Преждевременна яйчникова недостатъчност / ранна менопауза

• 21 462
  • 421
  •   1
Отговори
# 300
Това изследване точно от снимката е много безсмислено и много лекари не го признавамт. Точно тези показатели се влияят от най-малката настинка или най-лекия вирус, и то от последния месец. Имунологичните изследвания, които назначава имунолог и които касаят пряко репродуктивното здраве, са много по-различни. Доц. Михайлова препоръчват много
Да разбирам,че не е имало смисъл?
А за генните мутации по-горе също ли?

# 301
мутациите са за тромбофилия и са генетични изследвания, тоест те не се менят под въздействието на някви фактори, правят се само веднъж в живота. За тромбофолия се посещава хематолог (не имунолог)  и ако има нужда от терапия се изписва само и единствено от него, не от АГ лекар било то и репродуктивен.
 Но за долните изследвания, ти сигурна ли си, че през последния месец преди пускането им  не си била болна или не е минало случайно някое вирусче през теб (безсимптомно) ? Предупредиха ли те по време на изследването че трябва да си напълно здрава? Аз съм админ в голяма фейсбук група и жените масово качват такива изследвания от Тутракан, знам и какво точно им е предписват даже, защото винаги е едно и също. Уж имали там имунолог, но жените никога не се срещат с него и не му знаят името, тия братята казват какво уж е предписал имунолога като ги е разчел. В твоя случай има съвсем минимално покачени нк клетки и си настоявай за лична консултация с имунолог ако клиниката им наистина предлага такъв.

# 302
Здравейте.
Накратко на 20 годишна възраст ми спря цикъла(може би след година установиха ранна менопауза,ФСХ 106)
През всички година съм пробвала с хомеопатия,масажи,билки,ХЗТ,изжектираха ми стволови клетки в яйчниците,но цикъл без ХЗТ- няма  ,имам една стимулация  на 2 малки фоликула(нямаше успех)
След всички тези неуспехи взех решение за ДЯ и моето чудо спи сега до мен!😇❤️👨‍👩‍👦
Въпроса ми е какво мислите и знаете за страничните ефекти на ХЗТ ?Лекари са ми казвали,че има предпоставки за развитие на ракови клетки.От друга страна ранната менопауза също може да доведе до болести.
Кое е правилното решение в случая ,не мога да разбера?
Кои са витамините ,които "задължително"трябва да се приемат в случаи като нашите?
Как поддържате либидото и нормалния си начин  на живот?

# 303
Enigma83
Добре дошла 🌷
Аз съм на хзт пета година вече. Опитвам с ДЯ , дано и при мен скоро да има едно спящо пухкаво бебче 🤞 Би ли споделила клиниката, в която постигнахте успех с ДЯ ? От първи опит ли стана?

Ракови клетки не съм развила досега. Либидото си поддържам като добавям тестостерон гел към обичайното ХЗТ. Не мисля, че има такова нещо като задължителни витамини. Аз имам проблем със задържането на витамин Д в оптимални нива затова приемам витамин Д ежедневно, витамин Е ,Ubiquinol и комбинирани витамини приемам с магнезий и витамини Б.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 23:31 от •MERA•

# 304
Enigma83
Добре дошла 🌷
Аз съм на хзт пета година вече. Опитвам с ДЯ , дано и при мен скоро да има едно спящо пухкаво бебче 🤞 Би ли споделила клиниката, в която постигнахте успех с ДЯ ? От първи опит ли стана?

Ракови клетки не съм развила досега. Либидото си поддържам като добавям тестостерон гел към обичайното ХЗТ. Не мисля, че има такова нещо като задължителни витамини. Аз имам проблем със задържането на витамин Д в оптимални нива затова приемам витамин Д ежедневно, витамин Е ,Ubiquinol и комбинирани витамини приемам с магнезий и витамини Б.

Моят първи опит и успех бяха в Кипър -Ginolife при доктор Мурат Онал

# 305
  • Be realistic - plan for a miracle.
Здравей, Енигма! Аз бях писала в темата за д-р Онал с молба някой, който е бил при него да ми разкаже всичко, което се минава като процес с ДЯ. Сега обаче ти си първият човек, който срещам който е бил при него. Имаш ли нещо против да ти пиша тези дни на лични и да ми разкажеш малко по-подробно?
И честито щастие!

# 306
И на мен ще ми е много полезна информацията за Кипър и д-р Онал, тъй като в България имам останал само един ембрион и мисля да сменям клиниката ако и с него трансфера е неуспешен.

# 307
Mera а каква беше причината да имате само два ембриона с донорската? Мъжки фактор ли имате също? На 5 ден ли са замразени?

# 308
Mera а каква беше причината да имате само два ембриона с донорската? Мъжки фактор ли имате също? На 5 ден ли са замразени?

От 8 яйцеклетки 5 се оплодиха , 3 стигнаха до бластоцит на 5 Ден като третия стигна най-бавно. Двата бързи ги трансферираме , имаше имплантация, но не се разви бременност. Остана ми бавното ембрионче. Имаме и мъжки фактор, да. Имси правихме също.

# 309

От 8 яйцеклетки 5 се оплодиха , 3 стигнаха до бластоцит на 5 Ден като третия стигна най-бавно. Двата бързи ги трансферираме , имаше имплантация, но не се разви бременност. Остана ми бавното ембрионче. Имаме и мъжки фактор, да. Имси правихме също.

Пикси е другия вариант. Там се отсяват още повече сперматозоидите. Така или иначе един се изпозва после за оплождането.За да ограничите мъжкия фактор е вариант. Другото за имплантацията е ясно, само имунологията виж за развитието.Лигавицата. На твое място бих отишла в кипър. Някой от клиниките имат добра база за донорки.

# 310
Да , и аз обмислям Кипър . Донорската банка, която използвахме беше украинска. Донорката ни е била на 28 години. От осем яйцеклетки очаквах поне 5 хубави ембриона, но нещата не се случиха както очаквахме. На последния ни ембрион много не се надявам. На сама глава мисля да пусна тромбофилии. Друго какво бихте ме посъветвали да изследвам?

# 311
Свързах се с кликиката в Кипър чрез Турмед.
Бих ви посъветвала да се свържете с тях,те ще ви дадат подробна информация.

# 312
  • Пловдив
Обиколих почти всички лекари в Ню Лайф и явно не мога да си харесам. Петрова ме гледа последно, но много е груба тази жена и арогантна. Все едно като я питаш нещо, й досаждаш. Този месец видя само един антрален фоликул (миналия бяха 2) и отсече: "Стара си! Над 39 години медицината ни води стари вече. Помисли да пробваш със стимулация и инвитро."

Понеже вече взех да се съмнявам и в нейната компетентност, при изчерпан резерв (0.02) кой прави стимулация??

# 313
Ами правят. Или по-скоро се опитват да правят. На нея това й е работата, да вади яйцеклетки, какво друго да предложи? Иска да опита със стимулация да събуди яйчниците и евентуални да тръгнат повече фоликули, които пък от своя страна биха имали яйцеклетки в тях. Гаранции разбира се няма. Но ти ако няма да правиш инвитро за какво ти е лекар? Следи си овулацията вкъщи и си действайте.
Между другото, някои да е чувал/чел за ползите от прием на acai berry при жени с няр? Някой да го е пил?

# 314
Обиколих почти всички лекари в Ню Лайф и явно не мога да си харесам. Петрова ме гледа последно, но много е груба тази жена и арогантна. Все едно като я питаш нещо, й досаждаш. Този месец видя само един антрален фоликул (миналия бяха 2) и отсече: "Стара си! Над 39 години медицината ни води стари вече. Помисли да пробваш със стимулация и инвитро."

Понеже вече взех да се съмнявам и в нейната компетентност, при изчерпан резерв (0.02) кой прави стимулация??
Такава е Петрова, да... И аз бях в ступор в началото, докато и свикна, че така си говори.
 И на мен ми каза, че за моите 40 г, яйчниковия резерв е по-зле, отколкото при нея, която е няколко години над мен и има две деца. Намирам за малко тъпо, това изказване и сравнение, защото все пак нещата не зависят от нас.
Но такава си е.. Не пречи да е добър специалист.

В същото време има добри отзиви за успехи при нея, вече ако и се доверите, действайте.
Иначе моето АМХ последно беше ) 0.08 и не смятям повече да го изследвам.
Лично за мен, аз не искам да правя стимулации с този резерв, но ако искате може да се насочите към друг лекар, например др- Сенкова, която работи с такива като нас, с ИЯР.

Общи условия

Активация на акаунт