Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 11

• 39 168
  • 638
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, в коя клиника правите вливката Интралипид и какво количество от него Ви вливат?
В Надежда съм...на спринцовката пишеше нещо 10мл ...но може и да бъркам

Здравейте, предстой ми ЗЕТ, като лекарят ме вика на преглед на преглед на 11ти ден от МЦ, от 2ри ден ми изписа 3х1 естрофем. Ако други от вас са били на такава схема или подобна на кой ден от МЦ е бил трансфера ви? Имам замразени 9 бластоциста на 5ти и 6ти ден.
Аз съм по схемата с естрофем...днес ми беше 11 ден и бях на преглед.Включи ми и зарзио през ден и бях на вливка Интралипид след прегледа. И аз имам 9 останали бластоциста на 5 и 6 ден.

# 616
  • Варна
Здравейте, момичета!

Утре ми предстои ЗЕТ около 13ч. Приемам Естрофем и Пролутекс. Казаха ми сутринта да пусна за изследване прогестерон. Преди изследването да слагам ли Пролутекса или да го сложа след като ми вземат кръв?

# 617
Момичета здравейте , имам 1 неуспешен зет без имплантация , може ли да ми споделите как се подготвяте за следващите трансфери нещо променяте ли в начина на живот , аз бях мнохо притеснена първия път . Някой случвало ли му се е да се изпусне при самия трансфер , понеже много вода се пие , а след това лежахте ли няколко дена .

# 618
Nia84, по принцип не пия, не пуша, движа се нормално и нищо не съм променяла, освен че се стараех да имам възможно по-малко стрес - в работата беше кошмар. На втория ЗЕТ след скандал с ММ получих остри и силни болки и прокървих еднократно. Загубих, каквото се беше имплантирало. И затова гледам да съм възможно по-спокойна.
При трансфер, ако сте като мен и не можете да стискате дълго, може да поискате подлога. На третия ми сложиха за мое спокойствие и добре, защото я използвах. Все си посещавам WC преди трансфер, после гледам да се нагълтам с вода и докато лежа на леката музика, издивявам от мъки.
Последния път някак бях лежерна и пих малко половин час преди трансфера и после с УЗ видяха, че мехурът е пълен. Добре беше, а не ми се пишкаше. Е, подробност, че в тази клиника не ме караха изобщо да лежа след трансфера. Леко мина.
След трансфер просто не се пресилвам. Ако трябва да пътувам, е нещо кратко. Лежа, но си и действам вкъщи, разхождам се. Май няма правило тука. Ако ме стегне матката, лягам малко и после пак си живея нормално. Хубаво е да се разхождаме, за да е силно кръвообращението.

Момичета здравейте , имам 1 неуспешен зет без имплантация , може ли да ми споделите как се подготвяте за следващите трансфери нещо променяте ли в начина на живот , аз бях мнохо притеснена първия път . Някой случвало ли му се е да се изпусне при самия трансфер , понеже много вода се пие , а след това лежахте ли няколко дена .

# 619
Ох много благодаря за споделеното , аз бях също под голямо напрежение на първия трансфер, постоянно звъняха от работа и много се потях от всичките лекарства , освен това си се чувствах като парцал , но този път ще пусна неплатена и смятам да бъда спокойна . Все си мисля , че някъде аз сбърках , понеже уж всичко беше наред , а нямаше имплантация .

# 620
Не се обвинявайте. Често при хубави ембриони (та и с ПГД), лигавица, всякакви лепила, лекарства, пазене, пак не се получава. Горе главата и се моля следващият Ви трансфер да е късметлийският! Simple Smile

# 621
От сърце благодаря за разбирането и куража , покрай мен всички са с деца и не ме разбират  .

# 622
Здравейте, да питам и в тази тема: предстои ми ЗЕТ трансфер в Кипър. Може ли да ми препоръчате АГ специалист във Варна, който да проследи нарастването на маточната лигавица?

# 623
  • Варна
Здравейте, да питам и в тази тема: предстои ми ЗЕТ трансфер в Кипър. Може ли да ми препоръчате АГ специалист във Варна, който да проследи нарастването на маточната лигавица?

Аз бих препоръчала д-р Симона Анжел или доц. Стефан Кисьов.

# 624
Здравейте!
Колко време след стимулация и пункция се започват замразените трансфери? Ясно е че пак зависи от хормони/лигавици и тн, но се чудя дали не отнема поне месец-два на тялото да се нормализира след стимулацията.
И дали някой е правил иглотерапии преди ЗЕТ?

# 625
Аз лично си дадох 2 месеца почивка след стимулацията, защото исках да си почина физически и психически, така че при мен предстои трансфер този месец, ако всичко е наред. Така или иначе нямах опцията за свеж, защото хормоните не бяха ок след стимулацията.

За иглотерапия и аз разпитах и ходих при д-р Калчева на консултация. Лично аз нещо не я усетих като човек и реших да не правя игли при нея. В последствие се замотах и не отидох и на друго място. До колкото знам от други момичета обаче иглотерапията има ефект. Това, което ми каза д-р Калчева е, че има и масажи (мисля, че се води боуен терапия), които също са много ефективни, както и дихателни упражнения. Също ме посъветва да мина на диета без глутен преди трансфер.

# 626
Благодаря за споделеното! За мен свеж също не беше препоръчан и още не съм говорила с лекарят какво следва за ЗЕТ.
Алтернативните подготовки тип иглотерапия, боуен и прочие може би имат ефект ако човек вярва и усети терапевта Simple Smile

# 627
Аз правих акупунктура и не знам дали това е довело до успеха ми, но пак бих минала през процедурата.

# 628
Аз правих акупунктура и не знам дали това е довело до успеха ми, но пак бих минала през процедурата.

Колко сеанса правихте и къде?

# 629
Един в болница Надежда. Той е около час и половина и включва 3 или 4 различни сеанса. Всичко е в едно.
Да добавя, че две седмици след процедурата имах ЗЕТ, но не беше успешен. Но на втория се получиха нещата. Явно и лекарствата си казаха думата, защото аз имам завишени НК клетки в матката.
Успех ви пожелавам. Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт