е по-големият, но явно това е прието да нормално- мъжа да е голям, което отново са ХОРСКИ предразсъдъци. Ако имате симпатии и се разбирате, защо не? Сестра ми е по-голяма от приятеля си с 7г, вече 3г са заедно, мислят за дете.

# 37
  • Пловдив
Хорските "предразсъдъци" са свързани с хорската биология и по-точно с предпочитанието на мъжете като цяло, разбира се, с всички изключения, към по-млади партньорки. Което пък има биологична връзка с размножаването.

А какво пишело в Библията, не знам, но църквата, в частност българската православна такава, наистина смята за роднини хора, свързани от близко сватовство, кумство и пр.

Ето един линк към друга пародия от невярващ:
"Родства, при които не се позволява църковен брак
Кръвно родство по права линия от всички степени.
Кръвно родство по съребрена линия до пета степен включително.
По двоеродие (сватовство) до трета степен и от четвърта степен само случаите: двама братя да вземат две сестри и брат и сестра да вземат сестра и брат.
По Св. Кръщение – първа степен и от втора степен следните: кръстници да встъпят в брак с родителите на своите кръщелници.
"

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 08:30 от Магдена

# 38
Струва ми се голяма разликата на мен, айде да сте по-възрастни  - как да е, но в 20те, 30-те години ми се вижда много. Предполагам ще се появят сериозни различния поради разликата във възрастта. Все пак изключения има много.

# 39
А защо не се срещате тайно? Може би тази тръпка, че другите не знаят е голяма и предизвиква още повече желание да сте заедно?

# 40
Според мен няма как отношенията или дори само взаимните симпатии да останат "тайна", но и не разбирам защо трябва да се бие тъпан и да се уведомява който и да е. Одобрение ли ще търсите предварително, семейният съд ли ще решава за вас, или какво? Връзката си е връзка и засяга само двамата участници.
Който друг видял-разбрал нещо, или пък има нещо против, това не е ваш проблем. Не го правете зорлем такъв.

# 41
Темата озаглавена по тоя начин щеше да има много по-голям потенциал, ако ставаше дума за "истинска снаха".
Сега едно нищо.

# 42
Живей си живота,не набърквай роднини на този етап,изкарай едно хубаво влюбено лято пък есента решението ще си дойде само.Поне при мен за три /четири месеца ми се връща реалната представа и мога да сваля розовите очила, човек като е в началото на авантюра е малко драматичен:blush:

# 43
Тя е на брат ми жена,аз нямам семейство,не съм омъжена,както и той!

И къде е драмата тогава? Взимайте се и каквото сабя покаже.

# 44
Аз пък съм влюбен на шурея в сестра му, но пък тя си пада по брата на девера й. Единия е по-голям, тримата са по-малки.
И всички са женени, голяма каша.

Общи условия

Активация на акаунт