RYANAIR - 23

• 52 072
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • на малък остров в океана
Аз не успях. Имах две резервации това лято. Една за мен и детето да го заведа при баба му и да се върнем заедно след месец. И още една само за мен като оставя детето на баба му да се върна в Ирландия и след това да отида до София сама, за да го взема и да се приберем заедно обратно в Ирландия. Но между купуването на билетите и полета свекърва ми почина. За да не изгорят всички полети, решихме да останем в България през целия месец и да не ползвам отделната резервация, защото детето няма как да остане само.
Писах на съпорта, влезоха ми в положението, казаха,че ще разгледат молбата ми, но сле няколко седмици чакане ми отказаха да ми върнат парите, защото смъртта е настъпила преди повече от 28 дни, както е по техните правила.

По-скоро си потърсете алтернативен транспорт до Варшава.
Според мен докато кацат самолети би трябвало да има и предвидени шатъли до града.

# 151
Ами... то нали затова се гледат часовете на кацане, преди да се купят билети? Аз никога не бих купил билети с кацане след 22 ч. (в чужбина). Лошото е, че ако не сте купили някакъв флекс, няма кой да ви върне парите. Не летите, но губите и парите. Ако билетите са скъпи, тогава може би таксито или UBER/BOLT ще ви излязат по-евтино. Не знам в Полша дали ги има, проверете. Bolt има в почти цяла Европа и са на доста прилични цени

# 152
Някой дали е успявал да анулира резервация при тях ? Купих билети до Варшава , летище Модлин се оказва на 40 км от там и кацаме в 00:45 , транспорт има до 00:05 и съм с дете ...
Успявали сме, според правилата. Недоглеждане на часа не е основание за анулиране, ама пробвайте да се обадите до 24 часа след покупката и искайте да смените, че сте направили грешка

# 153
Някой дали е успявал да анулира резервация при тях ? Купих билети до Варшава , летище Модлин се оказва на 40 км от там и кацаме в 00:45 , транспорт има до 00:05 и съм с дете ...
Успявали сме, според правилата. Недоглеждане на часа не е основание за анулиране, ама пробвайте да се обадите до 24 часа след покупката и искайте да смените, че сте направили грешка
проблема е че летището е доста далече на 40 км от Варшава , часа за мен е ок
подведох се по това че съм дала Варшава като дестинация и не предполагах че ще е на 40 км

# 154
Ясно, видях, че BOLT си ги има в Полша. Поразровете се из нета, да видите как вървят цените между въпросното летище и центъра с BOLT (С обикновено такси е ясно, че е скъпо).  Аз съм кацал на друго летище във Варшава (мисля, че "Шопен", с LOT съм летял) и беше удобно, имаше си уреден транспорт, не беше далече. За "Модлин" нямам представа. Ровете по форуми, със сигурност има някакво решение. Ще търся и аз и ако намеря нещо, ще пиша.

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 11:49 от diziler

# 155
Ясно, видях, че BOLT си ги има в Полша. Поразровете се из нета, да видите как вървят цените между въпросното летище и центъра с BOLT (С обикновено такси е ясно, че е скъпо).  Аз съм кацал на друго летище във Варшава (мисля, че "Шопен", с LOT съм летял) и беше удобно, имаше си уреден транспорт, не беше далече. За "Модлин" нямам представа. Ровете по форуми, със сигурност има някакво решение. Ще търся и аз и ако намеря нещо, ще пиша.
благодаря , на Шопен и ние сме кацали и е удобно , ще ровя още

# 156
проблема е че летището е доста далече на 40 км от Варшава , часа за мен е ок
подведох се по това че съм дала Варшава като дестинация и не предполагах че ще е на 40 км

Ясно ми е, ама те така ги водят летищата. Брюксел Шарлероа, Франкфурт Хан, Париж Бове хич не са близо. Трябва да си проучвате.

# 157
  • Sofia
Хотел до летището за 1 вечер.

# 158
Значи във Варшава, освен Bolt има и  Uber.
Видях и влаковете. Първият влак за деня е в 04.55 ч. на летище Модлин, пристига на ц.гара Варшава в 05.50 ч . Но това е за произволна дата. Вие си търсете за вашата дата на сайта pkp.pl , сайтът на полските железници. И търсете от Modlin Lotnisko до Warszawa Centralna (или там която гара ви трябва). С влак е удобно, ако самолетът ви от България доста закъснее. Но тогава ви се губи нощувката в хотела, ако сте я платили...

# 159
# 160
Здравейте, утре заминаваме за Родос. За първи път ще летим с Ryanair, само с ръчен багаж сме non priority и въпроса ми е, дали трябва да имам бордните карти на хартиен носител (някъде бях прочела че е задължително) но все пак виждам че мога да я покажа и през телефона. Моля за съвет също и чек Ина го направих с личните карти, и с тях ще летим, дали ще ни потрябва паспорта защото се притеснявам да го оставя в България.

# 161
дали ще ни потрябва паспорта защото се притеснявам да го оставя в България.
Не знам какво ви притеснява паспортът да е тук, а вие на Родос, но да речем, като пристигнете в София и имате паспорт, можете да минете през машина за автоматична гранична проверка, а не да чакате с тълпата с личните карти на кабинките.
Но това в случай че нямате деца под 14 години. Който има такива, ходи при граничен служител задължително.
На Родос може също да има машини, не знам.

Хартиени карти не ви трябват, но гледайте да направите хубаво екранни снимки на телефонните и квадратният баркод да не е орязан.

# 162
Аз не съм носила разпечатана бордна карта с Ryanair, навсякъде показвах телефона, може скрийншот, може в уолета да я добавите.
Винаги си взимам и паспорта в чужбина. Личната карта я нося в мен, а паспорта стои в стаята. Идеята ми е, че ако ми откраднат документите, да имам някакъв за обратния полет Wink

# 163
Бординга в София със сигурност може с електронна бордна карта, в Родос не знам, но ако не може, то си пише. Освен това ако е задължителна хартиената, можете да направите чекин онлайн и после да разпечатате на гишето безплатно.

# 164
  • София
За Родос не трябват хартиени бордни карти и на летището им няма машинки за по-лесно минаване с паспорт. А колко се чака! "Изсипват" се страшно много самолети по едно и също време (бяхме с полета във вторник) и се чака на пека поне половин час. После още толкова в залата, но там не е толкова страшно, защото има климатици. Sad

Общи условия

Активация на акаунт