Въпроси за TBI Bank

• 81 913
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 960
Лошото е, че не е сложна лихва, т.е. да се начислява лихва, върху лихвата след първата година, но и така е добре.
Е тя на депозит обикновено не е сложна, а еднократна за срока на депозита, поне аз все такива съм виждала.

Да, да, винаги е за целия срок. Но пък лихвата е годишна. И затова идва объркването (моето, още като прохождащ с депозитите). Но на 1 млн лв. Simple Smile са си 32 хил лв. на година. Не е лошо да се олихвят в края на първата година и да тече върху нея нали?

# 961
Имал ли желаещ да съдейства с прехвърлянето на минимална сума (само за тест) към сметкаъа в Револут за да видя дали при него ще се получи ?
Ще ми пратите вашия IBAN за да ви преведа колкото е минимума за изпращане и да тестваме.
Щот от поддръжката на ТБИ ми писна.

То ако към собствения IBAN не става, няма да стане и към друг..
Току що тествах - няма никакъв проблем, веднага пристигат парите в Револют, преводът е Sepa instant

# 962
Лошото е, че не е сложна лихва, т.е. да се начислява лихва, върху лихвата след първата година, но и така е добре.
Е тя на депозит обикновено не е сложна, а еднократна за срока на депозита, поне аз все такива съм виждала.

Да, да, винаги е за целия срок. Но пък лихвата е годишна. И затова идва объркването (моето, още като прохождащ с депозитите). Но на 1 млн лв. Simple Smile са си 32 хил лв. на година. Не е лошо да се олихвят в края на първата година и да тече върху нея нали?
То няма никак да е лошо, но тогава вече не му се вика срочен депозит Grinning
А лихвите винаги ги дават на годишна база, за да е една и съща независимо от срока. Все пак има и депозити за по 3 месеца, има и за по няколко години. Ще настане мазало ако различно ги обявяват, навсякъде е прието за година да се дава.
Пак добре са го направили в приложението - още преди да завършиш откриването на депозит, си пише каква е сумата като дойде падежът. Само попълваш сумата и задаваш срока и вече се вижда. Много по-нагледно е така и отпадат доста чудения.

# 963
Точно така, сега го оправиха и е по - прегледно приложението (след последния ъпдейт)

# 964
А, това не е от последния, това се виждаше още преди доста месеци, не знам за преди това защото не ми е трябвало.

# 965
Да, винаги се е виждало, но тук няколко страници по-  назад коментирахме, че за депозит открит в Офис се виждаше лихвата, без да влизаш в самия депозит, а през приложението открит, трябваше допълнително да се влиза. Сега, с новия ъпдейт всички са еднакви, което е удобно. Не че е кой знае каква хамалогия де, не влизам всеки ден да видя колко стотинки са ми начислили, но все пак Simple Smile.

# 966

Току що тествах - няма никакъв проблем, веднага пристигат парите в Револют, преводът е Sepa instant

Ето какво правя аз:
Влизам в левовата си сметка в ТБИ.
Избирам валутен оревод.
Въвеждам IBAN, име и адрес.
Изпращам потвърждавам с кода от смс-са и до тука.
Има ли нещо друго ?
Sepa instant само ли си го избира или аз трябва да го задам от някъде?

# 967
Имал ли желаещ да съдейства с прехвърлянето на минимална сума (само за тест) към сметкаъа в Револут за да видя дали при него ще се получи ?
Ще ми пратите вашия IBAN за да ви преведа колкото е минимума за изпращане и да тестваме.
Щот от поддръжката на ТБИ ми писна.
Кажи какво правиш и каква грешка ти излиза? Какво се случва?

# 968

Ето какво правя аз:
Влизам в левовата си сметка в ТБИ.
Избирам валутен оревод.
Въвеждам IBAN, име и адрес.
Изпращам потвърждавам с кода от смс-са и до тука.
Има ли нещо друго ?
Sepa instant само ли си го избира или аз трябва да го задам от някъде?

Точно така се прави.
Като те автоматично разпознават дали банката получател поддържа Sepa instant или не - на етапа за преглед на плащането пише коя платежна система ще се използва.
На мен ми се е случвало подобно нещо - потвърждавам със смс и нищо, не изпълняват превода. Но това беше като се пробвах да пращам превод към крипто борса и предположих, че по някакъв начин разпознават, че превода е свързан с криптовалути и затова не го изпълняват..

# 969
Сметката в TBI може ли да се зарежда с top-up от карта в друга банка (както се зарежда Револют)?

# 970
Може, има бутон Зареди и там се въвежда сумата и данни за картата, с която да се зареди.

# 971
.

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 14:43 от cool_witch

# 972
През приложението не може да се закрие сметката.
Освен на място в техен офис да пуснете искане за закриване.
Или ако не сте зареждали пари по сметката - може да я оставите така и банката би трябвало да я закрие служебно след 6 месеца.
Или ако имате електронен подпис - може да им пратите на мейла едно искане за закриване на сметката, подписано с него.

# 973
Благодаря! Значи ще имам честта и на живо да се срещна с тях. За доста простотии бях подготвена, но не и за това.

# 974
Благодаря! Значи ще имам честта и на живо да се срещна с тях. За доста простотии бях подготвена, но не и за това.
Моите имена бяха сгрешени ,на моя мъж също(е ,все пак не различни тотално) ..Нещо им куца,но за депозити  стават.
Даже вече ползвам сметката и за плащане,връщане на суми и т.н.Доволна съм напоследък,въпреки техните гафове 🤣

Общи условия

Активация на акаунт