Шестокласници 2022/2023 - (пред)ваканционна

• 31 894
  • 763
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ето от мен пробния изпит на Междучасие за шести клас от юни месец (не съм сигурна дали вече е споделян). Вторият модул е с доста трудни задачи според набора.
Скрит текст:

Много благодаря за споделения тест! Аз исках да го пусна на този изпит и чаках да обявят дати за външни, но не го направиха. Така че сега ще му го дам вкъщи Simple Smile . ако имате и по БЕЛ, ще съм благодарна да го споделите!
PS. Погледнах втория модул - наистина задачите не са лесни.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 19:09 от esma

# 181
И аз благодаря за споделения тест. И според мун задачите са сложни. Определено ще го дам на дъщеря ми. Иначе тя е във ваканционен режим. Прочете Една българка и е впечатлена от многото турски думи в текста. Обяснявахме си някои от думите.

# 182
Прочете Една българка и е впечатлена от многото турски думи в текста. Обяснявахме си някои от думите.
И ние с наборката по същия начин, някои от думите и аз не ги знаех, та учихме заедно Simple Smile
Отборът ѝ се класира за следващата фаза на републиканското първенство и през последната семица тренираха всеки ден, днес заминаха. Ако се класират за следващата фаза, до края на другата седмица ще е на волейболна вълна. След като преминат спортните вълнения, ще я видя какво трябва да прави по литература, че тя я мъчи най-много.

jsed, благодаря за теста. И на мен първите две задачи от Модул 2 ми се виждат сложни, със сигурност ще пробвам девойката като е настроена на вълна математика.

# 183
Ето го по БЕЛ, но за съжаление е с отговорите и моите корекции при проверката вкъщи.
Скрит текст:

# 184
Направи ми впечатление, че за страна на монета се използва тура. Очаква ли се от децата да знаят какво означава ези, тура?

# 185
Привет!
Наборът е в пълен ваканционен режим.
Благодаря  за споделените ПИ по Математика и БЕЛ!
Разбрали сме се от юли да започваме по малко и ще ги предложа, пък да видим.
Може ли и на мен достъп до пощата?

# 186
Аз вчера и казах, да започва с творбите по литература, та в момента чете Немили-недраги, а има и стихотворения за учене и преразкази. Допълнително съм и взела и помагала за подготовка по БЕЛ и математика.

# 187
  • Варна
Аз купих Христоматията и смятам да я карам да чете само от нея.
Толкова неща ще има да преговаря и решава и смятам да и спестя целите книги.
За капак госпожата по БЕЛ се пенсионира и не се знае кой ще ги поеме в така важния 7 клас.
Мислех да и преподавам само МАТ, но май ще се наложи и БЕЛ да си припомня.
Има ли помагало със събрана теорията по БЕЛ?

# 188
Има много и най-различни помагала. Аз също взех христоматия, но по-късно през лятото ще се опитам да го мотивирам да прочете и някои книги. По-скоро за обща култура. Учителката им е казала да научат поне две стихотворения, дала е заглавия.
Да помоля отново за пощата, ако някой разполага с user & pass? Мисля, че имаше условие да пишеш в темите.

# 189
  • Варна
Предполагам, че ще имаме достъп до пощата, когато седмокласната тема приключи.
Те все още чакат резултатите. Аз от един месец ги следя и тях Simple Smile
Много се вълнувам, за разлика от наборката Simple Smile

# 190
В темата за задачите Русалка беше дала линкове за сборници:
https://bg-mam.ma/p/1561150/46534488
Повечето съм свалила вече, ако някой не успее, да ми пише на ЛС да ги пратя. Както и нашите задачи - немалко страници са и са пдф.
Ние имахме пчеларски уикенд - вадихме мед, като госпожицата активно се включи. Да свършим и нещо полезно в края на отпуската. Animal Bee
Относно пощата - нямам все още достъп до нея, би трябвало от седмокласната тема да предадат щафетата.

# 191
"Бай Ганьо" и "Под игото" ще ги изучават пак в гимназиален курс. Вероятно не само тях. Така или иначе за НВО или ДЗИ ще им се наложи да ги изчетат.

# 192
Lúthien, много благодаря за споделения линк. Има интересни помагала и тестовете на "Веди", по които ще работят в школата. Наборът за сега нищо не прави - по цял ден е на спортен лагер и се прибира в 6 мръсен и уморен, но много щестлив. От училище са им дали 10 теста по математика от книгата на Архимед и едно книжле с 8 теста на Просвета по математика от школата. За четенето ще го мъча с целите произведения, докато почиваме. Ще започнем с "Бай Ганьо" - надявам се като четем заедно (аз моята си книга, той неговата) да му помагам за архаизмите. Ако все пак не успея и не му хареса - за август месец ще го накарам да мине през Христоматията. Ето тази купих аз миналата година.
Скрит текст:
Все още търся учител по Физика, защото е решил, че ще ходи на състезанието на НПМГ. Не знам кой ще му преподава в училище догодина и дали мога да разчитам на подготовка от там. Купих му няколко книжлета по физика с тестове и задачи. Ако не намеря учител, ще се наложи и Физика да преподавам Laughing

# 193
  • София
Здравейте,
включвам се и аз с една бъдеща седмокласничка от София.
До сега само Ви четях, но предвид колко е над нещата моята щерка и притеснението е основно мое, а тя не се впряга много, реших, че ще е по-добре поне да има с кого да споделям неволите Blush
Дълбоко ме съмнява, че ще я накарам да седне да реши каквото и да е през лятото, защото се готви за държавно по плуване в края на юли и всеки ден е на тренировки ( много често и двуразови ).
Единственото време за пълноценна почивка ще и е през август.
Записала съм я на школа за догодина с надеждата, че поне там иска не иска ще учи ( и домашни ще трябва да пише).

На всички пожелавам слънчево и спокойно лято!  ( защото от септември ще ни затресе треската Sweat Smile )

# 194
Аз днес с разочарование установих, че в нашето МГ профилите след 10 клас са фиксирани Frowning
По-точно профилът. В паралелките софтуер и хардуер третият профил е математика, в математическите е английски език. И това е, няма 4-ти профил, няма избор. Не знам как са успели да сътворят такава умнотия. И не знам сега как ще разколебавам девойката. Това ми се струва супер ограничаващо. Да не говорим, че втора матура при СХН ще може да е само мат или ИТ/Информатика, а пък впечатленията са ми, че там се изкарват много по-ниски оценки отколкото при езиците например.

Общи условия

Активация на акаунт