Родителите му

• 18 741
  • 430
  •   1
Отговори
# 405
значи бащата и сестрите на моя живеят в много малък град.
Миналата седмица сме канени на обяд при сестрата , обаче без никой да е казал нещо останалите семейни след има няма 20 мин също дойдоха да видят кой е довел синът Sweat Smile ( до сега не се бяхме запознавали)
Живеят наблизо, не точно съседство, но едната къща се вижда от другата.
Голяма веселба, няма скрито покрито.
Ако досега не си се запознавала с роднините  и родителите на мъжа си, наистина ли мислеше, че просто ще отидете на гости на сестра му и другите няма да дойдат да се запознаете? То това е бил официалният повод да те представи на всички. Би трябвало да си наясно, че ще дойдат.

# 406
Аз сега да коментирам и по темата - малко късно, ама бях с бан.
Та, за мен мъжът в картинката е Мунчо, защото казва на жена си, че също като нея не е съгласен, но не смее това да го каже на майка си. В крайна сметка съгласен ли е, не е ли? Казва на жена си това, което тя иска да чуе, но с майка си действа по същия начин. Той мнение няма ли? Ако този живот му харесва и не иска да се пусне от полата на мама, да го заяви ясно и точно пред жена си. Той си е типичен Мунчо, защото гледа да не вземе очевидно страна и да не си разваля рахата с разправии.
Авторката не я оправдавам също. Влязла в чужда къща и тропа с краче да става на нейната. Защо изобщо е приела да се набута при нечия рода и да живее в такава конфигурация? Чака на мъжа си да проима топки и да се изнесат, но с чакане нищо не става.
Свекърите за мен също не са прави така да действат. Ок, друг човек ти живее в къщата, но нищо няма да ти стане да се съобразиш с него.
Изобщо - селска идилия.

# 407
Тя авторката 30 страници не благоволи да се появи, така че или темата е пързалка и тука само си чешем клавиатурите, или не ѝ харесват отговорите.

# 408
Е, Мунчо си е, как да не е. Дума не дава да се каже на мама, заема си нейната страна, жена си я няма за нищо. Мунчовско е Grinning

# 409
Тогава най-големият антипод на Мунчо е Генко Гинкин (от "Под игото"). Командван е само от жена си, за майка дори не се споменава. Grinning

# 410
А, и такива има Grinning

# 411
Тогава най-големият антипод на Мунчо е Генко Гинкин (от "Под игото"). Командван е само от жена си, за майка дори не се споменава. Grinning

Генко Гинкин (от "Под игото"):
Е, как майка му ще пее? Жена му е дъщеря на най-видния чорбаджия в града. Ясно е, че тя ще командва, като татко дава парите.

# 412
  • София
Съгласна съм с Uncommon. Ако мъжът е Мунчо, а авторката му играе по свирката, кой всъщност е Мунчото?

# 413
За мен - и двамата.

# 414
  • СИ
Тя авторката 30 страници не благоволи да се появи, така че или темата е пързалка и тука само си чешем клавиатурите, или не ѝ харесват отговорите.

Заета е да пише нова тема.          Satisfied

# 415
  • София /Абсурдистан
Никак не е лошо някой да ти осигури самостоятелен етаж от къща. Не е като цял живот да изплащаш жилище с нерви и притеснения. Обаче, само ако хората са възпитани и уважават взаимно личното си пространство. Иначе става една…
Мен големият град започна вече да ме натоварва и притиска, само че няма къде да се преместя.

# 416
значи бащата и сестрите на моя живеят в много малък град.
Миналата седмица сме канени на обяд при сестрата , обаче без никой да е казал нещо останалите семейни след има няма 20 мин също дойдоха да видят кой е довел синът Sweat Smile ( до сега не се бяхме запознавали)
Живеят наблизо, не точно съседство, но едната къща се вижда от другата.
Голяма веселба, няма скрито покрито.
Ако досега не си се запознавала с роднините  и родителите на мъжа си, наистина ли мислеше, че просто ще отидете на гости на сестра му и другите няма да дойдат да се запознаете? То това е бил официалният повод да те представи на всички. Би трябвало да си наясно, че ще дойдат.
ами планът беше за сега само едната сестра , наистина не го очаквах. Не че ми беше лошо де, харесахме се

А по темата: За мен дефиницията на Мунчо е мъж, който не може да се отлепи от мама…
Авторката явно е несъобразителна, ако не е очаквала това стечение на обстоятелствата.
Свекървата за мен не е чак толкова лоша, все пак я приема и не се държи зле, просто смята, че снахата е подчинена и няма дума какво се прави… кофти, но нейният дом нейните правила.

# 417
  • СИ
...
Мен големият град започна вече да ме натоварва и притиска, само че няма къде да се преместя.

Ами да ти купи гарсониера наблизо. Или не се сеща?

# 418
  • София /Абсурдистан
...

Ами да ти купи гарсониера наблизо. Или не се сеща?
Кой да ми купи? Апартамента, в който живеем сега съм го купила аз и то когато бях само на 25. Имах успешен бизнес тогава и беше много възможно. Сега къде да ходя. Ако някой реши да ми купи къщичка някъде около София, веднага се местя. Моята работа може и дистанционно, но присъствено един ден седмично трябва да ходя в офиса. За мъжът ми не е възможно дистанционно, той е лекар и няма как.
Всяка седмица сме по огледи и това, което се предлага е пълна трагедия - нередовни документи, паянтово строителство, незаконни строежи, малцинства наоколо…

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 14:01 от The Iron Lady

# 419
  • СИ

Опс...! Грешката е моя. Извинения!          Smile

Общи условия

Активация на акаунт