С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 162
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Аз не бих се принизявала да играя по свирката на такива образи.
Много по-ефективно би било при всеки зададен нетактичен въпрос,да се отговори пряко и ясно .."Това не е ваша работа".."Не е възпитано да се задават такива лични въпроси".."Така съм преценила ,така съм направила" Ако го повтаряте с категоричен тон,  и незабавно прекъсвате разговора,до сегоа да са престанали.

# 526
Чу ли, ма как не знаеш Ферхонде от Листопад?!?!? И Али Реза , еталон за отношения! ЖДНБ.
    Шегувам се , но доста бабетки се превъзнасят по турските филми и отношенията ,които там показват. И смятат ,че всички трябва да козируваме на свекърите, да целуваме ръце и крака. Ама животът не е филм. 
    Аз не бих хабила ресурс да се занимавам със сторита и публикации и снимки, че да дразня някой. Малко детска работа. Живейте си живота, не е нужно да им давате отговори на всички въпроси. Ако ви дразнят, прекратете срещите с тях . Те така или иначе няма да спрат да се занимават с вас, но защо позволявате  и си причинявате да ви въвличат в техните отношения? Вашето поведение не отстъпва на тяхното.

# 527
Абе тя е младо момиче, двойка без деца, така и така си е активна в социалните мрежи:) и си купува хубави скъпи неща.
Просто ги поства сега повечко.
Може и детинско да е, но подозирам, че на някой от нас/вас спокойно може и дъщеря да е:)
Не прави кой знае какво, не влиза в безумни конфликти, забавлява се. А ако някой действително следи сторитата и покупките на снахата, то тоя някой верно е герой на Чудомир.
В мен само се поражда въпроса как се е отървал от това влияние мъжа.
Може пък да са били дълги години в недоимък, тогава хората почват така да внимават в разходите и да се тревожат.
Без да осъзнават, че сина вече отделно с жена си, продържават да мислят и неговите финанси.
Аз никога не съветвам пълно късане на отношения, битки, скандали, панаири с толкова близки роднини. Това не води до нищо добро. Когато хората все пак не са опасни, а само досадни и касае родители, братя и сестри винаги е по-добре просто здравословна дистанция.

# 528
Вашето поведение не отстъпва на тяхното.
Точно така, да си пъхаш носа в живота на другите, да задаваш нетактични въпроси, да даваш непоискани съвети за чуждия живот е съвсем същото като да качваш собствени снимки от собствения си живот на личната си стена в личния си профил във фейсбук (който е направен точно с тая цел).
Аз смятам, че щом една шега не причинява зло никому, няма нищо лошо в нея.
Смехът е здраве, момичето наистина така си съхранява здравето, вместо да се трови.
Никой не кара кукундрелите да висят на телефона да и пресмятат покупките.
А и няма да се усетят, такива хора са дебелокожи и самоуверени, та няма да има и обидени накрая.
На мен шегата ми харесва, безобидна и иронична. Hug

# 529
  • София
Това, ако е към мен, свекървата Е поканена от сина си, който ѝ заяви, че като детето ѝ липсва толкова, както твърди, да дойде и да го види у нас. Досега нямаме отговор.
Не, беше към друга съфорумка. По повод това:
....дъщеря ми не иска, а и не изпитва нужда да общува със свекърите ми. Които напоследък са решили да се изявяват като баба и дядо. Да ви кажа разбирам я много добре. Мен ме е гледала баба ми по майчина линия, при родителите на баща ми ходехме рядко(1-2 пъти годишно),а и те не идваха. Никога не ги почувствах близки даже срещите с тях ми бяха меко казано неприятни.

Така действат някои социални служби  -  отдели го като малко, то ще се отчужди, докато родителят си търси правата.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 13:10 от Cuckoo

# 530
А откъде свекървата знае,  кога ходиш с такси на работа, носиш си обяд, в болнични си с разтегнато сухожилие, на какъв трудов договор си и другите ненужни подробности?

Моята не знае нищо подобно за мен, даже и майка ми не знае колко ми е заплатата и кога получавам бонуси.

Много по лесно е да не даваш излишна информация и да не отговаряш на въпроси, отколкото да участваш в нелепи лъжи, които със сигурност не са приятни на мъжа.

# 531
  • при късмета
Ирис, не прочете ли, че не знаят, но не им пречи цели 5 години да задават тези въпроси и да разпитват. А и като си разтегнеш сухожилие и излезеш болничен и без да казваш целенасочено, не е трудно да разберат. Сега е решила да им каже, че е безработна, вместо да им отговаря колко взима. Писнало ѝ е от разпити и е предприела тази тактика, защото за това време предполагам, че друго не е помогнало

# 532
  • София
Скрит текст:
Чу ли, ма как не знаеш Ферхонде от Листопад?!?!? И Али Реза , еталон за отношения! ЖДНБ.
    Шегувам се , но доста бабетки се превъзнасят по турските филми и отношенията ,които там показват. И смятат ,че всички трябва да козируваме на свекърите, да целуваме ръце и крака. Ама животът не е филм. 
    Аз не бих хабила ресурс да се занимавам със сторита и публикации и снимки, че да дразня някой. Малко детска работа. Живейте си живота, не е нужно да им давате отговори на всички въпроси. Ако ви дразнят, прекратете срещите с тях . Те така или иначе няма да спрат да се занимават с вас, но защо позволявате  и си причинявате да ви въвличат в техните отношения? Вашето поведение не отстъпва на тяхното.
Ако по принцип пускаш такива постове, поведението на разни клюкари не би трябвало да те спира, не трябва те да диктуват твоето поведение. Ако го правиш напук, да, тогава те диктуват поведението ти и то е равностойно на тяхното. Според мен.

# 533
Опосум, аз не съм на страната на свекърите. Тяхното поведение и любопитство за мен е неприемливо, меко казано.
   Но аз не бих реагирала по начинът, по който го прави съфорумката. Нека се забавлява, ако пък това ги накара да спрат да си врат носовете, още по-добре.
  И според мен знаят прекалено много неща от "кухнята" на нейното семейство.
   Миленака , да . Аз ен ползвам фейса за такива неща , за това.

# 534
  • София
Аз дори нямам регистрация там, но примерно тук имам познати, които се дразнят от някои от постовете ми. Но това е техен проблем и няма да променям поведението си заради тях. Това имах предвид.
А ако мъжът на съфорумката се дразни, да се сърди първо на родителите си, че се бъркат, където не им е работа и второ на себе си, че не ги е спрял.

# 535
Ирис, не прочете ли, че не знаят, но не им пречи цели 5 години да задават тези въпроси и да разпитват. А и като си разтегнеш сухожилие и излезеш болничен и без да казваш целенасочено, не е трудно да разберат. Сега е решила да им каже, че е безработна, вместо да им отговаря колко взима. Писнало ѝ е от разпити и е предприела тази тактика, защото за това време предполагам, че друго не е помогнало

Виж сега, това звучи несериозно за възрастни хора.  За разговор трябват двама, за въпрос - отговор. Ако такъв липсва, няма как да се стига до ненужни подробности.

Аз съм излизала в болнични и съм била в болница, без майка ми да разбере,  така съм преценила, за да не я тревожа,  така че не ми обяснявай, как свекървата задължително трябва да знае кога си в болнични и защо.

Всеки човек знае как да НЕ отговаря на въпроси, а най-лесното е да не разговаря въобще.
Авторката според мен изпитва някакво удоволствие от тази,  не знам как точно да я нарека, гавра, или хайде да смекчим - игричка,  но нека да има предвид, че се представя в най-малкото странна светлина и пред мъжа си, а в по-лошия случай би могъл да си направи и не твърде желателни изводи за умението и готовността и да лъже

# 536
И на мен ми стои ненужна тази игра, не виждам смисъл. Но аз и не смятам, че подобно отношение заслужава някакъв отговор или ответен напън.

# 537
И аз съм съгласна. Прекалено много са разказвали за себе си, пък после що другите питали.
На село ли живеят всичките? Защото в град, особено голям, просто няма как родата да е толкова информирана за живота ти.

# 538
  • при късмета
Не, Ирис, и при липса на отговор, на някои хора не им пречи да продължават да си питат. И за разговора не са нужни двама, ако единия само пита, отговори не получава, но пак си продължава. Да, става монолог, а не разговор, но за питащия може и такъв да е. Иначе защо не спира?
Ти си бал в болница без майка ти да разбере, защото живееш в чужбина, тогава е лесно. Но, ако те са наблизо, това е по-трудно. А като някой има травма, все се разбира
А "гавра" нямаше и да има, ако авторката си публикува каквото си иска, но отсреща няма реакция, нали? Те защо продължават да си пъхат носовете, където не им е работа? Нямаше да се гаврят с тях, ако те не бяха първопричината.

Иначе, авторката е намерила начин хем да ги дразни, хем да се забавлява. Не искам да го окачествявам, ако я забавлява, защо пък не. Явно не може по друг начин да предотврати тази намеса. А доколкото прочетох и мъжа ѝ е уведомен, че е казала, че е безработна и щом няма реакция от него, значи и той е вдигнал ръце от роднините си

# 539
То това няма да предотврати намесата. Само разпалва интригата още повече. На който му харесва, лошо няма.

Общи условия

Активация на акаунт