НАБОР 2004 - новите пътища

• 57 330
  • 774
  •   1
Отговори
# 555
  • София
А в БНР какво стана?
Има една много читава журналистка с ресор образование там, знам я от времето на протестите ни срещу ДО. Тя често включва събеседници в ефир (това във връзка с даване на трибуна на учителя по БЕЛ).
Ако трябва да давам координати.

# 556
А в БНР какво стана?
Има една много читава журналистка с ресор образование там, знам я от времето на протестите ни срещу ДО. Тя често включва събеседници в ефир (това във връзка с даване на трибуна на учителя по БЕЛ).
Ако трябва да давам координати.
Към писмото има подписка с имена на ученици и учители (всички учители по БЕЛ), те се свързах по месинджър с едно от децата и взеха интервю още същия ден, в който беше препратена до МОН, РУО и медиите. После - нищо, не е излъчено.

# 557
  • софия
Не искам да се натрапвам в организацията по популяризиране на писмото, което е изготвено и разпространено, но ми хрумна, че сайтът https://danybon.com/ също е място, през което може да даде гласност на проблема. Там се отразяват образователни теми.

# 558
  • София
Аз тихо да кажа, че имаме стая от лотарията на унито. Още не знам подробности.
И днес ще пия! Joy

# 559
  • София
Еее, Слънце, честито! Може ли да ми попълниш фиша за следващия тираж на тотото? Kissing Heart

# 560
  • София
Еее, Слънце, честито! Може ли да ми попълниш фиша за следващия тираж на тотото? Kissing Heart
Не аз, младежът ще го попълни. Той е страшен късметлии в томболи и игри.
Благодаря! 😘

# 561
Ох, МА, Слънчо, първо ме разплака заради твоята емоция, сега ме караш да се хиля заради стаята. Ей, до шизофрения ще ме докарате!
    За протестното писмо - искам и аз да подпиша и разпространя.Само кажете какво да направя.
Не съм от пряко засегнатите , пък откъде да знам, всъщност.Наборът нямаше порив да си проверява ДЗИто. Но това не значи, че съм окей с безумията на МОН.

# 562
  • София
Загубих се, но влетях за новината - Слънце, честито! И ние ще пием по едно за теб.
А майка ти как е, как са изследванията?

Резултат от редовния изпит по математика в СУ - 5,70. С по-висок бал са 64 младежи. Сега остава и да разберем колко места са спазарили СУ за направление информатика, когато излезе план-прием. И да вадим кристалната топка. Една статистика с резултати по училища на ДЗИ, не че много ще помогне, ама пак ще е ориентир поне някакъв.

Относно ДЗИ - четох ви с интерес. И бих подкрепила всякакви инициативи, които биха довели до прозрачност на критериите за оценяване и после на поставените резултати (как така е забранено снимането на проверените работи???). Наборът не пожела да си гледа работата, но от това, което чета, оставам с мъглявото усещане, че работите се проверяват само от един проверител. Вторият май само формално потвърждава точките, дадени от първия. Сега рискувам да разсърдя учители, които съвестно си вършат работата, въпреки че е много, за кратко време, за малко пари, но такива сякаш са малцинство. Не може двама проверители да отнемат един и също брой точки без логично обяснение и съвсем несправедливо. И учители по БЕЛ да нямат обяснение защо са отнети точки. Понякога тези учители, самите те са проверители. Не знам, обаче, дали вторият проверител вижда "работата" на първия - някой би ли казал как е? Ако всеки от двамата проверява "чиста" работа (нали са сканирани) и слага някакви точки, то тогава как така двама "независими" еднакво несправедливо режат точки? Единствената възможност е вторият да вижда отметките и точките от първия и просто да ги потвърждава - става по-бързо и безотговорно. Пък и арбитър няма да е нужен после. Което тотално обезсмисля проверката от двама, естествено...разсъждавам си само...

# 563
Ей, Слънце, ЧЕСТИТО! Това си е направо осмица от тотото. Браво, това е голямо облекчение. Много се радвам!

# 564
Леле, Слънце, честито! Голям дерт ви отпада. Синът ми още няма никакъв мейл.

# 565
  • София
Да, предполагам стана ясно, че аз също бих подкрепила инициативата, в името на истината и справедливостта!

Мандаринке, браво на младежа! Ще има място, споко! Мама се оказа с някакво супер рядко доброкачествено нещо. Имало под 200 случая в целия свят. Проферосът й каза точно това - да ходи да пуска тото. 😄

Момичета, благодаря на всички ви за добрата енергия и мисли! Толкова ни е уютна темата, без значение от периоди, страсти и неволи!

Марулетке, а мен питаш ли ме какво ми е с тези емоции? 😆 Като на виенско колело съм. А като добавиш и това, че аз наистина съм много емоционална и преживявам нещата с поне двойна сила... 🤣 Детето сигурно е много щастливо, че заминава! 😝

# 566
Мандаринке, браво на младежа! Стискаме му палци!

# 567
Хахаха, Слънце, разбирам го. Майка ми и свекърва ми са така, супер е натоварващо понякога.
  Да ви кажа аз каква ливада съм. Щото нали съм желЕзна. Свекърва ми е в нас, последен стадии рак , гасне жената. Обстоятелствата, при които я докараха в понеделник, те живеят във Варна, няма да коментирам, още сме в ступор у дома. НО - виждала е снимки на набора с гаджето от бала. Всички сме единодушни, че ни е много красиво момичето. И тя все повтаря колко би искала да се запознаят. Моят син споменал пред гаджето и тя с такава готовност откликна, дойде, поседяла при бабата ,говорили си, дори се смеели. Обещала пак да дойде, когато синът я доведе. ММ ми разказва,той е бил в нас, "Майка се смееше,все едно е здрава".  А тя няма сили дори да се усмихва вече. Мале, като ревнах, златно момиче си има моят син. Толкова лъчезарно и слънчево дете, като дойде в нас къщата грейва и звънти смях. Пу-пу-пу! Така ми стана мило, и съм адски благодарна!  ОТ благодарност се разплаках.

# 568
Здравейте, в какъв формат трябва да се сканира дипломата и в един файл ли трябва да е. Става въпрос за СУ. Благодаря 🌹

# 569
  • София
Аз писах по-горе - в JPEG, т.е. снимка с телефона върши чудесна работа. Не се снима в един файл - системата изисква да се прикачат 3 файла - първа страница, средна /вътрешната/ част и последна страница. То всичко това си го пише в системата всъщност.

Мандаринкеее, браво на детето за отличната оценка! Ще стане, ще видиш!

Общи условия

Активация на акаунт