За четенето - 2

• 47 672
  • 776
  •   1
Отговори
# 615
  • Berlin
"Български книги зад граница" отдавна не работи. "Книжарници Англия" имат сравнително богат каталог и редовно пускат нови заглавия.
Не знаех, но отдавна не съм ги проверявала. Иначе моят начин е да поръчвам книгите основно от Озон, по намаления обикновено и когато ни идват гости от България, ми носят и кашончетата.

# 616
Миналата година предстоеше обновяване на сайта, но така и не стана.
За съжаление имам лош опит с поръчките на книги от българските онлайн книжарници. Доставката си беше скъпичка, понякога имаше забавяне с над месец и книгите редовно не пристигаха в идеално състояние. Не знам и при други е така, но аз се отказах окончателно.

# 617
Аз съм пращала с "Български пощи" книги в чужбина. Нито са изчезвали, нито са се повреждали. Може да се платят книгите онлайн с доставка до български адрес и някой близък да ги изпрати.

# 618
Няма ли нещо като Габиелите, но в обратна посока?

# 619
Видях, че Градинарят и смъртта е книгата, получила награда Хеликон, но ето и останалите номинирани книги за 2024: Луничави разкази на Здравка Евтимова, Рана на Захари Карабашлиев, Чакалнята на Деница Илчева, Ане на Камелия Панайотова, Светулки зад решетките на Мира Добрева, Извън обхват на Евгени Черепов, Годината, която започна в неделя на Яница Радева, Машина за пуканки на Михаил Стоянов, Романьт на една жена без качества на Ралица Николова, Сльнчогледови деца на Кристина Терзийска и Ти, подобие мое на Радослав Бимбалов.

Със сигурност ще прочета Извън обхват и Чакалнята, както и Ане.
Дали имате впечатления от Годината, която започна в неделя, Машина за пуканки, Романьт на една жена без качества и Слънчогледови деца?

# 620
  • Разпиляна във въображението
Аз бих прочела "Ти, подобие мое" на Радослав Бимбалов.

# 621
И нея съм запланувала. Всъщност, бих прочела всичките.

# 622
  • Разпиляна във въображението
Четох книга на Здравка Евтимова - не ми допадна. И "Рана" на Захари Карабашлиев съм със смесени чувства.

# 623
"Луничави разкази" ми е любимият сборник от Здравка Евтимова, хареса ми темата за отровителките.
"Ти, подобие мое" от Р. Бимбалов също е забележителен роман, най-вече защото авторът е излязъл от цървулите, потурите и славното минало, надмогнал е комплекса на източноевропееца, че е европеец втора категория и е написал модерен, съвременен и интересен роман с поглед в бъдещето, който е актуален не само за нашето общество, а и за всички развити общества по света. Идеята му е оригинална и си заслужава да се прочете.
"Ане" я имам, още непрочетена.
"Градинарят и смъртта" със сигурност ще я прочета някой ден, но когато имам сили за нея.

# 624
Книгите на Робин Шарма Наръчник по величие 1 и 2 стават ли, че им се чудя?Simple Smile

# 625
Мен" Рана" на Карабашлиев много ме впечатли и разстрои. В началото ми беше малко скучна, но после много ме увлече и потресе. Иначе не съм му особен фен. Сега ще започвам " Градинарят и смъртта" на Г.Господинов, бях на представянето на книгата, сигурна съм, че ще ми хареса.

# 626
Да споделя тук, за да не спамя в другите теми: Имах възможност да гледам Мария Касимова-Моасе и нейните Свободно падащи истории, за които като солидна основа са послужили книгите, които е написала. Много приятен спектакъл, който препоръчвам. Много женски, много мило и искрено поднесен. Публиката също е въвлечена и ми направи впечатление, че имаше огромно въздействие върху зрителите. И се просълзяваха, и се смееха. Представлението гледах в Театро-отсам канала, също много приятно място.

Гледах също и филма Малки неща като тези - киноадаптация на бестселъра на ирландската авторка Клеър Кийган. Чела съм книгата и ми беше любопитно как ще бъде представена. Но най-много исках да видя любимеца ми Килиън Мърфи в главната роля. Чудесен е. Не се сещам кой друг би могъл да се справи по-добре.

# 627
От гореизброените заглавия съм чела единствено "Рана" и много ми допадна. Беше втората книга, която четох на Карабашлиев след "18% сиво". Наскоро приключих и "Хавра", която за мен не беше удовлетворително четиво заради края си. Иначе беше приятна.

# 628
Аня, къде гледахте филма? Чакам го от Берлинале миналата година! Благодаря!

# 629
kleo*, гледах го на кино в Лондон, но сега проверих, че може да се гледа и в amazon, и apple tv. За територията на България - и в торентите вероятно, например zamunda. Сега ще попитам и в темата за филмите.
*
Eто какво ми отговориха: Има го в bflix без субтитри

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 12:41 от Аня

Общи условия

Активация на акаунт