Въпроси за TBI Bank

• 82 160
  • 1 149
  •   2
Отговори
# 840
Понеже ми предстои пътуване до Германия и се чудех в коя от двете сметки да заредя пари. Иначе пазаруването през сайтове ми е ясно.
Картата е прикрепена само към левовата сметка. От евровата може само да внасяте, да ви превеждат и вие да превеждате и да теглите. Питала съм дали мога да си взема втора карта за евровата, казаха ми не. Дали е така незнам

# 841
Понеже ми предстои пътуване до Германия и се чудех в коя от двете сметки да заредя пари. Иначе пазаруването през сайтове ми е ясно.
Картата е прикрепена само към левовата сметка. От евровата може само да внасяте, да ви превеждат и вие да превеждате и да теглите. Питала съм дали мога да си взема втора карта за евровата, казаха ми не. Дали е така незнам

Благодаря за информацията.
Мислех да ходя до банката и да си изкарам към евровата сметка карта, но ако се тегли от евровата сметка това означава, че само на каса може да се теглят пари, щом не издават реална дебитна карта към сметката.

# 842
Здравейте, имам едно питане.
Какъв е замисъла на втората сметка което е в евро ?
Ако парите са ми в левовата сметка мога ли да пазарувам с картата в друга държава (примерно Германия) или по добре за там парите да са в сметката с евро ?

Смисълът на евровота сметка само ТБИ си знаят.. Картата ползва само наличността от левовата сметка.
Аз също знам смисъла на евровата сметка, не е много сложен. Да получаваш еврови преводи и да ги държиш в евро.

# 843

Аз също знам смисъла на евровата сметка, не е много сложен. Да получаваш еврови преводи и да ги държиш в евро.

Тука май някой беше казвал че питал защо е тая еврова сметка и му казали, че се подготвяли така за смяната на лева с евро. Да са подготвени. Ама дали е това, чак пък толкова отдалече, какво толкова ще им помогне???

# 844
Защо да е далече? Хората отдавна си държат парите в евро.
Лошото е, че ако няма движение по нея, се закрива и пак в офис трябва да се ходи.

# 845

Тука май някой беше казвал че питал защо е тая еврова сметка и му казали, че се подготвяли така за смяната на лева с евро. Да са подготвени. Ама дали е това, чак пък толкова отдалече, какво толкова ще им помогне???
А с какво ще им попречи? Не винаги е важно дали ще ти помогне някак дадено нещо понякога е достатъчно и да не ти пречи с нищо. Аз получавам регулярно еврови преводи и ето на мен ми помага и може би нямаше да открия сметка при тях иначе. На мнозина не им помага с нищо но не им и пречи. Но честно казано Револют би бил по-добър за моите цели, защото хем има по-ниски такси за SWIFT хем и лихва дава за EUR и трябва са мисля в тази посока вече.

# 846
ТБИ също дават лихва за евро. На депозит.
Револют на кой план си?

# 847

Аз питах ....така ми казаха, да.

# 848

А с какво ще им попречи? Не винаги е важно дали ще ти помогне някак дадено нещо понякога е достатъчно и да не ти пречи с нищо. Аз получавам регулярно еврови преводи и ето на мен ми помага и може би нямаше да открия сметка при тях иначе. На мнозина не им помага с нищо но не им и пречи. Но честно казано Револют би бил по-добър за моите цели, защото хем има по-ниски такси за SWIFT хем и лихва дава за EUR и трябва са мисля в тази посока вече.

То е ясно, че не пречи след като няма такса за поддържане на тази сметка. Въпросът е защо и на какво основание е открита - в моя договор пише, че ми откриват сметка в лева, а не в евро.
Със сигурност не са я открили заради преминаване към еврото - тогава банките просто ще обърнат левовете в евро по съответния курс и парите ще останат по същата сметка. Защото ако тръгнат да ги местят от една сметка в друга, хората ще трябва да уведомяват работодатели, НОИ и т.н. за промяна на сметката.
Най-вероятно я има заради депозитите в евро - ако тръгне да се открива депозит в евро през приложението, може да го захраниш само от евровата сметка, поне при мен.

# 849
Револют на кой план си?
Условията на ТБИ не могат да се мерят с Револют, без значение на кой план си най-високия процент на ТБИ с всичките му ограничения на депозита им е по-нисък от най-ниския процент на Револют с безплатния план.

# 850
И аз мисля, че евровата сметка е заради депозитите в евро.

Условията на ТБИ не могат да се мерят с Револют, без значение на кой план си най-високия процент на ТБИ с всичките му ограничения на депозита им е по-нисък от най-ниския процент на Револют с безплатния план.

До каква сума са гарантирани депозитите в Револют?

# 851
Револют на кой план си?

Това в Револют не е депозит и затова процента е по-висок. Риск има, колкото и да е малък.

# 852
И аз мисля, че евровата сметка е заради депозитите в евро.

До каква сума са гарантирани депозитите в Револют?

22000€ мисля.
Револют на кой план си?

Това в Револют не е депозит и затова процента е по-висок. Риск има, колкото и да е малък.
Аз предпочитам да му казвам влог понеже на английски услугата е кръстена savings. Допуснал съм грешка, че в движение съм написал депозит по-горе. Естествено аз не подтиквам никой да го ползва има десетки страници условия за ползване и на всеки решил да се възползва от услугата ще му препоръчам да се запознае с тях.

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 18:55 от atom3

# 853
Мислиш или си сигурен?

Аз мисля че нищо не ти е гарантирано в револют

# 854
Мислиш или си сигурен?

Аз мисля че нищо не ти е гарантирано в револют
Да, мисля че е толкова. Разбирам вашето мнение за Револют и ви препоръчвам да не го ползвате.

Общи условия

Активация на акаунт