НАБОР 2004 - новите пътища

• 57 913
  • 774
  •   1
Отговори
# 225
За факултета по журналистика ДЗИ по Бел ли се взима с коефициент 3?

# 226
  • София
Аз до сега се рових из дебрите на сайта на СУ и ме заболя главата. Видях кога излизат първо и второ класиране, но не разбрах кога се отваря системата за кандидатстване, нито дали се ходи лично в СУ за подаване на заявление, ако искаш да участваш на второ класиране.
Предполагам, че с пълномощно от страна на кандидатстудента, можем да излъчим отговорник по записването?
Точно през юли мислим да се отдадем на морска почивкa и по традиция да си чакаме класирането на плажа.Simple Smile

# 227
Системата за кандидатстване на СУ е отворена.  Може и по интернет да се подадат документите, директно на сайта.

# 228
  • София
Аз не разбрах сега нещо...
Системата за кандидатстване на СУ вече е отворена, но план-приема не е обявен, така ли?

# 229
  • София
И аз не разбрах как е отворена системата като нямат дипломи още кандидат-студентите?🙄 Или те излизат автоматично като при НВО? (макар, че ми се мерна “копие от дипломата”.)

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 14:37 от Skiorche

# 230
  • София
Ама знаете ли поне за какво кандидатствате?
Бройки, специалности...?
Чисто хипотетично, може да се окаже, че желана от някого специалност, от тази година няма да я има...примерно.

# 231
  • София
Марулета, тези единици и двойки не са точно матура 1 и матура 2, а по-скоро индекси за поясненията долу. Стопанско управление с немски е супер, познавам дете оттам. Познавам дете и с  френски, завърши и страхотно се реализира. Получават май и немска диплома успоредно с нашата тези с немския. За английския мисля, че не е така. Ако правилно помня, на Ганис  малката девойка завърши същото Simple Smile Но не помня с какво се удостоверява нивото по език , вероятно с ДЗИ, с  ДСД, с ДаФ, с австрийска езикова, с Гьоте сертификат, с изпит в СУ.. Аналогично би трябвало да е и за английския. Не беше ли твоята девойка точно Стопанско управление с немски или бъркам? Стана ми интересно, понеже някъде назад те прочетох, че е останала недоволна, а пък отзивите на деца около мен са все положителни.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 14:02 от пенсионирана русалка

# 232
Който няма диплома си я чака и тогава подава. Без номер на диплома не можеш да продължиш през системата и да си избереш специалност. Имаше си срок до кога може да се подават документи.

# 233
Да , Русалче.Просто не можах да сложа малка единичка, като за индекса. Питането ми беше коя матура за коя се счита.  И с какъв коефициент се умножава.
  Изобщо не съм да има специалности на чужд език, напротив.Респект към децата, които ги учат. Само че моето не е от тях, а още повече с немския се наиграхме. Иска да учи на български.За това се дивя как може да не се предлага само на български.
   Скиорче , системите са отворени, сега е времето да се регистрират тези ,които са завършили миналата година, да речем.Ние ще задръстим сайта, когато си вземат дипломите нашите убавци.Макар че , с тези чужди езици в стопанския, моят няма да кандидатства.

# 234
  • София
Наборът каза, че са им показали ДЗИ-тата в училище, когато ходи да проверява дали няма грешка при оценките за дипломата. Нямаше някакъв съществен коментар.
Но в 7 клас ходихме двамата да гледаме БЕЛ. Ще се включа в жалбата с личен пример. Бяха му подчертали една главна буква В, защото я беше написал (грозно) малко по-надолу. Но формата на малката и главна буква "В" е много различна и според мен беше пределно ясно, че е главна... И още 1 точка с написано или ненаписано "изречение" (забравих вече, но тогава това го писаха по вестниците Wink В крайна сметка аз не съжалявам за отнетите точки, защото попадна на по-добро за него място, но трудът си беше негов и битката беше за всяка точка.

# 235
Ама знаете ли поне за какво кандидатствате?
Бройки, специалности...?
Чисто хипотетично, може да се окаже, че желана от някого специалност, от тази година няма да я има...примерно.

Коментирахме го по-назад, специалностите са утвърдени на академичен и факултетет съвет в самия ВУЗ и ще има прием в тях. Ако в някоя специалност няма да се приемат студенти, то това важи за следващата учебна година, не за текущата.
Има фейсбук страница на университета, която се поддържа от студенти, там всичко е много хубаво обяснено.
Системата е отворена, защото не кандидатства само текущия випуск - има прекъснали студенти, вече завършили средно, вече завършили висше... Когато имат диплома текущия набор, тогава подават документи, няма значение дали ще е днес или след 10 дни, просто да е в срока.

# 236
  • София
Системата е отворена, но докато не си получите дипломата, няма как да се регистрирате за класиране. Има време, срокът мисля, че беше до 4.07. А в МУ София, където системата също е отворена, вече 3-ти ден не можем да платим таксата за изпитите. Като натиснеш плати с карта и те изхвърля на първа страница. На телефоните за кандидат-студенти никой не вдига, писах им мейл - няма отговор. И за предварителните имаха проблем при плащанено, но само за един ден.

# 237
И аз не разбрах как е отворена системата като нямат дипломи още кандидатстудентите?🙄 Или те излизат автоматично като при НВО? (макар, че ми се мерна “копие от дипломата”.)
И аз не разбрах може ли да се подадат документи след като още няма диплома.Skiorche набора освен правото има ли и други желания?

# 238
  • София
Е, точно преди твоя пост написах, че не може. Joy И други писаха.

# 239
  • София
Мен ме интересуваше точно този краен срок 4.07. А иначе е ясно, че без диплома няма как да кандидатстваш.
Ico, освен за Право, наборът ще кандидатства и във Геогр. факултет за (не мога да цитирам точно) нещо като Географски информационни с-ми. Покрай неговото планинарстване е запален по разните GPS-системи, геогр. координати и т.н., при все че математиката не му е стихията. Ще държи изпит и по география на 18.06. (без подготовка). Това второто кандидатстване ми се струва, че ще е само “за спорта”. Не знам дали ще се престраши да го запише, ако го приемат. Ако не стане с Правото по-скоро ще е АУБГ. Баща му пък е на мнение, че стане или не - трябва да избере АУБГ. Ще му мислим още малко. Simple Smile
Sanaka, ти вместо да се радваш, че не ви искат парите:)))

Общи условия

Активация на акаунт