Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 11

• 52 862
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, момичета! Знаете ли дали в периода при подготовката за ЗЕТ може да се прилагат овули млечна киселина /Vagisan/ или лактобацили /Гинофилус/? До днес всичко ми беше наред, днес почувствах някакъв дискомфорт и се чудя може ли приемът на Естрофем преди ЗЕТ да ми е разбъркал крехкия баланс на вагиналния микробиом...Sad

# 631
  • София
Какъв дискомфорт? Естрофем няма такова влияние.
Преди трансфер не се приема нищо без одобрение от репродуктивен лекар.

# 632
Вероятно дамата има вагинално течение. Ами нормално е. Нали приемате хормони.

# 633
От естрофема и аз имах течение , говорих с лекаря каза , че е нормално от лекарствата е . Винаги бях с ежедневка просто , не се тревожете .

# 634
Здравейте, не знам дали за тук ми е въпросът , ако не е , моля да ме извините и да ме насочите към правилната тема. С мъжът ми Имаме едно естествено забременяване, което завърши с мисед в ранна седмица. Правихме ЗЕТ февруари месец, като имаше имплантация, за съжаление плодът спря да се развива в 8гс. Забелязах, че след първия аборт (2023 януари) до септември 2023, когато ни беше стимулацията за пункция аз почти всеки месец бях със цистит. Откриваше ми се ешерихия коли, пиех антибиотик. Правихме и на мъжа ми изследване с урина, нищо не излизаше. От тогава (септември 2023) се предпазваме и не правим опити , аз проблем с цистит нямам. Преди 3 месеца реших да пуснем микробиология за него, като излезе ешерихия коли в умерено количество, консултирахме се с доктор, той каза, че проблем няма щом е в умерено количество, и няма да му назначава антибиотик. Обаче аз не му повярвах и продължаваме да се пазим. Обаче се замислих дали може тази инфекция да уврежда да кажем сперматозоидите и ембрионите, макар че те са с ПИД тествани и това да довежда до мисед? Може и да задавам глупав въпрос, но от няколко дни не мога да спра да мисля за това като причина….

# 635
Привет,

Не мисля, че може да уврежда ембрионите, по-скоро може би създава неблагоприятна среда, ако се открива и в матката. Правили ли са ти фертилити тест с материал от матката? Възможно и там да има нещо, което пречи.

# 636
Привет,

Не мисля, че може да уврежда ембрионите, по-скоро може би създава неблагоприятна среда, ако се открива и в матката. Правили ли са ти фертилити тест с материал от матката? Възможно и там да има нещо, което пречи.

Правихме имунологична ендометриална биопсия при доктор Калчев и офис хистероскопия. Не ми е взимал материал за бактерии в матката, но се замисля дали да не направя тест в геника с менструална кръв. Не знам доколко този тест е ок.

# 637
Момичета,при подготовка за замразен трансфер ,забранени ли са половите контакти?

# 638
Ми на мен ми бяха забранени 🙄 все още са де… даже док ми каза, че при инвитро първите три-четири месеца от бременността не се прави секс 😬аз съм се озъбила вече та знае ли се…

Момичета,при подготовка за замразен трансфер ,забранени ли са половите контакти?

# 639
  • Варна

На мен докторите никога не са ми забранявали. Преди трансфер не съм го спирала кекса, но сега съм след трансфер (19.09.2024г.) и съм го спряла. Нека мине малко време, да чуем сърцето и пак ще започнем.

# 640
На нас преди пункцията ни бяха забранили, понеже съм ЗЕТ чакахме цикъла след пункцията, и след него си правихме до вечерта преди трансфера, разбира се само с предпазни средства. Сега след трансфера секса  е табу, поне докато не мине време и всичко е наред.

# 641
Имам такъв въпрос , имам замразени ембриончета от инвитро опит по фонда , срока от 6 месеца е изтекъл и вече ще правя ЗЕТ с плащане , проблем ли е ако стимулация е била при един доктор сега да сменя доктора за ЗЕТ става въпрос за една болница, само доктора да е друг. Става въпрос в една и съща болница само доктора да сменя

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 17:44 от STANISLAVAAAAA

# 642
  • Варна
Имам такъв въпрос , имам замразени ембриончета от инвитро опит по фонда , срока от 6 месеца е изтекъл и вече ще правя ЗЕТ с плащане , проблем ли е ако стимулация е била при един доктор сега да сменя доктора за ЗЕТ става въпрос за една болница, само доктора да е друг. Става въпрос в една и съща болница само доктора да сменя

Не би трябвало, поне в центъра който аз посещавам няма да е проблем.

# 643
До колкото ми е известно, преди трансфера може, но с предпазни средства, за да не тръгне някоя инфекция. Аз щото съм страхлива съм си на пост и молитва. След транфера обаче си е забранено всякакъв вид кекс за теб, а мъжа ти не е на тази диета Laughing

# 644
Здравейте, възможно ли е при подготовка за Зет на ЕЦ да те викат в първи чисти дни от цикъла, т.е. 6-7-8 ден?
Чета, че пак се ходи на 2-4 ден от мц за проследяване на хормони?

Общи условия

Активация на акаунт