Какво повече НЯМА да купя - 23

• 96 308
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Мдааа, и при мен го има този обратен ефект понякога. Гледам да не се саботирам сама като правя уж напук на някого, но често се случва да купя алтернативата на рекламиран продукт, и то съвсем умишлено - просто защото ме дразнят. И тези, които рекламират по време на Ютюб клипове определено гледам да ги избягвам. 

# 106
Значи ставаме три , дето се инатят на рекламите. Blush
Аз Персил съм купувала само веднъж и наистина много НЕ ми хареса, та не повторих.
Ариел ползвах 7-8 години , сега купувам от малките магазинчета с вносни перилни препарати, основно от Италия.

# 107
...
 Да,  но с евтините не ми харесва това, че са рехави, разпадат се, и ми се лепят по ръцете...
Досега не съм имала такъв проблем с нито една евтина и неизвестна марка, но може би е до късмет, че си нацелвам правилната. Grinning

# 108
Кожено яке от сайт. Мирише на пръч. Как да го обезмирися? Не може да се пере, по етикет и химическо не може...

Аз пера кожени якета в перална машини и ми се получава,пускам на  ръчно пране без центрофуга с някой друг парцал в качеството му на възглавница,без омекотител .Излиза развлечено малко,но като изсъхне се оправя.С две думи щадяща програма,без центрофуга на възможно най-ниските градуси.Има малък риск,но ако не можете да го върнете си струва .

# 109
С риск да ме санкционират, но като стана въпрос за т.харт.,
Скрит текст:
за мен най-добрата е Soft Flower.

Верно, не е от най-евтините, но пък се равнява на цяла опакова от по 12 ролки на която и да е друга марка.
Стегнато е навита, 3 пласта и 4 ролки са 800 гр. Има и по 6 бр.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 13:42 от Sysly

# 110
Аз купувам хартия MImosa Джъмбо, голяма стегната ролка, не се разкашква и не мирише на нищо. Но вече ми идва малко скъпа, към  6 лева стана...

# 111
  • София
Момичета, би било по-полезно в другата тема да кажете от какво сте доволни - двете теми се четат вероятно от същите хора, но все ще има и разминавания в аудиторията.

# 112
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
С риск да ме санкционират, но като стана въпрос за т.харт.
Скрит текст:
За мен най-добрата е Soft Flower.

Вярно, не е от най-евтините, но пък се равнява да цяла опакова от по 12 ролки от която и да е друга.
Стегнато е навита, 3 пласта и 4 ролки са 800 гр. Има по 6 бр.
От къде я купуваш?

# 113
Вече трудно се намира, има я в магазините за почистващи препарати. Последно я намерих на Стамболийски в такъв магазин близо до пазара и то случайно.

# 114
Същата или подобна имам от Фантастико.

# 115
От известно време и аз напълно целенасочено не купувам нищо, което се рекламира в Youtube, Facebook и чрез Google Ads. В началото беше по-трудно, понеже ми се струваше, че вече не съществува продукт, който да не ми се пробутва агресивно по поне два от тези три канала. Оказа се обаче, че напълно мога да си задоволя домакинството (пък и нуждата да си угодя) като пазарувам или по-базови продукти или такива, произведени от по-малки или местни производители, или дори от собствени марки на магазините.

При повечето така закупени продукти не виждам съществена разлика в качеството, но разлика в цената определено има. За себе си стигнах до извода, че ако утре по някакъв чудодеен начин всички продукти започнат да се предлагат в бели кутии, единствено с черен надпис, обозначаващ съдържащия се продукт, и също така черен надпис в Times New Roman за марката, надали бих купила прескъпия, маркетиран и агресивно натрапван продукт. Уточнявам, че за мен въпросът е принципен и изборът за какво да платя не е обусловен от наложителни рестрикции в семейния бюджет. Просто не обичам да ме правят на маймуна и отказвам да плащам за нечий маркетинг - купуването на марки не ми носи усещане за удовлетворение от покупката.

За да не е пълен спам, ще се оплача, че напоследък не мога да си намеря вкусен млечен шоколад - абсолютно всички марки в рамките на 5 лв. за 100 гр. ми блъскат на чиста захар и това явление го забелязвам от 7-8 месеца. Обяснявам си го с факта, че въпреки наличието на много марки и разновидности, в крайна сметка производителите, чиято стока се излага по големите хипермаркети са не повече от 10 фирми, т.е. на практика разнообразие няма - има само шарени опаковки.

# 116
Пица от Лидл по американски, струва 7.99 тази седмица и пише "cheese loaded". Ужасно безвкусна, а не съм претенциозна.

# 117
Аз си мислех, че ми се е развалил вкуса от хранителните добавки, а то явно наистина шоколадите масово са станали гадни. Млечния на Лидл, синя опаковка, който преди ми харесваше - повече няма да купя от него, все едно захар ям с малко какао. Имам усещане, че и червеният Линдт, който беше хубав едно време, също не става. Дни наред седи недояден у дома и не ни харесва.

# 118
Опитайте малкото синьо шоколадче на Лидл. Аз дето не съм шокоманиак като си гризна от него, го изяждам накрая цялото. Grinning

# 119
И моята драма са шоколадите. Масово вече са откровени боклуци и мен като пристрастен шокоман, вече са на път да ме откажат от шоколада.
Скрит текст:
Кафарел за сега все още не са го скофтили, но пък за сметка на това са намалили грамажа. Любител съм на тъмния шоколад, но Джандуя млечен препоръчвам с две ръце.

Вече само като срещна някъде тъмна Джандуя се запасявам. Серията Ателие на Нестле от 170 гр. също харесвам. Лошото е, че не навсякъде ги има.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 14:05 от Sysly

Общи условия

Активация на акаунт