За четенето - 2

• 40 702
  • 702
  •   1
Отговори
# 690
Затова ще е /същата е групата/. Аз имах наказание и защото бях питала една жена дали продава книга, която от дълго време търсих.
Така или иначе не мисля, че това е начинът, когато искаш да осуетиш нещо неморално, незаконно и т.н., защото вместо да блокираш хора, може да насочиш институциите отговарящи за това към тези сайтове /щом са пиратски/.
Сайтът няма да изчезне с моето блокиране, хората пък, които четат само електронно също няма да спрат да теглят книги безплатно.
По тази логика трябва да се забрани и продажбата на книги втора употреба, защото парите пак не отиват към издателството, а аз се улавям как дори и при малко финансова разлика с доставката, пак купувам втора употреба.
И аз съм блокирана в тази група, че бях пуснала пост да подкрепим с гласуване един българин. Много са гнусни. 😃 Обаче да ви кажа откакто са ме блокирали купувам значително по-малко книги (защото не ми излизат положителни ревюта за нови книги), а на Сиела нито една, чета електронни пиратски техни, ако ми се струват интересни, но не купуваме с приятелките ми. Едната също е блокирана.  Много тъпи ганьовци са явно,  за да демонстрират такова отношение към клиентите си. Да ги бях напсувала преди да ме блокират, та да има поне причина.  🤭

# 691
Тези дни прочетох "Където пеят раците", много ме докосна. Препоръки за нещо подобно?
Отметнах и "Верити" уикенда, отдавна не бях чела книга на един дъх. Хем лека, хем интересна.
Чудя се за "Закуска в Тифани".

# 692
И аз да помоля/попитам за препоръка на хубава и вълнуваща биография.

# 693
Моята лична борба.

# 694
И аз да помоля/попитам за препоръка на хубава и вълнуваща биография.

“Страстите на разума” - Ървинг Стоун- роман за живота на Зигмунд Фройд

# 695
Биографията на Стефан Цвайг за Мари Антоанет--"Мария Антоанета: Портрет на един посредствен характер".  За мен е интересна личност и е добре написана биография.

(В момента гледам и сериал за нея.)

# 696
В съседната тема с нетърпение очакваме новата книга на Паринуш Сании да се появи на книжния пазар и това ме наведе на мисълта, че тук можем да си направим бг-мамма пътеводител за панаира на книгата, като всеки, който желае, може да сподели кои книги от кое издателство иска да си купи или да препоръча най-добрите нови книги, които вече е прочел, на останалите.

# 697
Аз съм хвърлила око на новата на Ане Рил “Часовникът”.

Мислех да е само тя, но сега като прочета вашите, може да увелича списъка 😆

# 698
Rayna13, коя ще е новата книга на Паринуш Сании. Много харесах "Бащата на другия " не знаех,че се очаква нова.

# 699
Преди време във Фейсбук излезе като новина, ето тази:

"Бащата на другия" е една от най-гхубавите книги, които съм чела ❤

# 700
Прибавям я в списъка!💚

# 701
На въпроса на Райна - много ми е голям списъкът за купуване от Панаира и се чудя как да го намаля, все по-нови и интересни заглавия излизат. Ще има нова книга на Барбара Кингсловър, на Еймър Тауълс, наскоро излязоха нови книги на Салман Рушди и Гийом Мюсо, отделно искам да си продължа поредицата за "Тъмната кула" на Стивън Кинг на хартия с твърди корици, искам третата на Хелън Фийлдс за Люк Каланак, последната от трилогията Луддаддам на Маргарет Атууд, искам нещо на Пол Остър да си взема, отделно Харуки Мураками и "Първо лице, единствено число" заглеждам... Не е лесна.

# 702
Новата на Гийом Мюсо и аз ще си я купя, макар че по-новите му книги като че ли показват един поизчерпан и уморен вече писател.
Новата книга на Лоран Гунел, изд. Колибри също ще я взема, а след малко отивам да си купя "Кога престанахме да разбираме света", изд. Лабиринт.
От ICU чакам "Книги на Яков" от Олга Токарчук и "Приятели мои" от Хишам Матар, но не знам дали ще са излезли преди панаира. ICU винаги имат щанд на морска алея на книгата в Бургас през август, така че там със сигурност ще хвана.
От Жанет, освен новата на Паринуш Сании, "Мехмед, червената бандана и снежинката" също ми звучи интересно.
И да не забравя най-очакваната книга - "Моите приятели" от Бакман, него го издават Сиела.

Общи условия

Активация на акаунт