RYANAIR - 23

• 52 091
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
То не им личи, че има течност, все едно къде ги слагате. Ако пък толкова се заядат, сложете ги в плика.

Обема на съдържанието се гледа по надписа на опаковката. Ако е примерно 200мл и има малко на дъното, пак не може да мине, ако са стриктни де.

# 181
  • СОФИЯ
Винаги спазват, какво имаш предвид?

# 182
Ами може да не обърнат внимание, знам ли. Минавал съм със джобно ножче забравено в раницата, и такива неща. Което не означава, че може да минеш с джобно ножче по принцип. Човешко е да се греши.

# 183
  • София
Здравейте,
Направих резервация за билети на Райънеър до Виена за след около 2 месеца. Малката ми дъщеря не е летяла до сега и избрах място Ф20 до прозореца като изобщо не помислих дали от мястото ще се вижда добре или крилото ще пречи!?
Моля споделете мнение!
И ако няма да се вижда добре дали може да сменя местата?

# 184
Чак толкова не знам. Крилото със сигурност ще се вижда, но няма да заема цялата гледка.
Винаги може да го смените като платите още веднъж. На място може да се смените, ако няма никой на новото място или пък има, но е съгласен да се смени. Смените се правят след излитане, след като изгаснат светлините за предпазните колани

# 185
  • София
Чак толкова не знам. Крилото със сигурност ще се вижда, но няма да заема цялата гледка.
Винаги може да го смените като платите още веднъж. На място може да се смените, ако няма никой на новото място или пък има, но е съгласен да се смени. Смените се правят след излитане, след като изгаснат светлините за предпазните колани
Благодаря!
Като платя още веднъж за място или платя още веднъж целия билет?

# 186
  • Пловдив
Място. Но със сигурност ред 20 не е точно над крилото, където нищо да не се вижда.

# 187
  • София
При някои опции с избрано място можеш да го сменяш неограничен брой пъти, стига да има свободни от същата категория.
Най-добра видимост има на първите редове ( с по-скъпи места ), а от класическите места - колкото по-назад, толкова по-малко от крилото ще виждате.

# 188
Ако самолетът има 30 реда, значи трябва или 1-10 ред, или 20-30 ред някъде. Крилото е по средата. На ако самолетът е 36 или 39 реда, тогава 20-и ред си е баш по средата. Не знам, аз лично с такава дилема не съм се сблъсквал никога, защото не харесвам да стоя до прозореца и не гледам навън. Страх ме е когато пропада или друса и мисълта ми е фиксирана само в това. Какво ти гледане навън... Винаги по възможност избирам място C или D до пътеката. Не ми се побират краката и гледам поне малко да си ги насочвам към пътеката, а и не се чувствам заклещен, както при прозореца, там няма мърдане. За всяко ставане, трябва да карам другите да стават, което ми е супер неприятно, предварително трябва да си взема картата, ако ще купувам нещо от сервиза, да си взема книгата, водата и всичко, каквото ми трябва от ръчния багаж. И дано не ми се наложи да ходя до WC. При пътеката имам пълната свобода да ставам колкото пъти искам, без да моля и без да се обяснявам. А и го няма това гадно клаустрофобично чувство, когато си вътре, заврян до прозореца. Но това са си мои усещания, при други хора... предполагам, че е друго.

# 189
  • на малък остров в океана

За хората, които обичат местата до прозореца, не препоръчвам 28 ред. На някой модели един от аварийните изходи е там. Две седалки вместо три са, но прозореца е миниатюрен. 😀

# 190
  • София
Аз знам, че като се купуват местата излиза схема на самолета. Тогава може да се види къде се пада крилото, каква видимост има.
А и в първия пост на темата е дадена схема на местата.

# 191
Здравейте,
Направих резервация за билети на Райънеър до Виена за след около 2 месеца. Малката ми дъщеря не е летяла до сега и избрах място Ф20 до прозореца като изобщо не помислих дали от мястото ще се вижда добре или крилото ще пречи!?
Моля споделете мнение!

Boeing 737 MAX 8-200 (35 реда/капацитет 197) - крилата закриват частично прозорците на редове 12 и 14 и изцяло от 15 до 22 включително, аварийните изходи са на редове 17, 18 и 28. Такива са самолетите на BUZZ и на Malta Air (Malta Air рядко летят до София), както и някои на Ryanair DAC.
Boeing 737-800 (33 реда/капацитет 189) - крилата закриват частично прозорците на редове 11 и 12 и изцяло от 14 до 21 включително, аварийните изходи са на редове 16 и 17. Такива обикновено са самолетите на Ryanair DAC.
Airbus A320 (30 реда/капацитет 180) - крилата закриват прозорците на редове от 10 до 18 включително, аварийните изходи са на редове 12 и 13. Такива са самолетите на Lauda.

Крилата няма да закриват място 20F, само ако полетът е изпълняван от Airbus A320 на Lauda, което е много вероятно, тъй като Виена е база на Lauda, но пък София е база на BUZZ. Blush
Качвам снимки с това как най-лесно да проверите кой ще изпълнява полета - като намерите полета за Вашата дата, над часа на излитане е написано.

# 192
  • София
Здравейте,
Моля споделете мнение!

Boeing 737 MAX 8-200 (35 реда/капацитет 197) - крилата закриват частично прозорците на редове 12 и 14 и изцяло от 15 до 22 включително, аварийните изходи са на редове 17, 18 и 28. Такива са самолетите на BUZZ и на Malta Air (Malta Air рядко летят до София), както и някои на Ryanair DAC.
Boeing 737-800 (33 реда/капацитет 189) - крилата закриват частично прозорците на редове 11 и 12 и изцяло от 14 до 21 включително, аварийните изходи са на редове 16 и 17. Такива обикновено са самолетите на Ryanair DAC.
Airbus A320 (30 реда/капацитет 180) - крилата закриват прозорците на редове от 10 до 18 включително, аварийните изходи са на редове 12 и 13. Такива са самолетите на Lauda.

Крилата няма да закриват място 20F, само ако полетът е изпълняван от Airbus A320 на Lauda, което е много вероятно, тъй като Виена е база на Lauda, но пък София е база на BUZZ. Blush
Качвам снимки с това как най-лесно да проверите кой ще изпълнява полета - като намерите полета за Вашата дата, над часа на излитане е написано.

Благодаря, благодаря и на всички отговорили! ❤
Имам спомен, че на отиване сме с Lauda, а на връщане с Buzz.
Ако правилно разбирам - на връщане няма да се вижда нищо?! 😉

# 193
Ех, чак нищо… Joy Качвам моя снимка от място 18A (любимото ми) на боинга на бъзко, представете си го 2 реда по-назад и от другата страна. Smiley

# 194
  • София
Здравейте,
Моля споделете мнение!

Благодаря, благодаря и на всички отговорили! ❤
Имам спомен, че на отиване сме с Lauda, а на връщане с Buzz.
Ако правилно разбирам - на връщане няма да се вижда нищо?! 😉

Общи условия

Активация на акаунт