ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 730
  • 710
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Взимай и двата варианта ако можеш. Аз все още не мога да повярвам, че юли може да е студено, ама въпреки това имам резерва.

# 121
  • София
Lofyou, благодаря за отговора❤ дано и при нас така се развият нещата!
А да питам, тези от вас които ще носите помпа за кърма в болницата, след като я стерилизирате в какво ще я сложите? В някаква кутия ли? Доста място ще заема така в багажа ми се струва…

# 122
Аз се надявам да са възстановили посещенията и ММ да може да ми носи като идват с малката да ме видят. Иначе преди минава, оставя и като стигнат да ги качат нещата ги качват. Див късмет, че имах храна с мен предния път и че апетита ми беше някъде избягал. Чак деня преди изписването се върна. И консерви с храна мисля да си взема от руския магазин, че е готово отваряш и ядеш. Иначе ще я карам на лимонов кекс, шоколад и крекери 😅 Едва ли е добра идея при положение, че ще ида там вече с диагнозата гестационен диабет,  обаче трябва и да ям нещо за енергия.  Ако разчитам на техните манджи (кифли за закуска, за обяд салата от настъргани моркови, а за вечеря нещо от прясно мляко и яйца печено в тава; още имам кошмари, честно) нищо няма да задържа и ще замине предъвкано в тоалетната пак. 🫣

Ако случайно една от двете ВИП стаи са свободни ще се опитам да се вмъкна там. 50лв на вечер беше, уж климатик имат и хладилник тези стаи. Ако не ще стискам зъби бързо да ни пускат да си ходим с бебето.

Аз и храна ще си пакетирам, че с тази глутенова непоносимост е ужас. А като се сетя какви бяха манджите им и как се излъгах дена преди изписването са отида да си взема от тях... 🫥🫣 По-добре гладна 😅

Разбирам те. Малко се паникьосах, че нещо изпускам.
Вече съм лежала в държавната болница, където ще раждам. Та първия път не си носех нито прибори, нито тоалетна хартия и сапун. Шок и ужас от моя страна.
Ох не съм единствената... Само че аз и пшеница и млечни не мога да ям. Доколкото помня менюто предния път закуските винаги бяха мляко и тесто, а и в манджите винаги има. Не знам дали ще има възможност да си поръчвам отвън и дали ще има хладилник, ако си нося някакви неща, че като знам каква жега е в тия родилни..

# 123
Марсала, аз сложих в онези пликчета с клипс отгоре. Така си пренасях и на каката неща след стерилизация. Те нали се затварят хубаво, нищо не може да влезе.

# 124
  • Варна
Б*си загубих единия комплект дрешки, които бях намислила за изписване 😀 ровя, ровя, никъде не го намирам, обърнах къщата. Много съм зле напоследък. Наскоро котлона бях забравила включен, преди това пък бях забравила да платя интернета и тв и цял ден работихме с ММ с точки от телефона... Тотално ми изсфиряса мозъкът.

# 125
Не си единствената. Така изфирясах, че ММ не ми дава вече да шофирам. Има си даже име mom brain.

# 126
Моята върви с текстилна чанта за съхранение. До колкото четох стерилизацията трае около час. Аз само ги измих и ще ги стерилизирам на място в болницата.
Така или иначе възнамерявам да я ползвам само за стимулация. Надявам се бебо да суче без шише.

Lofyou, благодаря за отговора❤ дано и при нас така се развият нещата!
А да питам, тези от вас които ще носите помпа за кърма в болницата, след като я стерилизирате в какво ще я сложите? В някаква кутия ли? Доста място ще заема така в багажа ми се струва…

# 127
Здравейте, мами! Пиша тук, защото в интернет статии много и ми е объркано. С термин октомври съм, вече в шести месец с момиченце. Записах се на последната ФМ юли и искам да попитам вие в коя седмица ходихте на фетална, защото в някои сайтове пише от 28-32 г.с. , а в някои - 30-34. Аз се падам в 29 седмица тогава и ми е притеснено да не е рано, а лекарката изрично ми каза края на юли да запиша часа си.

# 128
Първа ФМ и БХС минах в 12-13г.с.
Втора ФМ в 23г.с. мисля, че беше и третата я пропуснах защото лекаря прецени така. Знам, че се прави между 28-32г.с.

Здравейте, мами! Пиша тук, защото в интернет статии много и ми е объркано. С термин октомври съм, вече в шести месец с момиченце. Записах се на последната ФМ юли и искам да попитам вие в коя седмица ходихте на фетална, защото в някои сайтове пише от 28-32 г.с. , а в някои - 30-34. Аз се падам в 29 седмица тогава и ми е притеснено да не е рано, а лекарката изрично ми каза края на юли да запиша часа си.

# 129
Някъде метнах из темите мернах, че на някой места са почнали 30-34гс да правят последната ФМ защото по последни проучвания това било най-доброто. Щом са ти казали края на юли ,запиши си час и не го мисли. Кое е най лошото, което може да стане? Да отидеш на още една ФМ 3-4 седмици по-късно?
Това не е първата ФМ, където има ограничения от софтуера за изчисляване на рисковете. Споко.

# 130
Някъде метнах из темите мернах, че на някой места са почнали 30-34гс да правят последната ФМ защото по последни проучвания това било най-доброто. Щом са ти казали края на юли ,запиши си час и не го мисли. Кое е най лошото, което може да стане? Да отидеш на още една ФМ 3-4 седмици по-късно?
Това не е първата ФМ, където има ограничения от софтуера за изчисляване на рисковете. Споко.

Ами, аз всъщност съм ходила и на междинна ФМ в 15 седмица та сега надали да ме карат след тази в 29 г.с. да ходя на още една. Благодаря ви, момичета и леко раждане на всички!

# 131
Като ви слушам аз яко съм изостанала с подготовката на багажа Joy Едва оня ден извадих сутиените за кърмене и нощниците, трябва тепърва да ги пера и да купувам някои неща от аптеката. Но като се има предвид, че до вчера не знаех къде ще раждам пак имам напредък Joy Уикенда ако наистина е кофти времето ще ходим с ММ да вадим багажите от баткото, да видя работи ли помпата и да си поръчам нови всички гумени части. Стерилизатора също трябва да го пробваме. Количката ми е добре пакетирана и прибрана ама все пак ще трябва да се изпере. Сестра ми днес ми е пратила 4 огромни кашона с бебешки дрехи от нейното момиченце (също юлско бебе), та ако стигнат на време (след 10-Ина дни) едва ли ще трябва да се купуват дрехи освен за изписването ама това значи пак сумати време за сортиране.

Като цяло не вярвам да родя преди началото на юли ама и доста работа имам още та не ми е съвсем спокойно. За сега почти нямам контракции ама то тия работи могат да се променят за минути.

# 132
И аз яко съм изостанала с багажа... и с подготовката като цяло. Но другата седмица мама идва на помощ Grinning и тогава се надявам да свърша абсолютно всичко

# 133
Момичета, минавам да ви разкажа за моето велико откритие от днес Grinning
Понеже съм пишман цветарка, имам едно Алое Вера от 2-3 месеца, което неуморно успявам да убивам.. та днес реших да срежа част от едното листо, и да си намажа още пресните стрии (червени все още по дупето и долната част на корема). Е, след обстойно мазане с гела от листото, си се облякох и забравих за случая. Часове по-късно влязох да си тегля душ, и изненада - ми стриите видимо не са толкова кърваво червени, колкото преди! Само от едно намазване. Веднага реших, че явно това растение ще бъде с по-висша цел, и резнах още от листото и се наклепал пак, даже и лицето си намазах. Сега отворих и из нета, ми то не съм открила аз топлата вода, сума статии има за ползвате върху пресни стрии.
Така че, ако желаете пробвайте - инвестирайте в едно цвете, и поне в последните седмици можем да спасим малко с малко положението Simple Smile

# 134
Кокосово и какаово масло действат по същия начин. А в Зоя продават дори готов гел от алое вера за мазане. Излиза по евтино като количество от растение да се вземе защото в повечето случаи растението е малко още и ще се дадат същите пари и ще се намажеш няколко пъти по малко само.

Общи условия

Активация на акаунт