За четенето - 2

• 47 666
  • 776
  •   1
Отговори
# 630
Аня, благодаря сърдечно!

# 631
kleo*, гледах го на кино в Лондон, но сега проверих, че може да се гледа и в amazon, и apple tv.
В apple tv на територията на България го няма Small Things Like These. Sad Гледа ми се и на мен, книгата беше малко бижу за мен!

# 632
В темата за филми са дали и тази опция: https://rezka.ag/films/drama/75744-melochi-zhizni-2024.html

Според мен, именно прочелите книгата, ще харесат много и адаптацията.

# 633
"Дориан Грей" петък вечер по БНТ 1, събота пак там Алмододовар.

# 634
Може ли да препоръчате книга за Северна Корея, художествена литература да е тип "Оризовата майка ".

# 635
Може ли да препоръчате книга за Северна Корея, художествена литература да е тип "Оризовата майка ".
Йонми Парк, “За да живея” мисля че отговаря на търсенето. Нито нея, нито цитираната съм чела, но за първата смятам, че е тъкмо каквото се търси, още събирам сили някой ден да я чета.

# 636
Благодаря, ще я погледна .

# 637
Книгата на Йонми Парк няма нищо общо с "Оризовата майка", тя е за бягството ù през Китай към Южна Корея и описва опасностите, на които са изложени бегълците, особено жените, както и за културния шок, който преживява, когато пристига в толкова технологично развита страна. Даже не е художествена литература.
По-скоро "Пачинко", отдавна съм я чела, но помня, че периода на окупация от японците е включен подробно, както и разделянето на Коря на северна и южна и войните между двете. Но не е за Северна Корея, авторката Мин Джин Ли е южнокорейка, живееща в САЩ.

# 638
  • София
Всъщност за Северна Корея и от севернокорейски автори обяснимо няма много книги..
Бих прочела нещо автентично за живота в тази страна, но няма как.
"За да живея" не ми беше харесала...

# 639
"Синът на управителя на сиропиталището" е за Северна Корея, но е писана от американец и понеже не съм я чела, не мога да кажа отговаря ли на търсенето. Не се сещам и аз друга, но помня, че преди доста време имаше тема с препоръки точно за книги за Северна Корея. Ето я.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 23:05 от Rayna13

# 640
Чете ми се книга, чрез която да опозная повече живота там, бит,култура, диктатура.. ще започна с "За да живея " тъй като е от първо лице. Rayna13 благодаря за темата,ще я прочета може да си набележа и други.

# 641
Чете ми се книга, чрез която да опозная повече живота там, бит,култура, диктатура.. ще започна с "За да живея " тъй като е от първо лице. Rayna13 благодаря за темата,ще я прочета може да си набележа и други.
Аз бих подходила внимателно към литература от избягали.
За мен много полезна и интересна е информацията, която дава един от най-известните кореисти Андрей Ланков, който е посещавал страната няколко пъти и не е краен в това, което представя.

# 642
"За да живея" много ми хареса. "Банди" https://www.book.store.bg/p209744/zabraneni-istorii-ot-severna-k … azkazi-bandi.html
и тази, която я има и електронна, са двете за които се сещам в момента:

А и тази не е лоша: https://www.book.store.bg/p326676/dnevnik-ot-severna-koreia-majkyl-palin.html

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 10:35 от УИНКС БЛУМ

# 643
Тъгувате ли след края на книга или поредица? Някоя, в която много сте се припознали или изобщо ви е грабнала някак. И хем да искате да продължите да четете, хем да не искате да свършва и да се опитвате да четете по-бавно No Mouth
Не ми се беше случвало скоро Joy Признавам, книга не ми е разбивала сърцето от много време GrinningGrinningGrinning

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 18:52 от Inferiya

# 644
  • Mars Hotel
Много се привързвам, особено към поредици. Обикновено ако ми хареса някоя книга и знам, че е част от поредица, не мога да спра, докато не я изчета цялата. Най-трудно ми беше след Тъмната кула на Стивън Кинг - седмици наред не можех да подхвана нищо да чета след нея.

Общи условия

Активация на акаунт