НАБОР 2004 - новите пътища

• 57 314
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Просто приемете, че сте от моята група ( тази от снимката) и че който е трябвало да сметне общия успех, го е направил вярно.
😂😂😂
Ти разбираш ли как ме върна 5 години назад, с фейсбук групата и един объркан бал , който ако беше сметнатия от мен нямаше да е достатъчен. Добре, че ми го пресметна. 😘😘😘

# 661
Всъщност добре, че РУО го сметнаха правилно. Joy Какво са едни 25 стотни в наши дни. Освен може би необходимото и достатъчно условие да си попаднеш точно на мястото. Heart

# 662
  • София
Макар и университетът да не е казал изрично да заверяваме, превеждаме и изпращаме на хартия дипломат, както дават указания агенциите за кандидатстване в чужбина, а опитните първокурсници да казват, че не са им искали това, а само да си носят дипломата при започване на годината, за представяне и то на избирателен принцип при поискване (на практика не са им били искали), аз се презастраховам Satisfied - направих нотариално заверени  копия и дадох едно на преводаческа фирма за превод и легализация в министерството, като случайно избраната се оказа, че взима  по скромна сума от обичайно исканите за такава услуга, даже се зачудих - само 88 лв., докато в друга ми поискаха 140 лв. Даже ме питаха на британски английски ли да е или на американски, не че знаех, но за Нидерландия, явно ще да е британски. Да видим какво ще излезе. Една много мила жена, която прие документите за превода, се зарадва на съдържанието на дипломата на набора и ми стана някак приятно Relaxed

# 663
  • София
Ето UvA как го обясняват какво трябва да им се изпрати и какво означава certified copy 😂
С картинки и видео (за случайно избрана специалност): https://www.uva.nl/en/about-the-uva/organisation/faculties/facul … ertified-document

# 664
  • София
Санака, връщам се назад да чета подробно инструктажа за оценките в Школо, защото не мога да намеря средна оценка, съответстваща на тази от дипломата.
Няма и да намериш, защото няма такава. Joy Има среден годишен успех за всяка година, но не и общ успех от дипломата. Имаш годишни оценки от 11-ти и 12-ти клас - смяташ средноаритметичното им за двете години, после ги събираш и смяташ общото средноаритметично - това е успехът от дипломата.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 22:09 от sanaka

# 665
За СУ кога обявяват таксите за платено обучение?И има ли някъде информация за минималния бал на трето класипане?

# 666
За СУ кога обявяват таксите за платено обучение?И има ли някъде информация за минималния бал на трето класипане?
мисля, че тази година няма да ги качват таксите

# 667
  • София
Санака,
Годишна оценка от 11 клас 5,80 (отворила съм и трите колони (първи срок, втори срок, годишна)
Годишна оценка от 12.клас - 6,00
Оценка от дипломата - 5,92 Simple Smile
Аз я изчислих на 5,90🤨

# 668
  • София
По принцип се смята като изчисляваш средната оценка по всеки един от предметите поотделно за двете години,  накрая събираш така получените средни оценки и разделяш полученото число на броя на предметите /модулите по профилиращите не се смятат, а само общите оценки по всеки предмет/. Така би трябвало да ти излезе 5,92. Има малка разлика между този начин на изчисление и изчислението при събиране на годишния успех от двете години и разделянето му на две.

# 669
мисля, че тази година няма да ги качват таксите

Не са приети мисля, че още. Само проект има.
Иначе гледах, че са публикували общественото обсъждане.
Медицината в Бургас наистина е порязана. Кмета е писал до МОН - написали са “не се приема”.
Студентите и ректора са писали - на тяхното искане също “не се приема”

# 670
В Бургас създадоха много хубава и модерна база за обучение на докторите. Изцяло нова сграда с ново оборудване и техника.  Явно Бургазлии пълнят Варна и Стара загора , а последните години си оставаха в Бургас. Не виждам причина точно тук да намалят бройката. Кандидати има достатъчно, а доктори нямаме в излишък.

# 671
Взе си дипломата и подадохме в университета. Класиране на 11.7. Чакаме. Чакам НВО, чакам класиране. ....Туй то

# 672
  • Б
А ние чакаме резултати още от УАСГ  и другата седмица ще редим желания.

# 673
  • София
По принцип се смята като изчисляваш средната оценка по всеки един от предметите поотделно за двете години,  накрая събираш така получените средни оценки и разделяш полученото число на броя на предметите /модулите по профилиращите не се смятат, а само общите оценки по всеки предмет/. Така би трябвало да ти излезе 5,92. Има малка разлика между този начин на изчисление и изчислението при събиране на годишния успех от двете години и разделянето му на две.
По горепосочения от теб начин е сметнато и в школо (без да се броят модулите от ПП) или общо 10 предмета
11 клас: 9 шестици и една 4
12 клас: 10 шестици
Това прави средно за двете години 9 шестици и 1 петица или 9х6 + 1х5 = 59 : 10= 5,90 Simple Smile
По начина, посочен от epicagotenmoten излиза 5,92 или по-точно 5,916. (директно ги сметнах от дипломата).

# 674
  • София
Да, де. В Школо годишният успех е сметнат правилно, а общ успех там няма. Малките разлики в стотните при изчисляване на общия успех могат да се появят от различните начини, по които може да се образува сборът от годишните оценки и прилагането на средноаритметичното. Значи грешката е вярна. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт