Въпроси за TBI Bank

• 81 917
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 1 005
И в моята данъчна декларация ги има.

# 1 006
Мисля да изтрия изтеглените данни от ТБИ, както направих за продажбите на лични вещи през Еконт.

Вие така ли направихте?

# 1 007
Нищо не съм правила още, по принцип не бързам с декларацията първите дни, защото е много бавен сайта на НАП от многото бързащи да подават. Преди малко влязох да проверя само има ли ги тези 20 лв. и при мен.

# 1 008
В автоматично заредените данни в годишната данъчна декларация излезе ред за 22,22 лева облагаем доход от ТБИ банк. Регистрирах се за Неон картата и получих 20 лева бонус. Имам и 1 стотинка лихва.

22,22х0,9=19,998
Имам съмнение, че ТБИ вече са платили данък от 10% и е станала някаква грешка.

При вас как са нещата?

Извинявай, много съм невеж със счетоводната работа и данъците.
Какво е това 22,22х0,9?

# 1 009
Ужас.. Аз още на 12-ти я подадох като пуснаха автоматично заредените данни, като там ми се появиха само от трудов договор сумите. А сега видях, че в справката за изплатени доходи ги има ТБИ на 2 реда - на един ред лихвите, на друг ред парични и предметни награди. Като на реда за наградите има удържан 10% данък.
Та сега явно ще подавам коригираща декларация. И този път се появиха автоматично сумите от лихви и награди в приложение 13.

# 1 010
Ама какъв данък от лихви? Нали нямаше вече данъци върху лихвите? Защо излизат и тези доходи в дан. декларации?

# 1 011
Аз снощи подадох, не видях такъв ред.
Коя е тази справка за изплатени доходи?
Аз имам от работодател и от наем.
Къде да търся ТБИ?
Не лихви, Сейко. Награда за Неон.

# 1 012
В Справки/Предоставяне на справка за изплатени доходи на физически лица №2687
Там излизат и лихвите /за тях не се дължи данък и няма такъв/, и наградите /там вече ТБИ са си внесли данъка/.

# 1 013
А това какво бърка дан. декларация, нали всичко е платено? Наистина не разбирам от тези неща и ми е интересно. На мен декларацията ми я попълва счетоводителката на работа. И къде точно се виждат тези неща, при подаването на декларацията ли? Сега гледам и не виждам такива доходи от лихви във вече подадената ми декларация.

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 16:52 от Seiko7075

# 1 014
В автоматично заредените данни в годишната данъчна декларация излезе ред за 22,22 лева облагаем доход от ТБИ банк. Регистрирах се за Неон картата и получих 20 лева бонус. Имам и 1 стотинка лихва.

22,22х0,9=19,998
Имам съмнение, че ТБИ вече са платили данък от 10% и е станала някаква грешка.

При вас как са нещата?

Извинявай, много съм невеж със счетоводната работа и данъците.
Какво е това 22,22х0,9?

В приложението на ТБИ имам бонус 20 лева. Ако са платили 10% данък би им струвало 22,22 лева. В декларацията се тегли 22,22 лева, което е грешно.

# 1 015
Реално тия награди не променят дължимия данък, защото за тях вече е платен данък от ТБИ. Но все пак се водят доход и от НАП явно искат да се включват в декларацията, щом автоматично ги попълниха..

# 1 016
Кое точно е грешното в сметките? Брутната сума е 22,22 така че като се плати и данъкът, да останат 20лв за получаване. Същото е като със заплатите, декларира се целият доход а не само това което е останало и сме получили чисто.
Иначе ако беше цялата сума 20лв и от нея внесяха 10% данък, щяха да превеждат бонус от 18лв, тогава пак нямаше да е ОК, няма угодия Grinning

Сега ме карате да се чудя трябва ли да подавам декларация заради тия 20лв, освен тях имам доходи само по трудов договор, така че по принцип няма за какво друго.

# 1 017
  • София
Аз мисля, че трябва, дори да не се дължи данък щом фигурират вътре.
И с лихвите - същото.

# 1 018
Трябва ли да подавам коригираща декларация сега за тези пари? Thinking

# 1 019
Трябва ли да подавам коригираща декларация сега за тези пари? Thinking
Попитах в счетоводната тема, да видим какво ще отговорят специалистите там.

Общи условия

Активация на акаунт